Αποκλειστικό: Η Ελληνογερμανίδα τραγουδίστρια Μαριάννα Μασάδη μας συστήνεται - το όνειρο της νέας καριέρας, ο έρωτας - Όλη η συνέντευξη μέσα στα χιόνια (φωτό & βίντεο)

Έξω απο το Μόναχο, στο γραφικό πολυτελές θέρετρο Tegernsee 

Μαγεία στο χιόνι. Αποστολή σαν παραμύθι. Στην Γερμανία, σε ενα σταυροδρόμι Eυρώπης και αγκαλιάς των Άλπεων . Εξω απο το Μόναχο , στο γραφικό πολυτελές θέρετρο Tegernsee χτισμένο πάνω στην ομώνυμη πανέμορφη λίμνη.

Μιά μικρή καρδιά των Βαυαρικών Αλπεων με γείτονες την Αυστρία την Ελβετία , την Τσεχία και την Γαλλία …. Εδώ βρήκε τον πρίγκηπα της μιά Ελληνίδα δεύτερης γενιάς μεταναστών.

Η Μαριάννα Μασάδη αφού ολοκλήρωσε τον πρώτο κύκλο ζωής της με πολλή δουλειά , γάμο και δύο παιδιά που μεγάλωσε σαν γνήσια Ελληνόπουλα τον Ραφαήλ επιχειρηματία των σύγχρονων τεχνολογιών και την influencer & τραπεζίτη κόρη της Λία Μήτρου .

Η Μαριάννα Μασάδη, ο σύζυγός της και τα παιδιά τους Ραφαήλ και Πασχαλιά

Ραλφ Καλμπαχ, Μαριάννα Μασάδη 

Κωνσταντίνος Γερου, Δούκισσα Helena της Βαυαρίας, Μαριάννα Μασάδη, Πρίγκιπας Georg zu Bentheim und Steinfurt, Πριγκίπισσα Madeleine zu Bentheim und Steinfurt, Γιάννης Βίτσας

Ραλφ Καλμπαχ, Μαριαννα Μασάδη, Ειρήνη Νικολόπουλου

Μαριάννα Μασάδη, Θεοφανία Ανδρονίκου Βασιλάκη, Γιάννης Βίτσας

Μαριαννα Μασάδη, Πρίγκιπας Georg zu Bentheim und Steinfurt

Μαριαννα Μασάδη, Πριγκίπισσα Madeleine zu Bentheim unbd Steinffurt

Πρίγκιπας Georg zu Bentheim-Steinfurt, Δούκισσα Helena in Bayern, Πριγκίπισσα Madeleine zu Bentheim und Steinffurt 

Πρωτοπρεσβύτερος Απόστολος Μαλαμούσης, Αρχιμανδρίτης Πέτρος Κλιτς

Θανάσης Φωτίου, Μαριάννα Μασαδη, Γιαννης Χατζηγεωργίου

Τάσος Παναγιώταρης, Ζωή Κρονάκη

Όλγα Κουτσουκάλη, Μαριάννα Μασάδη

 

Στο αεροδρόμιο του Μονάχου , με παρέλαβε ο δεύτερος σύζυγος της Μαριάννας και Γερμανός μεγαλοεπιχειρηματίας Ralf Kalbach στον οποίο έκανα το σχόλιο : «μα καλά εσείς ήρθατε να με πάρετε με το δικό σας αυτοκίνητο; μπράβο σας στηρίζετε την γυναίκα σας»…. “εννοείται”, μου απαντά , “είμαστε μία ομάδα με τη Μαριάννα,ό,τι ονειρεύεται εκείνη, το υποστηρίζω,όπως κι εκείνη εμένα ”

Δείτε εδώ την συνέντευξη της Μαριάννας Μασάδη στην Ειρήνη Νικολοπούλου με τις νιφάδες του χιονιού να πλαισιώνουν το «τηλεοπτικό κάδρο» συνεχώς με θερμοκρασία υπο το μηδέν που δεν έκλεβε ομως ούτε γιά ενα λεπτό απο την φλόγα της.

 

Αυτή η ασίγαστη φλόγα οτι εφτασε η στιγμή να αποδείξει στο δάσκαλο της που κάποτε την διέταξε με αυταρχικότητά να τραγουδήσει την Αγια Νύχτα οτι η Μαριάννα θα τραγουδάει όταν θα παίρνει εντολές μόνο από την καρδιά της….

Αποσπάσματα απο συνεντεύξεις της σε πληθώρα Ελλήνων δημοσιογράφων που την επισκέφθηκαν μετά το καλοκαίρι στο Tegernsee , με διοργάνωση αποστολών απο τον δεύτερο φύλακα άγγελο της και σε λίγο κουμπάρο της τον δημοσιογράφο Γιάννη Βίτσα .

«Οι γονείς μου μας μεγάλωσαν με όλα τα έθιμα των Ελλήνων και την ελληνική μουσική μέσα στο σπίτι μας. Είχαμε την τύχη στο χωριό που μέναμε έως τα 12 χρόνια μου, έξω από την Στουτγάρδη, να υπάρχει ελληνικό σχολείο και να μπορούμε να μάθουμε την γλώσσα.

Παρόλο που το Γερμανικό σχολείο ήταν πολλές ώρες, κατάφερα να πηγαίνω 2 ή 3 ώρες την εβδομάδα και στο ελληνικό. Αυτό ήταν βασικό για μένα να μάθω να γράφω και να διαβάζω ελληνικά.

Παράλληλα στο σπίτι μιλούσαμε ελληνικά και στη γειτονιά που μέναμε υπήρχαν πολλοί συγγενείς μας Έλληνες που αυτό μας βοηθούσε να φτιάξουμε μια μικρή κοινότητα με τα δικά μας ήθη και έθιμα. Αγάπησα και έμαθα την ελληνική παράδοση που με συνοδεύει μέχρι σήμερα. Το ίδιο δίδαξα και εγώ στα παιδιά μου.

Παρόλο που είναι Γερμανοί πολίτες τρίτης γενιάς μιλούν την ελληνική γλώσσα και λατρεύουν την Ελλάδα.»

«Η οικογένειά μου αγαπούσε πολύ την μουσική και φυσικό ήταν η ελληνική μουσική να κυριαρχεί  παντού. Όχι μόνο στα γλέντια μας αλλά και στην καθημερινότητά μας, αφού όλη η οικογένεια τραγουδούσε και χόρευε. Μεγάλωσα με τα ακούσματα του Χατζιδάκι, του Ξαρχάκου, του Λέο Λέανδρος, του Ζαμπέτα και φυσικά του Μίκη Θεοδωράκη, που ήταν και φίλος του πατέρα μου και μας επισκεπτόταν όταν έρχονταν στην Γερμανία.»

“Εάν κάτι δεν θα ξεχάσω ποτέ και με κάνει να συνεχίζω δυναμικά την καριέρα μου, αυτό ήταν η ενθάρρυνση του σπουδαίου Έλληνα μουσικοσυνθέτη Μίκη Θεοδωράκη. Επαίνεσε λοιπόν το ταλέντο μου και με ενθάρρυνε να συνεχίσω την τότε καριέρα μου και ενίσχυσε την προσπάθεια και την προσδοκία του να γίνω η πρέσβειρα της ελληνικής μουσικής στη Γερμανία.”

Η ζωή την έφερε μπροστά σε ένα δεύτερο κεφάλαιο στη ζωή της παίζοντας γκολφ και πριν από οκτώ χρόνια ήρθε ο κεραυνοβόλος έρωτας με τον Γερμανό επιχειρηματία Ράλφ :

«Γράφω στίχους, ακούω πολύ μουσική, κάνω μαθήματα ερμηνείας, κάνω μπαλέτο, συνεργάζομαι με τον σύζυγό μου τον Ραλφ, τον φύλακα άγγελό μου. Με υποστηρίζει πολύ στα όνειρά μου, είναι δίπλα μου σε ό,τι χρειαστώ και χαίρεται πολύ όταν με βλέπει χαρούμενη κι ευτυχισμένη.»

«Το βιντεοκλιπ για το κεφάτο, αισιόδοξο τραγούδι της «Καληνύχτα», το οποίο θα αποτελέσει το πρώτο single του CD που ετοιμάζει, σε συνεργασία με μία από τις πιο γνωστές στιχουργούς της Γερμανίας, της Κριστίνα Μπαχ. Τον Αύγουστο, η γερμανική τηλεόραση παρουσίασε  μια πρόγευση του «Καληνύχτα» και το ανακήρυξε «τραγούδι του μήνα».

Η Μαριάννα ετοιμάζει και ελληνικές εκδοχές των τραγουδιών, και προγραμματίζει δυο πολύτιμες συνεργασίες, με τον βετεράνο Λέο Λέανδρο και τον πολύπειρο Νίκο Μωραϊτη.»

«Ήλιος, φως, θάλασσα και το γαλάζιο του Ιονίου είναι αυτό που προβάλλει το video clip της συνδυαστικά με τον κοσμοπολίτικο αέρα της Κέρκυρας. Η Ελλάδα αποτελεί τη δεύτερη πατρίδα μου, παρόλο που γεννήθηκα στη Γερμανία, πράγμα το οποίο πάντα ήθελα να αποτυπωθεί μέσα από κάποιο music video.

Η ελληνική μου ταυτότητά είναι αυτό που θέλω να αντιληφθεί ο κόσμος αφού η ζωντάνια μου μαρτυρά ουσιαστικά την ελληνική μου καταγωγή

Η τελευταία δημοσιογραφική αποστολή είχε προγραμματιστεί γιατί επρόκειτο να δοθεί μια μεγάλη συναυλία της Μαριάννας Μασάδη στις 28 Νοεμβρίου στο παλάτι του Tegernsee. Η ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων Covid-19 στη Γερμανία Μας οδήγησαν σε ένα κονσέρτο privé στο δικό της φιλόξενο σπίτι. Εκει Μαριάννα Μασάδη ζει με τον σύζυγο της Γερμανό επιχειρηματία Ralf Kalbach, τεχνοκράτη στον χώρο της αυτοκινητοβιομηχανίας σε διεθνές επίπεδο.

Η συναυλιά στην βίλα της ξεκίνησε της Μαριάννας Μασάδη ξεκίνησε με την «Αγια Νύχτα» και το «Μια ευχή», το νέο τραγούδι που έγραψε η καλλιτέχνις, σε μουσική της μαέστρου Ολγας Κουτσούκαλη, που ήρθε ειδικά για τη βραδιά στο Tegernsee από την Κέρκυρα.

Απολαύσαμε πολλές ακόμα χριστουγεννιάτικες επιτυχίες στα γερμανικά, στα αγγλικά και στην κυπριακή διάλεκτο, τιμώντας τους καλεσμένους της δημοσιογράφους που είχαν έρθει από τη Λευκωσία.

Στο δεύτερο μέρος ερμήνευσε γνωστά κομμάτια από τους συνθέτες με τους οποίους μεγάλωσε: ο Χατζιδάκις, ο Χιώτης, ο Ζαμπέτας,  τα σουξέ του Λέο Λέανδρος και φυσικά ο Μίκης Θεοδωράκης, ο «μέντοράς» της, όπως η ίδια τον αποκαλεί στο ρεπερτόριο της βραδιάς που θα μας μείνει αξέχαστη.

\

Η ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗ ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΤΗΣ ΜΑΡΙΑΝΝΑΣ ΜΑΣΑΔΗ ΣΤΟ TEGERNSEE ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ!

Ερμηνεύοντας τραγούδια των σπουδαίων Μίκη Θεοδωράκη και Λέο Λέανδρος, όπως και του ξεχωριστού στιχουργού Νίκου Μοραΐτη, αλλά και ανακατεύοντας χριστουγεννιάτικες μελωδίες ανά τον κόσμο η Ελληνο- Γερμανίδα  ερμηνεύτρια Μαριάννα Μασάδη ταξίδεψε το κοινό στα σημαντικότερα, σημαίνοντα, κύρια κομμάτια της ελληνικής τραγουδοποιίας μέσα από μία συναυλία γεμάτη συγκίνηση και αλήθεια στο Tegernsee της Βαυαρίας. Παρόντες στη βραδιά ήταν μερικά από τα αξιόλογα πρόσωπα της οικονομικής, πολιτικής, δημοσιογραφικής ζωής των δύο χωρών.

Ανάμεσά τους το μέλος του πολιτειακού κοινοβουλίου της Βαυαρίας Andreas Jackel, η Δούκισσα της Βαυαρίας Έλενα, ο πρίγκιπας Γεώργιος zu Bentheim und Steinfurt, η πριγκίπισσα Μadeleine zu Bentheim und Steinfurt, ο πρωτοπρεσβύτερος Απόστολος Μαλαμούσης, ο αρχιμανδρίτης Πέτρος Κλιντ, ο εκλεκτός εκδότης Κωνσταντίνος Γέρου, οι δημοσιογράφοι Ειρήνη Νικολοπούλου και Ζωή Κρονάκη,  οι συγγραφείς Θεοφανία Ανδρόνικου Βασιλάκη και Γιάννης Βίτσας, αλλά και μία σειρά σημαντικών δημοσιογράφων του τύπου.

Η τραγουδίστρια δεν έκρυψε την χαρά της ερμηνεύοντας τα πιο όμορφα ελληνόφωνα, γερμανόφωνα, αγγλόφωνα και γαλλόφωνα τραγούδια και ανανέωσε το ραντεβού της με το κοινό την Κυριακή 19 Δεκεμβρίου στο δημοτικό θέατρο της Κέρκυρας, όπου με την ερμηνεύτρια Ιωάννα Βλάχου θα μας μεταφέρουν στο υπέροχο σύμπαν της ευρωπαϊκής μουσικής.  

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ