Ο Δημήτρης Σκαρμούτσος προτείνει: Τραγανές φτερούγες κοτόπουλο τεριγιάκι - απλά απολαυστικές!

Δείτε βήμα - βήμα πως θα φτιάξετε το νόστιμο αυτό πιάτο

ΥΛΙΚΑ

1440 γρ.  φτερούγες κοτόπουλου

1/4 φλ. νερό

2 κ.γ. σκόρδο, λιωμένο

1 1/2 κ.σ. φυτικό λάδι

1/2 φλ. χυμός ανανά

1 κ.γ. φρέσκο τζίντζερ, λιωμένο

1/2 φλ. σάλτσα σόγιας

1/4 φλ. καστανή ζάχαρη

1 1/2 κ.γ. καλαμποκάλευρο

Ευχαριστούμε τον Δημήτρη Σκαρμούτσο και το dimitrisskarmoutsos.gr για την παραχώρηση της συνταγής

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1 Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200°C. Πλένουμε τις φτερούγες και τις στεγνώνουμε καλά.

2 Τις βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ, περιχύνουμε με το φυτικό λάδι και πασπαλίζουμε με 1/4 κ.γ. πιπέρι.

3 Τις βάζουμε σε ένα ταψί, χωρίς να ακουμπάει η μια με την άλλη. Τις ψήνουμε, γυρνώντας το ταψί συχνά, για 45-50 λεπτά. Βγάζουμε από το φούρνο και μεταφέρουμε σε ένα μεγάλο μπολ.

4 Σε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά ανακατεύουμε τη σάλτσα σόγιας, το χυμό ανανά, τη καστανή ζάχαρη, το σκόρδο και το τζίντζερ. Μαγειρεύουμε ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.

5 Σε ένα μικρό μπολ χτυπάμε με σύρμα το καλαμποκάλευρο με 1 κ.σ. νερό. Προσθέτουμε το μείγμα στη σάλτσα και βράζουμε για 1 λεπτό.

6 Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγομαγειρεύουμε μέχρι να δέσει η σάλτσα και να γίνει σιροπιαστή, για 5 λεπτά.

7 Περιχύνουμε τις φτερούγες με τη σάλτσα και ανακατεύουμε. Σερβίρουμε αμέσως.

Who is who

Ο Δημήτρης Σκαρμούτσος γεννήθηκε στην Αθήνα. Σε νεαρή ηλικία πήγε στην Αμερική, όπου μετά την απόκτηση του πτυχίου του στα οικονομικά από το UCLA, συνέχισε τις σπουδές του στην Culinary Institute of America. To 1993 ξεκίνησε τα πρώτα του επαγγελματικά βήματα δίπλα στον Thomas Keller, ολοκληρώνοντας την διατριβή του, με θέμα την Γαλλική και την Γιαπωνέζικη κουζίνα. Το 1996 ξεκίνησε να εργάζεται σε μεγάλα ξενοδοχεία, όπως το Sheraton Hotel ως executive chef, καθώς και σε γνωστά εστιατόρια της Αμερικής. 

Το 2001 επέστρεψε στην Ελλάδα και πιο συγκεκριμένα στα Χανιά, όπου έμαθε τα μυστικά της κρητικής κουζίνας και τα παραδοσιακά τοπικά προϊόντα. Το 2005 μετακομίζει στην Αθήνα για να εργαστεί ως Chef του εστιατορίου «Αλάτσι», κερδίζοντας Χρυσό Σκούφο και βραβεία Gourmet.

To 2010 και για τρία χρόνια ήταν μέλος της κριτικής επιτροπή στο reality μαγειρικής του Mega Channel «Master Chef» και «Junior Master Chef». Από το 2011 μέχρι το 2015 είναι ο executive chef των εστιατορίων ΕΡΓΟΝ σε Ελλάδα και εξωτερικό.

Για τα έτη 2013-2014 συνεχίζει τη συνεργασία του με το MEGA, με την επιτυχημένη εκπομπή «Χωρίς Συνταγή» και ένα χρόνο μετά συμμετέχει στην εκπομπή «Joy» παρουσιάζοντας το καλό φαγητό της Αθήνας.

To 2015 αποφασίζει να δημιουργήσει την επίσημη ιστοσελίδα του dimitrisskarmoutsos.gr για να μπορεί να μοιράζεται τις συνταγές και τις γνώσεις του για την μαγειρική και το καλό φαγητό. Το 2016 είναι πλέον στο Museum Restaurant Στην Κηφισιά. Η φετινή τηλεοπτική σεζόν τον βρίσκει στα πλατό του Star Channel, ως παρουσιαστή της μαγειρικής εκπομπής «Blind Taste».

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ