Δημήτρης Σκαρμούτσος: Αρνίσια παϊδάκια με σάλτσα κεράσι - πόρτο και κρέμα βαλσαμικού ρόδι

Ένα πιάτο σκέτος πειρασμός!

ΥΛΙΚΑ

12 αρνίσια παϊδάκια (150 γρ. / παϊδάκι)

αλάτι, κατά βούληση

πιπέρι μαύρο, φρεσκοτριμμένο, κατά βούληση

2 κ.σ. ελαιόλαδο

9 μικρά κρεμμύδια, ψιλοκομμένα

1/2 φλ. κρασί Πόρτο

1/2 φλ. ζωμό κότας

1/2 φλ. αποξηραμένα κεράσια

9  κ.σ. μαρμελάδα κεράσι

3 κ.σ. κρέμα βαλσάμικου ρόδι

1 κ.γ. κάρδαμο

φύλλα φασκόμηλου, για γαρνίρισμα

Ευχαριστούμε τον Δημήτρη Σκαρμούτσο και το dimitrisskarmoutsos.gr για την παραχώρηση της συνταγής

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1 Αλατοπιπερώνουμε τα παϊδάκια και σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο.

2 Βάζουμε τα παϊδάκια στο τηγάνι σε δόσεις και μαγειρεύουμε 5 περίπου λεπτά την κάθε πλευρά, μέχρι τα παϊδάκια να ροδίσουν και να έχουν το επιθυμητό ψήσιμο.

3 Αφήνουμε τα παϊδάκια στην άκρη και στραγγίζουμε το τηγάνι. Βάζουμε τα κρεμμύδια στο τηγάνι και σοτάρουμε για 1 λεπτό.

4 Προσθέτουμε το κρασί, το ζωμό κότας, τα κεράσια, τη μαρμελάδα κεράσι, την κρέμα βαλσάμικου ρόδι και το κάρδαμο, αφήνουμε να πάρουν μία βράση, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 5-6 λεπτά, μέχρι το μείγμα να πήξει και να δέσει η σάλτσα.

5 Αλατοπιπερώνουμε και αδειάζουμε τη σάλτσα πάνω στα παϊδάκια. Γαρνίρουμε με φύλλα φασκόμηλου και σερβίρουμε.

Who is who

Ο Δημήτρης Σκαρμούτσος γεννήθηκε στην Αθήνα. Σε νεαρή ηλικία πήγε στην Αμερική, όπου μετά την απόκτηση του πτυχίου του στα οικονομικά από το UCLA, συνέχισε τις σπουδές του στην Culinary Institute of America. To 1993 ξεκίνησε τα πρώτα του επαγγελματικά βήματα δίπλα στον Thomas Keller, ολοκληρώνοντας την διατριβή του, με θέμα την Γαλλική και την Γιαπωνέζικη κουζίνα. Το 1996 ξεκίνησε να εργάζεται σε μεγάλα ξενοδοχεία, όπως το Sheraton Hotel ως executive chef, καθώς και σε γνωστά εστιατόρια της Αμερικής. 

Το 2001 επέστρεψε στην Ελλάδα και πιο συγκεκριμένα στα Χανιά, όπου έμαθε τα μυστικά της κρητικής κουζίνας και τα παραδοσιακά τοπικά προϊόντα. Το 2005 μετακομίζει στην Αθήνα για να εργαστεί ως Chef του εστιατορίου «Αλάτσι», κερδίζοντας Χρυσό Σκούφο και βραβεία Gourmet.

To 2010 και για τρία χρόνια ήταν μέλος της κριτικής επιτροπή στο reality μαγειρικής του Mega Channel «Master Chef» και «Junior Master Chef». Από το 2011 μέχρι το 2015 είναι ο executive chef των εστιατορίων ΕΡΓΟΝ σε Ελλάδα και εξωτερικό.

Για τα έτη 2013-2014 συνεχίζει τη συνεργασία του με το MEGA, με την επιτυχημένη εκπομπή «Χωρίς Συνταγή» και ένα χρόνο μετά συμμετέχει στην εκπομπή «Joy» παρουσιάζοντας το καλό φαγητό της Αθήνας.

To 2015 αποφασίζει να δημιουργήσει την επίσημη ιστοσελίδα του dimitrisskarmoutsos.gr για να μπορεί να μοιράζεται τις συνταγές και τις γνώσεις του για την μαγειρική και το καλό φαγητό. Το 2016 είναι πλέον στο Museum Restaurant Στην Κηφισιά. Η φετινή τηλεοπτική σεζόν τον βρίσκει στα πλατό του Star Channel, ως παρουσιαστή της μαγειρικής εκπομπής «Blind Taste».

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ