Κορωνοϊός: Στα 26 τα κρούσματα της μετάλλαξης «Όμικρον» στην Ελλάδα - που εντοπίζονται (βίντεο)

Τα περισσότερα δεν σχετίζονται με ταξίδι

Στα 26 διαμορφώνονται τα κρούσματα της μετάλλαξης «Όμικρον» που έχουν ταυτοποιηθεί στη χώρα, όπως ανέφερε ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ Θεοκλής Ζαούτης, μιλώντας σε εκδήλωση του ΕΚΠΑ.

Όπως ανέφερε ο κ. Ζαούτης, η εικόνα θα ήταν πολύ καλή, αν δεν είχε προκύψει η νέα μετάλλαξη.  Τα περισσότερα από τα 26 κρούσματα της νέας μετάλλαξης δεν σχετίζονται με ταξίδι, γεγονός που δείχνει τη διασπορά.

Επίσης, εντοπίζονται σε Κρήτη και Λακωνία. «Υπάρχει πολύ μεγάλη μεταδοτικότητα της «Όμικρον», όπως καταδεικνύουν τα στοιχεία σε άλλες χώρες», είπε.

«Είναι ξεκάθαρη η συσχέτιση εμβολιαστικής κάλυψης κσι ιικού φορτίου. Η εικόνα θα ήταν πολύ καλή αν δεν είχε προκύψει η μετάλλαξη Όμικρον. 26 κρούσματα της μετάλλαξης έχουν ταυτοποιηθεί στη χώρα. Τα περισσότερα απο αυτα δεν σχετίζονται με ταξίδι, γεγονός που δείχνει τη διασπορά. Επίσης, εντοπίζονται σε Κρητη και Λακωνία. Υπάρχει πολυ μεγαλη μεταδοτικότητα της Όμικρον οπως καταδεικνύουν τα στοιχεία σε αλλες χωρες» ανέφερε ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ.

 

 

Στην ίδια εκδήλωση ο καθηγητής Παθολογικής Φυσιολογίας-Λοιμωξιολογίας, Εργαστήριο και Κλινική Παθολογικής Φυσιολογίας, Λαϊκό Νοσοκομείο, Νίκος Σύψας είπε για τα συμπτώματα:

«Αρχικά πυρετός και ξηρός βήχας, αγευσία και ανοσμία, κόπωση, δύσπνοια και γαστρεντερικές διαταραχές ήταν τα συμπτώματα της covid19. Αλλά όταν εμφανιαστηκε η Δέλτα ο ασθενής εμφάνισε καταρροή και βήχα, όπως και στο κρυολόγημα. Όταν το άτομο είναι εμβολιασμένο όμως και νοσήσει από κορωνοϊό, έχει συμπτώματα κοινού κρυολογημας χωρίς πυρετό.

Τα συμπτώματα, λοιπόν, αλλάζουν βάσει των μεταλλλαξεων. Τώρα με τη Όμικρον, στοιχειά από την Αγγλία δείχνουν ότι: πονοκέφαλος, πονόλαιμος, φτέρνισμα, βήχας, καταρροή, είναι τα σύμπτωμα της covid 19».

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ