Δημήτρης Σκαρμούτσος: Σπιτικά τσιπς πατάτας με δεντρολίβανο, αλάτι & ξύδι - απολάυστε τα χωρίς ενοχές

Δείτε βήμα - βήμα πως θα φτιάξετε μόνοι σας τα πιο λαχταριστά πατατάκια

ΥΛΙΚΑ

2 κούπες λευκό ξίδι

2 κ.σ. ζάχαρη

2 κ.σ. αλάτι χοντρό (1+1)

2 μεγάλες πατάτες, κατάλληλες για φούρνο

1 κ.σ. φρέσκο δεντρολίβανο, ψιλοκομμένο

1 κ.γ. φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

φυτικό λάδι

Ευχαριστούμε τον Δημήτρη Σκαρμούτσο και το dimitrisskarmoutsos.gr για την παραχώρηση της συνταγής

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1 Σε ένα γυάλινο μπολ μεσαίου μεγέθους βάζουμε το ξίδι, τη ζάχαρη, 1 κ.σ. αλάτι και 1 κούπα νερό. Ανακατεύουμε να διαλυθεί η ζάχαρη.

2 Κόβουμε τις πατάτες σε λεπτές φέτες, με το μαχαίρι Chef 20cm, όσο πιο λεπτές μπορούμε, με ένα κοφτερό μαχαίρι ή ένα μαντολίνο λαχανικών.

3 Βάζουμε τις πατάτες στο μπολ με το ξίδι, καλύπτουμε το μπολ και το αφήνουμε στο ψυγείο για 24 ώρες.

4 Ανακατεύουμε το δεντρολίβανο, το πιπέρι και τη 1 κ.σ. αλάτι σε ένα μικρό μπολ. Βγάζουμε τις πατάτες από το ξίδι και τις στεγνώνουμε με χαρτί κουζίνας.

5 Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βάζουμε μπόλικο φυτικό λάδι και τηγανίζουμε τις πατάτες λίγες-λίγες, ανακατεύοντάς τις, για 2-3 λεπτά, να ροδίσουν.

6 Τις βγάζουμε και τις στεγνώνουμε σε χαρτί κουζίνας, πασπαλίζοντας αμέσως με το μείγμα δεντρολίβανου. Σερβίρουμε ζεστές ή κρύες.

Who is who

Ο Δημήτρης Σκαρμούτσος γεννήθηκε στην Αθήνα. Σε νεαρή ηλικία πήγε στην Αμερική, όπου μετά την απόκτηση του πτυχίου του στα οικονομικά από το UCLA, συνέχισε τις σπουδές του στην Culinary Institute of America. To 1993 ξεκίνησε τα πρώτα του επαγγελματικά βήματα δίπλα στον Thomas Keller, ολοκληρώνοντας την διατριβή του, με θέμα την Γαλλική και την Γιαπωνέζικη κουζίνα. Το 1996 ξεκίνησε να εργάζεται σε μεγάλα ξενοδοχεία, όπως το Sheraton Hotel ως executive chef, καθώς και σε γνωστά εστιατόρια της Αμερικής. 

Το 2001 επέστρεψε στην Ελλάδα και πιο συγκεκριμένα στα Χανιά, όπου έμαθε τα μυστικά της κρητικής κουζίνας και τα παραδοσιακά τοπικά προϊόντα. Το 2005 μετακομίζει στην Αθήνα για να εργαστεί ως Chef του εστιατορίου «Αλάτσι», κερδίζοντας Χρυσό Σκούφο και βραβεία Gourmet.

To 2010 και για τρία χρόνια ήταν μέλος της κριτικής επιτροπή στο reality μαγειρικής του Mega Channel «Master Chef» και «Junior Master Chef». Από το 2011 μέχρι το 2015 είναι ο executive chef των εστιατορίων ΕΡΓΟΝ σε Ελλάδα και εξωτερικό.

Για τα έτη 2013-2014 συνεχίζει τη συνεργασία του με το MEGA, με την επιτυχημένη εκπομπή «Χωρίς Συνταγή» και ένα χρόνο μετά συμμετέχει στην εκπομπή «Joy» παρουσιάζοντας το καλό φαγητό της Αθήνας.

To 2015 αποφασίζει να δημιουργήσει την επίσημη ιστοσελίδα του dimitrisskarmoutsos.gr για να μπορεί να μοιράζεται τις συνταγές και τις γνώσεις του για την μαγειρική και το καλό φαγητό. Το 2016 είναι πλέον στο Museum Restaurant Στην Κηφισιά. Η φετινή τηλεοπτική σεζόν τον βρίσκει στα πλατό του Star Channel, ως παρουσιαστή της μαγειρικής εκπομπής «Blind Taste».

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ