Γιάννης Λουκάκος: «Βρώμικο» με κιμά, τυρί τσένταρ και μαριναρισμένο λάχανο

Απίστευτη η γεύση του... 

ΥΛΙΚΑ

Για τον κιμά και το τελείωμα του πιάτου

  • 50 γρ. ελαιόλαδο
  • 500 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος
  • 130 γρ. λουκάνικο (σε μικρό καρέ)
  • 300 γρ. κρεμμύδια (ψιλοκομμένα)
  • 10 γρ. σκόρδο (ψιλοκομμένο)
  • 250 γρ. σάλτσα μπάρμπεκιου
  • 250 γρ. νερό
  • 4 τσιαπάτες (κομμένες στη μέση και φρυγανισμένες)
  • 200 γρ. τσένταρ (τριμμένο)
  • 300 γρ. λάχανο (μαριναρισμένο)
  • Αλάτι

Για το μαριναρισμένο λάχανο

  • 90 γρ. μαγιονέζα
  • 90 γρ. γιαούρτι
  • 10 γρ. μέλι
  • 10 γρ. μουστάρδα ντιζόν
  • 30 γρ. ξίδι μπαλσάμικο, λευκό
  • 50 γρ. πιπεριές κόκκινες (σε ζουλιέν)
  • 50 γρ. πιπεριές κίτρινες (σε ζουλιέν)
  • 280 γρ. λάχανο λευκό (σε ζουλιέν)
  • 130 γρ. λάχανο κόκκινο (σε ζουλιέν)
  • Αλάτι

ΣΧΕΤΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

  • ΚΙΜΑΣ
  • ΛΟΥΚΑΝΙΚΟ
  • ΣΑΛΤΣΑ ΜΠΑΡΜΠΕΚΙΟΥ (bbq)
  • ΤΣΕΝΤΑΡ (cheddar)
  • ΛΑΧΑΝΟ

Ευχαριστούμε τον Γιάννη Λουκάκο και το yiannislucacos.gr για αυτή τη συνταγή

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για τον κιμά και το τελείωμα του πιάτου

  • Ζεσταίνουμε την κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά, προσθέτουμε το ελαιόλαδο και τον κιμά, αλατίζουμε και σοτάρουμε ανακατεύοντας συχνά, μέχρι να πάρει ο κιμάς καλό χρώμα.
  • Προσθέτουμε το λουκάνικο, αλατίζουμε και το σοτάρουμε για 2- 3 λεπτά ακόμα.
  • Προσθέτουμε το κρεμμύδι, χαμηλώνουμε τη φωτιά  και το «ιδρώνουμε», μέχρι να μαλακώσει καλά.
  • Προσθέτουμε το σκόρδο και, μόλις μυρίσει, σβήνουμε με σάλτσα μπάρμπεκιου και το νερό.
  • Σιγομαγειρεύουμε ανακατεύοντας τακτικά το φαγητό μέχρι να «πιεί» όλα του τα υγρά. Τοποθετούμε τον κιμά στο κάτω μέρος της τσιαπάτας και πασπαλίζουμε με το τριμμένο τσένταρ.
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C μέχρι να λιώσει το τυρί. Σερβίρουμε τοποθετώντας το μαριναρισμένο λάχανο πάνω από το λιωμένο τυρί και σκεπάζοντας με το πάνω μέρος της τσιαπάτας.

Για το μαριναρισμένο λάχανο

Αναμιγνύουμε όλα τα υλικά και αφήνουμε για 1-2 ώρες στο ψυγείο να μαριναριστούν.

Who is Who

Ο Γιάννης Λουκάκος γεννήθηκε στη Βιρτζίνια των ΗΠΑ στις 19/11/1973. Σπούδασε μηχανολόγος μηχανικός στο Pennsylvania State University και μετά φοίτησε στην καλύτερη σχολή μαγειρικής του κόσμου, Culinary Institute of America. Αφού εργάστηκε στις κουζίνες μεγάλων ξενοδοχειακών εγκαταστάσεων και εστιατορίων, το 2000 επέστρεψε στην Ελλάδα. Το προσωπικό του στυλ έχει αναγνωρισθεί δύο φορές στα βραβεία Gourmet.

Το 2009 δημιούργησε το δικό του εστιατόριο στο Χαλάνδρι στην πιάτσα του Αγ. Νικολάου στην πλατεία Ελευθερωτών. Από τον Μάρτιο του 2013, ο Γιάννης Λουκάκος πήρε την τηλεοπτική επωνυμία του «Dr Cook» από την ομώνυμη εκπομπή στο MEGA TV, ενώ το ΤHE SEMINAR PROJECT φιλοδοξεί να αποτελέσει μια ξεχωριστή εμπειρία μαγειρικής εκπαίδευσης για όσου συμμετέχουν στα σεμινάρια.

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ