Γιάννης Λουκάκος: Εθιστικοί, σπιτικοί κουραμπιέδες που θα σας ξετρελάνουν - Φτιάξτε τα με τα παιδιά σας

Θα μοσχομυρίσει το σπίτι... 

ΥΛΙΚΑ

Για τους κουραμπιέδες

  • 300 γρ. βούτυρο αγοπρόβειο
  • 350 γρ. βούτυρο αγελάδος 
  • 220 γρ. άχνη
  • 60 γρ. ρούμι μαύρο
  • 4 γρ. βανίλια φυσική
  • 2 γρ. μπέϊκιν πάουντερ
  • 1120 γρ. αλεύρι γενικής χρήσης
  • 2 γρ. αλάτι
  • 250 γρ. αμύγδαλο, καβουρδισμένο και χοντροκομμένο
  • ζάχαρη Άχνη για το πασπάλισμα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

  • ΡΟΥΜΙ
  • ΖΑΧΑΡΗ ΑΧΝΗ
  • ΒΑΝΙΛΙΑ ΦΥΣΙΚΗ

Ευχαριστούμε τον Γιάννη Λουκάκο και το yiannislucacos.gr για αυτή τη συνταγή

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για τους κουραμπιέδες

  • Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι, το μπέικιν, το αλάτι και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι μέχρι να ανακτευτούν όλα τα υλικά καλά.
  • Στον κάδο του μίξερ προσθέτουμε το βούτυρο με την άχνη και τη βανίλια. Με το σύρμα χτυπάμε σε δυνατή ταχύτητα μέχρι να αφρατέψει και να ασπρίσει το βούτυρο για 15 με 20 λεπτά περίπου. Χαμηλώνουμε την ταχύτητα και αρχίζουμε να προσθέτουμε το μείγμα με το αλεύρι στο χτυπημένο βούτυρο σταδιακά, μέχρι να ενσωματωθεί όλο. Προσθέτουμε τα αμύγδαλα και στη συνέχεια το ρούμι. Αφαιρούμε τον κάδο από το μίξερ και πλάθουμε τη ζύμη με τα χέρια μας σε ένα ενιαίο κομμάτι.
  • Κόβουμε μπαλάκια ζύμης βάρους 40 γρ. και πλάθουμε τους κουραμπιέδες στο σχήμα που επιθυμούμε. Πιέζουμε ελαφρώς με το δάχτυλο τον κάθε κουραμπιέ στη μέση και τοποθετούμε σε ταψί με λαδόκολλα, αφήνοντας μια μικρή απόσταση μεταξύ τους.
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 C για 15-20 λεπτά, μέχρι να αποκτήσουν πολύ ελαφρύ, ομοιόμορφο χρώμα, γυρνώντας στη μέση της διαδικασίας το ταψί, έτσι ώστε να έρθουν τα μπρος πίσω. Τους βγάζουμε από το φούρνο, αφήνουμε να κρυώσουν πολύ καλά και τους πασπαλίζουμε με μπόλικη άχνη.

Tip:

*Βάζοντας το μείγμα με το αλεύρι σε μία σακούλα, μας διευκολύνει να το ρίχνουμε με πιο ελεγχόμενη ροή μέσα στον κάδο του μίξερ την ώρα της διαδικασίας.

*Μπορούμε να σπάσουμε τα καβουρδισμένα αμύγδαλα βάζοντας τα μέσα σε μια σκληρή σακούλα zip και αφού τη διπλώσουμε και τα απλώσουμε σε μονή στρώση να τα χτυπήσουμε με τη χρήση ενός πλάστη μέχρι να έρθουν στο επιθυμητό μέγεθος.

.

Who is Who

Ο Γιάννης Λουκάκος γεννήθηκε στη Βιρτζίνια των ΗΠΑ στις 19/11/1973. Σπούδασε μηχανολόγος μηχανικός στο Pennsylvania State University και μετά φοίτησε στην καλύτερη σχολή μαγειρικής του κόσμου, Culinary Institute of America. Αφού εργάστηκε στις κουζίνες μεγάλων ξενοδοχειακών εγκαταστάσεων και εστιατορίων, το 2000 επέστρεψε στην Ελλάδα. Το προσωπικό του στυλ έχει αναγνωρισθεί δύο φορές στα βραβεία Gourmet.

Το 2009 δημιούργησε το δικό του εστιατόριο στο Χαλάνδρι στην πιάτσα του Αγ. Νικολάου στην πλατεία Ελευθερωτών. Από τον Μάρτιο του 2013, ο Γιάννης Λουκάκος πήρε την τηλεοπτική επωνυμία του «Dr Cook» από την ομώνυμη εκπομπή στο MEGA TV, ενώ το ΤHE SEMINAR PROJECT φιλοδοξεί να αποτελέσει μια ξεχωριστή εμπειρία μαγειρικής εκπαίδευσης για όσου συμμετέχουν στα σεμινάρια.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ