Diane von Furstenberg: Υψηλοί καλεσμένοι & ομιλητές στα βραβεία DVF - οι γυναίκες που τιμήθηκαν (φωτό & βίντεο)

 Κάθε χρόνο αναγνωρίζουν εξαιρετικές γυναίκες που κάνουν τη διαφορά στις κοινότητές τους και σε όλο τον κόσμο

Την Τετάρτη, 17/11 η Diane von Furstenberg φιλοξένησε τα 12α ετήσια βραβεία DVF στην Όπερα Garnier στο Παρίσι.

Αυτή είναι η πρώτη φορά που η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε εκτός των Ηνωμένων Πολιτειών και σε συνεργασία με το Γυναικείο Φόρουμ, την κορυφαία διεθνή πλατφόρμα αφιερωμένη στη δημιουργία ενός μέλλοντος χωρίς αποκλεισμούς.

Τα βραβεία DVF, που υποστηρίζονται από το Ίδρυμα Οικογένειας Diller-Von Furstenberg, πραγματοποιούνται ετησίως και έχουν ως σκοπό, να παρέχουν στους παραλήπτες την έκθεση και τους πόρους που απαιτούνται για να επεκτείνουν τις προσπάθειές τους για λογαριασμό των γυναικών σε όλο τον κόσμο.

Getty Images for DVF Awards

Τα βραβεία DVF σχεδιάστηκαν από την Diane Von Furstenberg το 2010 με στόχο να τιμήσουν τις γυναίκες που δείχνουν συνεχώς την δύναμη τους και το θάρρος τους σε διοικητικές θέσεις. 

Δείτε επίσης: Ήταν όλες στο Παρίσι! βραβεία Diane Von Fustenberg: Λαγκάρντ & Σάρα Τζέσικα Πάρκερ, Χίλαρι & Όπρα, Melinda Gates & μία Ελληνίδα!

 

Κάθε χρόνο, τα βραβεία DVF αναγνωρίζουν εξαιρετικές γυναίκες που κάνουν τη διαφορά στις κοινότητές τους και σε όλο τον κόσμο.

Η φετινή εκδήλωση τίμησε τα επιτεύγματα των ηρωικών και θαρραλέων γυναικών, συμπεριλαμβανομένων των: Melinda French Gates, Clarissa Ward, Wai Wai Nu, Rouba Mhaissen και Vanessa Nakate.


Η βραδιά ξεκίνησε με τον Πρόεδρο του Εποπτικού Συμβουλίου του Publicis Groupe, Maurice Levy, να παρουσιάζει τη Διευθύνουσα Σύμβουλο του Γυναικείου Φόρουμ, Audrey Tcherkoff,  που με την σειρά της παρουσίασε τις εναρκτήριες παρατηρήσεις και την Diane von Furstenberg. Η Audrey θυμήθηκε την παρουσία της Diane στο Women's Forum πριν από 13 χρόνια και πώς αυτή η βραδιά ήταν μόνο η αρχή της κοινής τους συνεργασίας.

Getty Images for DVF Awards

Ενώ ήταν στη σκηνή, η von Furstenberg τόνισε πώς η ιδέα για τα DVF Awards γεννήθηκε από τον γιο της, Alexander, πριν από 12 χρόνια. Αναφέρθηκε επίσης στη δύναμη της μητέρας λέγοντας: «Η μητέρα μου στα 21 της ήταν στο στρατόπεδο του Άουσβιτς και επέζησε!

Η γέννησή μου ήταν μια νίκη γιατί μια μέρα πήγε στον γιατρό και ο γιατρός είπε ότι δεν μπορούσε να κάνει παιδιά - ότι το σώμα της δεν θα το υποστήριζε και ότι το μωρό δεν θα μπορούσε να ζήσει. Αλλά εδώ είναι η Νταϊάν!».

Getty Images for DVF Awards

Μετά την εισήγησή της, η Furstenberg κάλεσε την Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Κριστίν Λαγκάρντ να μιλήσει στους παρευρισκόμενους και να τιμήσει την Καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ για τα 16 χρόνια υπηρεσίας της, μιλώντας για τον αντίκτυπο και τη συμπόνια που έδειξε στην καριέρα της.

Στη συνέχεια, οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν ένα βίντεο - αφιέρωμα στο οποίο γυναίκες ηγέτες του κόσμου, όπως η Νάνσι Πελόζι, η Χίλαρι Ρόνταμ Κλίντον, η Όπρα Γουίνφρεϊ, η Μπάρμπρα Στρέιζαντ και η Γκλόρια Στάινεμ, ευχαριστούσαν τη Μέρκελ για την υπηρεσία της.

«Για 16 χρόνια, γινόμαστε μάρτυρες του σθένους και της δύναμής σας στην παγκόσμια σκηνή. Κάθε πρόκληση, την αντιμετωπίζετε με ηρεμία, σταθερότητα και επιθυμία για ενοποίηση», είπε η Γουίνφρεϊ. «Όλοι σας ευχαριστούμε που ορίζετε με συνέπεια τι σημαίνει να είσαι παγκόσμιος ηγέτης».

Getty Images for DVF Awards

Η Marlène Schiappa, εκπρόσωπος της Γαλλίδας Υπουργού Ιθαγένειας, ευχαρίστησε τη von Furstenberg για το έργο της, συγκρίνοντάς την με τη Σταχτοπούτα:

«Αγαπητή Diane, ξέρεις τι λένε για τη Σταχτοπούτα; Η Σταχτοπούτα δεν ζήτησε ποτέ πρίγκιπα. Ζήτησε δύο πράγματα: ένα, να έχει ένα νέο φόρεμα και δύο, μια νύχτα ελευθερίας. Σας ευχαριστώ πολύ λοιπόν που τους δώσατε και τους δύο απόψε».

Στη συνέχεια, ο Schiappa απένειμε το πρώτο βραβείο DVF της βραδιάς στην 24χρονη ακτιβίστρια για το κλίμα Vanessa Nakate, στην οποία το κοινό χειροκρότησε και επευφημούσε για περισσότερο από ένα λεπτό. Κατά την παρουσίαση της Nakate, η Schiappa την επαίνεσε ως πρωταθλήτρια της εκστρατείας για το κλίμα και για την δουλειά της για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής.

Στην ομιλία της, η Nakate είπε, «Οι υποσχέσεις δεν θα μειώσουν τις εκπομπές, μόνο οι ενέργειες θα μειώσουν τις εκπομπές. Η επιχορήγηση των 50.000 δολαρίων θα βοηθήσει στην παροχή ηλιακών συλλεκτών στα σχολεία στην Ουγκάντα ​​και 8.000 παιδιά θα φάνε από πράσινες εστίες μαγειρέματος. Αυτό εννοούμε με τις πράξεις. Δεν μπορούμε να βασιζόμαστε σε κενές υποσχέσεις, ήρθε η ώρα να αναλάβουμε δράση».

Η Κολομβιανή πολιτικός, Ingrid Bétancourt απένειμε στην επικεφαλής διεθνή ανταποκρίτρια του CNN, Clarissa Ward, το δεύτερο Βραβείο της βραδιάς, το Inspiration Award, ως αναγνώριση των δύο δεκαετιών της καριέρας του Ward στην πρώτη γραμμή.

Η Bétancourt επαίνεσε το έργο της Ward: «Το πρόσωπο που πρόκειται να παρουσιάσω είναι εξαιρετικό. Την έχουμε δει στα πιο εντυπωσιακά πλάνα, φορώντας ένα ολόσωμο μαύρο φόρεμα στο Αφγανιστάν». Η Bétancourt κατέληξε: «Οι γυναίκες είναι η δύναμη της αλλαγής. Αν θέλουμε ειλικρινή δράση, χρειαζόμαστε γυναίκες. Η Κλαρίσα είναι μια από αυτές τις γυναίκες».

Κατά την αποδοχή του βραβείου, η Ward δήλωσε: «Αυτό είναι πραγματικά διαφορετικό από οποιοδήποτε βραβείο που έχω λάβει ποτέ.» Η Ward αφηγήθηκε επίσης την ιστορία της Sanam, ενός 16χρονου κοριτσιού που δεν μπορεί να πάει σχολείο.

«Το σχολείο της δέχτηκε επίθεση από βομβιστές αυτοκτονίας και οι φίλοι της σκοτώθηκαν. Της ράγισε η καρδιά όταν δεν της επέτρεψαν να πάει πια στο σχολείο. Αυτό που της δίνει δύναμη είναι ότι διαβάζει καθημερινά. Τώρα είναι η ώρα για δράση».

Η Αμερικανίδα μπασίστρια Esperanza Spalding και ο Αργεντινός πιανίστας Leonardo Genovese εμφανίστηκαν λίγο μετά την αποδοχή του Ward. Το setlist περιελάμβανε το "Chacarera por Liliana" του Leonardo Genovese, το "When You Dream" του Wayne Shorter και στη συνέχεια το "Touch In Mine" του Spalding.

Η Πρόεδρος και Διευθύνουσα Σύμβουλος της Vital Voices, Alyse Nelson απένειμε το τρίτο Βραβείο DVF της βραδιάς στην Wai Wai Nu, που τιμήθηκε για το έργο της για την προώθηση της δημοκρατίας και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων εκ μέρους των περιθωριοποιημένων γυναικών και κοριτσιών. Κατά την εισαγωγή, η Nelson είπε την ιστορία της παιδικής ηλικίας της Nu και πώς «μετέτρεψε τον αγώνα της σε δύναμη».

Κατά τη λήψη του βραβείου της, η Nu μίλησε για τη στοχευμένη παρενόχληση και τους αγώνες που αντιμετωπίζουν σήμερα οι γυναίκες της Μιανμάρ. Ωστόσο, έθιξε επίσης την ελπίδα για έναν καλύτερο κόσμο μέσω της ισότητας των φύλων. Είπε, «Είναι μεγάλη μου τιμή που λαμβάνω αυτό το βραβείο από τέσσερις απίστευτες γυναίκες. Όταν οι γυναίκες συναντιούνται, υπάρχει ελπίδα».

Στη συνέχεια, η φιλάνθρωπος, επιχειρηματίας και παγκόσμιος συνήγορος για τις γυναίκες και τα κορίτσια, Melinda French Gates, τιμήθηκε με το Lifetime Leadership Award για τη σταθερή δέσμευσή της και το έργο της για τη βελτίωση της ισότητας των φύλων στις Ηνωμένες Πολιτείες και σε όλο τον κόσμο.

Σε μια συνομιλία μέσω βίντεο με τον von Furstenberg, η Melinda μίλησε σχετικά με την ενδυνάμωση και την πρόοδο των γυναικών, «Εάν πρόκειται να έχουμε πλήρη οικονομική ανάκαμψη, πρέπει να βάλετε τις γυναίκες στο επίκεντρο, γυναίκες και κορίτσια...Όταν επενδύετε σε γυναίκες οικονομικά, αυτές ανεβάζουν τον εαυτό τους, τις οικογένειές τους, τις κοινότητές τους και ολόκληρες κοινωνίες. Και έτσι θα έλεγα σε κάθε γυναίκα και σε κάθε άνδρα να διασφαλίσει ότι οι γυναίκες θα ενδυναμωθούν, να χρησιμοποιούν τη φωνή τους αυτή τη στιγμή».

Getty Images for DVF Awards

Για το πέμπτο και τελευταίο Βραβείο της βραδιάς, η γαλλομαροκινή συγγραφέας και δημοσιογράφος Leïla Slimani απένειμε στην ακτιβίστρια και συνήγορο Rouba Mhaissen το DVF για την αφοσίωσή της στην υποστήριξη εκτοπισμένων Σύριων ατόμων και οικογενειών.

Η βραδιά ολοκληρώθηκε με την ομάδα των Τιμώμενων και Παρουσιαστών να έρχονται μαζί στη σκηνή με αποκορύφωμα το χειροκρότημα.


Η Von Furstenberg παρουσίασε επίσης τη Little Amal, μια μαριονέτα 11 ποδιών που απεικονίζει ένα κορίτσι από τη Συρία που ταξιδεύει σε όλη την Ευρώπη για να μιλήσει για τα δεινά εκατομμυρίων προσφύγων και εκτοπισμένων παιδιών σε όλο τον κόσμο.

Η Von Furstenberg είπε: «Η Amal είναι σύμβολο ελευθερίας. Η Αμάλ είναι σύμβολο ελπίδας». 

Δείτε όλες τις φωτογραφίες στο κεντρικό SLIDESHOW

*φωτογραφίες σε κείμενο και slider: Getty Images for DVF Awards

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ