Ντίνα Νικολάου: Κέικ κάστανο με μπισκότα κανέλας - ιδανικό για τα γιορτινά πρωινά ή brunch

 Σερβίρετέ το με καφέ ή αρωματικό τσάι

Υλικά

3 αυγά
180 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
170 γρ. ζάχαρη καστανή
100 γρ. γάλα
100 γρ. αγελαδινό βούτυρο, λιωμένο
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
200 γρ. πουρέ κάστανο
7-8 μπισκότα κανέλας

Για την κρέμα

140 γρ. κρέμα γάλακτος
100 γρ. τυρί κρέμα
1 κουτ. σούπας ζάχαρη άχνη
1 κουτ. γλυκού εκχύλισμα βανίλιας

Για την διακόσμηση

2-3 μπισκότα κανέλας

Ευχαριστούμε θερμά την Ντίνα Νικολάου και το dinanikolaou.gr για την παραχώρηση αυτής της συνταγής

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ χτυπάω τα αυγά με τη ζάχαρη και τη βανίλια μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέτω το γάλα και ανακατεύω. Ρίχνω το πουρέ κάστανο και ανακατεύω να διαλυθεί. Τέλος, ρίχνω το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και τελευταίο το λιωμένο βούτυρο. Αφού ομογενοποιηθεί η ζύμη, προσθέτω τα μπισκότα κανέλας θρυμματισμένα σε χοντρά κομμάτια και ανακατεύω.

Αδειάζω το μείγμα σε βουτυρωμένη, μακρόστενη φόρμα για κέικ και ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C με αέρα, για 40-45 λεπτά.

Για την κρέμα

Βάζω όλα τα υλικά στον κάδο του μίξερ και χτυπάω σε δυνατή ταχύτητα μέχρι να δημιουργηθεί μια σφιχτή σαντιγί. Μεταφέρω τη σαντιγί σε σακούλα ζαχαροπλαστικής με δαντελωτή μύτη.

Για τη διακόσμηση

Αφού έχω παγώσει καλά το κέικ, καλύπτω όλη την επιφάνεια με την κρέμα και σκορπίζω τα θρυμματισμένα μπισκότα.

Who is Whο

Οι γαστρονομικές μου ανησυχίες ξεκίνησαν σε πολύ μικρή ηλικία. Γεννημένη στην Ελλάδα, σε μια οικογένεια που η μαγειρική και το καλό φαγητό ήταν βασικά συστατικά της έννοιας καλή ζωή, σύντομα άρχισα να πειραματίζομαι με τα υλικά, τις μυρωδιές, τις αναλογίες. Παρόλο που ξεκίνησα την σταδιοδρομία μου σπουδάζοντας οικονομικά και marketing, στο Παρίσι, σύντομα το πάθος μου για την τέχνη της μαγειρικής και την γαστρονομία με έκανε να αλλάξω ρότα στην ζωή μου, να ακολουθήσω την καρδιά και να κυνηγήσω το όνειρό μου.

Ξεκινώντας τις σπουδές μου στην επαγγελματική μαγειρική τέχνη στις Γαστρονομικές σχολές του Παρισιού «Le Cordon Bleu», «Ritz Escoffier», «Alain Ducasse formation», «Lenotre», ήρθα σε επαφή με τους μεγαλύτερους δασκάλους, που με ενέπνευσαν μεταδίδοντάς μου το πάθος για το καινούριο και την δημιουργία.

Στο Παρίσι με τη Μαρία, δημιουργήσαμε το καμάρι μας το EVI EVANΕκαι υπερασπιζόμαστε με μεράκι και πατριωτική φιλοδοξία την ελληνική κουζίνα. Στην Αθήνα, ξεκίνησα το 2006 μέσα από την καθημερινή στήλη μαγειρικής στο πρωινό πρόγραμμα του ΑΝΤ1 (Πρωινός καφές) τη μαγική τηλεοπτική επικοινωνία με όλους εσάς που λατρεύεται τις κατσαρόλες και αφήνεστε στη μαγεία της γεύσης.

Από το 2009 έως το 2011, στην καθημερινή τηλεοπτική εκπομπή μαγειρικής στο κανάλι Star «Νηστικοί πράκτορες» και συνεχίζοντας το 2012, με την εκπομπή «Στην κουζίνα με την Ντίνα», μοιράστηκα με όλους εσάς μυστικά γαστρονομίας και συμβουλές για το οικογενειακό τραπέζι και την οργάνωση της κουζίνας της νέας νοικοκυράς. 

Το 2010 ξεκίνησα στο κανάλι της Γαλλικής τηλεόρασης cuisine TV, την εκπομπή «Ma cuisine grecque» η οποία παρουσίαζε συνταγές και πιάτα απ’ όλη την Ελλάδα. Η εκπομπή λόγω της μεγάλης της επιτυχίας αποτέλεσε μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία προβολής για την Ελληνική κουζίνα και τα Ελληνικά προϊόντα.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ