Δημήτρης Σκαρμούτσος: Γεμιστές πιπεριές με λουκάνικο και σπανάκι - θα σας ξετρελάνουν

Θα χρειαστείτε περίπου 45 λεπτά για να φτιάξετε το πεντανόστιμο αυτό πιάτο

ΥΛΙΚΑ

100 γρ. baby σπανάκι

2 φέτες λευκό ψωμί για τόστ, θρυμματισμένο

¼ φλ. γάλα

1 μεγάλο αβγό

2 κ.σ. παρμεζάνα, τριμμένη

2 κ.σ. κουκουνάρι

2 κ.σ. κόκκινο κρεμμύδι, κομμένο

450 γρ. λουκάνικο χωριάτικο Καρδίτσας, τεμαχισμένο

αλάτι

μαύρο πιπέρι, φρεσκοτριμμένο

8 μικρές κίτρινες ή  πράσινες πιπεριές, κομμένες στη μέση κατά μήκος, χωρίς σπόρια

¼ φλ. εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο

1 φλ. ντομάτα κονκασέ

1 φλ. ζωμός κότας

Ευχαριστούμε τον Δημήτρη Σκαρμούτσο και το dimitrisskarmoutsos.gr για την παραχώρηση της συνταγής

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1 Σε ένα μεγάλο τηγάνι ρίχνουμε το σπανάκι και μαγειρεύουμε σε υψηλή φωτιά για 1 λεπτό, μέχρι να μαραθεί.

2 Στραγγίζουμε το σπανάκι, το ζουλάμε με τα χέρια για να αποβάλει τα υγρά του, το τεμαχίζουμε και το αφήνουμε στην άκρη.

3 Στραγγίζουμε και στεγνώνουμε το τηγάνι.

4 Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε το ψωμί, το γάλα, το αβγό, την παρμεζάνα και ζυμώνουμε.

5 Προσθέτουμε το κουκουνάρι, το κρεμμύδι, το λουκάνικο και το σπανάκι, αλατοπιπερώνουμε ελαφρά και συνεχίζουμε το ζύμωμα, να ενωθούν τα υλικά.

6 Μοιράζουμε το μείγμα ομοιόμορφα στις πιπεριές με υγρά χέρια.

7 Ρίχνουμε το ελαιόλαδο στο τηγάνι και το ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά.

8 Αυξάνουμε τη θερμοκρασία σε υψηλή, προσθέτουμε τις πιπεριές με τη γέμιση προς τα κάτω και μαγειρεύουμε για 4 περίπου λεπτά, μέχρι να ροδίσουν.

9 Γυρίζουμε τις πιπεριές και τις ψήνουμε για 4 λεπτά ακόμη, μέχρι το δέρμα τους να ροδίσει.

10 Προσθέτουμε την ντομάτα και το ζωμό κότας, σκεπάζουμε και σιγομαγειρεύουμε για 5-6 λεπτά, μέχρι το λουκάνικο να μαγειρευτεί και οι πιπεριές να μαλακώσουν. Σερβίρουμε αμέσως.

Who is who

Ο Δημήτρης Σκαρμούτσος γεννήθηκε στην Αθήνα. Σε νεαρή ηλικία πήγε στην Αμερική, όπου μετά την απόκτηση του πτυχίου του στα οικονομικά από το UCLA, συνέχισε τις σπουδές του στην Culinary Institute of America. To 1993 ξεκίνησε τα πρώτα του επαγγελματικά βήματα δίπλα στον Thomas Keller, ολοκληρώνοντας την διατριβή του, με θέμα την Γαλλική και την Γιαπωνέζικη κουζίνα. Το 1996 ξεκίνησε να εργάζεται σε μεγάλα ξενοδοχεία, όπως το Sheraton Hotel ως executive chef, καθώς και σε γνωστά εστιατόρια της Αμερικής. 

Το 2001 επέστρεψε στην Ελλάδα και πιο συγκεκριμένα στα Χανιά, όπου έμαθε τα μυστικά της κρητικής κουζίνας και τα παραδοσιακά τοπικά προϊόντα. Το 2005 μετακομίζει στην Αθήνα για να εργαστεί ως Chef του εστιατορίου «Αλάτσι», κερδίζοντας Χρυσό Σκούφο και βραβεία Gourmet.

To 2010 και για τρία χρόνια ήταν μέλος της κριτικής επιτροπή στο reality μαγειρικής του Mega Channel «Master Chef» και «Junior Master Chef». Από το 2011 μέχρι το 2015 είναι ο executive chef των εστιατορίων ΕΡΓΟΝ σε Ελλάδα και εξωτερικό.

Για τα έτη 2013-2014 συνεχίζει τη συνεργασία του με το MEGA, με την επιτυχημένη εκπομπή «Χωρίς Συνταγή» και ένα χρόνο μετά συμμετέχει στην εκπομπή «Joy» παρουσιάζοντας το καλό φαγητό της Αθήνας.

To 2015 αποφασίζει να δημιουργήσει την επίσημη ιστοσελίδα του dimitrisskarmoutsos.gr για να μπορεί να μοιράζεται τις συνταγές και τις γνώσεις του για την μαγειρική και το καλό φαγητό. Το 2016 είναι πλέον στο Museum Restaurant Στην Κηφισιά. Η φετινή τηλεοπτική σεζόν τον βρίσκει στα πλατό του Star Channel, ως παρουσιαστή της μαγειρικής εκπομπής «Blind Taste».

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ