Εγκατάλειψη βρέφους έξω από το Αρχαιολογικό Μουσείο - βίντεο ντοκουμέντο: Συγκινεί η γυναίκα που βρήκε το κοριτσάκι

Ήταν φροντισμένο και σκεπασμένο με κουβέρτες

Ένα κοριτσάκι μόλις 1,5 ετών βρέθηκε εγκαταλελειμμένο το πρωί της Κυριακής (28/11) στο προαύλιο του Αρχαιολογικού Μουσείου Αθηνών.

Το μωρό ήταν μέσα σε παιδικό καροτσάκι ντυμένο, σκεπασμένο με κουβέρτες και δίπλα του είχε καθαρά ρούχα. Το βρήκε μία γυναίκα η οποία ειδοποίησε τον φύλακα του Μουσείου, ο οποίος με τη σειρά του ενημέρωσε την αστυνομία.

Το μωρό μεταφέρθηκε με εντολή εισαγγελέα στο Νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία», όπου του έγιναν εξετάσεις, είναι καλά στην υγεία του και παραμένει για να του παρασχεθεί φροντίδα.

Από το Τμήμα Ανηλίκων της Ασφάλειας Αττικής γίνονται έρευνες για τον εντοπισμό των γονέων οι οποίοι παραμένουν άφαντοι.

Η φύλακας, που ειδοποιήθηκε, σημείωσε μιλώντας στο Open είπε:  «Δεν ήταν ακριβώς μπροστά στο μουσείο, ήταν στο χώρο ανάμεσα στο μουσείο μέσα στα δέντρα. Το βρήκε παρατημένο η κυρία που έρχεται κάθε μέρα εκεί γιατί έχει σκυλάκια. Πέρασε και το είδε.

Ήταν λίγο πιο πέρα, δηλαδή παρόλο που κυκλοφορεί κόσμος εκείνη την ώρα και έρχονται υπάλληλοί που πιάνουν δουλειά, δεν το είδε κανείς. Προφανώς, το μωρό δε θα ήταν εκεί πάνω από πέντε ή δέκα λεπτά. Το παιδί δεν είχε κάτι εμφανές, περιποιημένο ήταν με το μπουφανάκι του, με τα καθαρά παπουτσάκια του και είχε και μία σακούλα με πάνες από κάτω.

Οι αστυνομικοί που τα έψαξαν όλα δεν βρήκαν χαρτιά. Οι συνάδελφοι το έφεραν προς το μουσείο για να μην είναι μόνο του εκεί κάτω και εγώ πήρα την Αστυνομία εκείνη την ώρα».  

Η γυναίκα που βρήκε το βρέφος από πλευράς της σημείωσε: «Μακάρι να ήμουν 50 ετών να μπορούσα να το υιοθετήσω, αυτό σκέφτηκα όταν το είδα. Ήταν ένα γλυκύτατο και πανέξυπνο παιδί, χρονιάτικο και όχι δύο ετών. Αν δεν έβρισκα εγώ το παιδί θα μπορούσε να το είχε βρει κάποιος κακός άνθρωπος και τώρα θα ήταν στο Amber Alert. Ήταν πολύ φυσιολογικό παιδάκι, περιποιημένο και καθαρό».

Την ίδια ώρα ένα βίντεο ντοκουμέντο από την στιγμή της εγακτάλειψης έχει δει το φως της δημοσιότητας. Σε αυτό φαίνεται ένας άνδρας που πηγαίνει στο σημείο με το καροτσάκι, λίγο πριν αφήσει το κοριτσάκι.

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ