Ο Elon Musk δεν πάει ποτέ διακοπές: Οι γκαντεμιές που του έτυχαν όταν πήρε άδεια λίγων ημερών (βίντεο)

Ο ίδιος έχει πει «οι διακοπές μπορεί να σε σκοτώσουν»!

Μπορεί ο Elon Musk να είναι ο πιο πλούσιος άνθρωπος στον κόσμο, με αξία που εκτιμάται στα 277 δισεκατομμύρια, ωστόσο με τις διακοπές δεν το «έχει» και πολύ, αφού όσες φορές προσπάθησε να πάρει άδεια για μερικές μέρες κάτι έτυχε!

Ας δούμε όμως αναλυτικά τις γκαντεμιές που αντιμετώπισε ο μεγιστάνας, ο οποίος έχει δηλώσει στο παρελθόν ότι «οι διακοπές μπορεί να σε σκοτώσουν».

Photo: dpa-Zentralbild POOL via ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

 

 

 

Το πρώτο περιστατικό

Ο Elon Musk ήταν να περάσει το μήνα του μέλιτος με την πρώτη του σύζυγο Justine στο Σίδνεϊ της Αυστραλίας, ωστόσο μόλις προσγειώθηκε έμαθε ότι το Διοικητικό Συμβούλιο της X.com (της εταιρείας που έγινε η PayPal) είχε αποφασίσει να τον απολύσει από τη θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου, αντικαθιστώντας τον με τον Peter Teal.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by @elonmusk_family_fanpage

 

Ετσι ξαναμπήκε στο επόμενο αεροπλάνο και επέστρεψε στις ΗΠΑ  για να πάρει πίσω τη δουλειά του, χωρίς ωστόσο νε έχει τελικά το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Το δεύτερο περιστατικό

Τρεις μήνες αργότερα προσπάθησε να πάει και πάλι ταξίδι του μέλιτος, αφού το πρώτο είχε ακυρωθεί, ωστόσο αυτή τη φορά παραλίγο να χάσει τη ζωή του! Όπως αναφέρει το medium.com όσο ήταν στη γενέτειρά του, τη Νότια Αφρική πρέπει να κόλλησε, χωρίς να το γνωρίζει κάποια μορφή ελονοσίας.

Όταν επέστρεψε στις ΗΠΑ και αρρώστησε, οι γιατροί του έκαναν λάθος διάγνωση και παραλίγο να πεθάνει. Από καθαρή τύχη κάποιος γιατρός - που είχε εμπειρία με κρούσματα ελονοσίας - είδε την εξέταση αίματος του και υποψιάστηκε από τι πάσχει με αποτέλεσμα να του δώσει τελικά τα σωστά αντιβιοτικά.

Ο γιατρός του είπε ότι αν είχε εμφανιστεί μια μέρα αργότερα στο νοσοκομείο ίσως τα φάρμακα να μην δρούσαν σώστα. Αργότερα ο δισεκατομμυριούχος είπε στο  Vance ότι το μάθημα που πήρε είναι ότι «οι διακοπές μπορεί να σε σκοτώσουν». Τελικά πέρασε 10 ημέρες στην εντατική, χρειάστηκε έξι μήνες για να αναρρώσει και έχασε 45 κιλά.

Το τρίτο περιστατικό

Όταν πήρε μια εβδομάδα άδεια τον Οκτώβριο του 2014, ένας μη επανδρωμένος πύραυλος Orbital Sciences Corporation εξερράγη δευτερόλεπτα μετά την απογείωση. Υποτίθεται ότι θα μετέφερε τρόφιμα, νερό και προμήθειες στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό. Δεν ήταν ο δικός του πύραυλος, αλλά ήταν ίσως ένα σημάδι των όσω θα ερχόντουσαν.

«Τα τελευταία 12 χρόνια, προσπάθησα να πάρω άδεια μίας εβδομάδας δύο φορές. Την πρώτη φορά που έλειψα μία εβδομάδα, ο πύραυλος Orbital Sciences ανατινάχθηκε και ο πύραυλος του Richard Branson ανατινάχθηκε την ίδια εβδομάδα» είχε πει ο ίδιος σε συνέντευξή του.

Το τέταρτο περιστατικό

Αυτή τη φορά λοιπόν ήρθε και το «χειρότερο» αφού εξερράγη ο πύραυλος της Space X. «Τη δεύτερη φορά που πήρα μία εβδομάδα άδεια, ο δικός μου πύραυλος ανατινάχθηκε. Το μάθημα εδώ είναι ‘μην παίρνετε μία εβδομάδα άδεια’» θα πει άλλωστε ο Elon Musk στην ίδια συνέντευξη.

Ο ίδιος πάντως έχει μιλήσει για το βεβαρημένο πρόγραμμα του λέγοντας μεταξύ άλλων ότι ούτε καν στα γενέθλιά του δεν προλάβαινε να πάρει λίγο χρόνο. Όταν έκλεισε τα 47, δούλευε σκληρά στο εργοστάσιο της Tesla. Μάλιστα, έμεινε εκεί όλο το βράδυ.

Όταν «έχτιζε» τις εταιρείες του χρειάστηκε να δουλεύει 100 ώρες την εβδομάδα και να κοιμάται, πολλές φορές ακόμα και στο πάτωμα, ενώ πλέον παραδέχεται ότι κοιμάται περίπου 6 ώρες κάθε βράδυ.

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ