Ο Γιάννης Λουκάκος μας ταξιδεύει στην Ασία: Κινέζικη καυτερή σούπα - Απολαύστε την στην ζεστασιά του σπιτιού σας & δείτε το χιόνι που πέφτει έξω

Για την κρύα, σημερινή ημέρα...

ΥΛΙΚΑ

Για τη σούπα

  • 50 γρ. ηλιέλαιο
  • 10 γρ. τζίντζερ, ψιλοκομμένο
  • 100 γρ. φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
  • 200 γρ. χοιρινό λαιμό, κομμένο σε λεπτές φέτες
  • 100 γρ. μανιτάρια στρογγυλά, κομμένα σε λεπτές φέτες
  • 200 γρ. λευκό λάχανο, κομμένο σιφονάντ
  • 60 γρ. πιπεριά κόκκινη, κομμένη ζουλιέν
  • 15 γρ. καυτερά πιπεράκια, ψιλοκομμένα
  • 2,5 κιλά ζωμό κοτόπουλο
  • 50 γρ. σόγια σος
  • 180 γρ. ξίδι λευκό 
  • 8 γρ. αλάτι
  • 15 γρ. μαύρο πιπέρι, τριμμένο
  • 100 γρ. νερό
  • 2 αυγά, ελαφρά χτυπημένα
  • 10 γρ. σουσάμι, καβουρδισμένο
  • 20 γρ. σησαμέλαιο

ΣΧΕΤΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

  • ΧΟΙΡΙΝΟ
  • ΣΟΓΙΑ ΣΟΣ (soy sauce)
  • ΤΖΙΝΤΖΕΡ (πιπερόριζα)

Ευχαριστούμε τον Γιάννη Λουκάκο και το yiannislucacos.gr για αυτή τη συνταγή

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για τη σούπα

  • Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ηλιέλαιο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Προσθέτουμε το τζίντζερ και τα κρεμμυδάκια και σοτάρουμε μέχρι να βγάλουν τα αρώματά τους, για 30 δευτερόλεπτα σχεδόν.
  • Προσθέτουμε το χοιρινό και σοτάρουμε μέχρι να μαγειρευτεί το κρέας, για 4 με 5 λεπτά.
  • Προσθέτουμε τα μανιτάρια και το λάχανο και τα καυτερά πιπεράκια και σοτάρουμε μέχρι να μαλακώσει το λάχανο, για 3 με 4 λεπτά.
  • Προσθέτουμε τον ζωμό, τη σόγια σος και το λευκό ξίδι, αλατοπιπερώνουμε και φέρνουμε τη σούπα σε βρασμό.
  • Μετά προσθέτουμε σιγά-σιγά και τα αυγά. Χαμηλώνουμε τη φωτιά ώστε να παραμείνει η σούπα ζεστή αλλά να μη βράζει. Προσθέτουμε το σησαμέλαιο. Σερβίρουμε σε ζεστά μπολ ή κούπες και γαρνίρουμε με φρέσκο κρεμμυδάκι.

 

Who is Who

Ο Γιάννης Λουκάκος γεννήθηκε στη Βιρτζίνια των ΗΠΑ στις 19/11/1973. Σπούδασε μηχανολόγος μηχανικός στο Pennsylvania State University και μετά φοίτησε στην καλύτερη σχολή μαγειρικής του κόσμου, Culinary Institute of America. Αφού εργάστηκε στις κουζίνες μεγάλων ξενοδοχειακών εγκαταστάσεων και εστιατορίων, το 2000 επέστρεψε στην Ελλάδα. Το προσωπικό του στυλ έχει αναγνωρισθεί δύο φορές στα βραβεία Gourmet.

Το 2009 δημιούργησε το δικό του εστιατόριο στο Χαλάνδρι στην πιάτσα του Αγ. Νικολάου στην πλατεία Ελευθερωτών. Από τον Μάρτιο του 2013, ο Γιάννης Λουκάκος πήρε την τηλεοπτική επωνυμία του «Dr Cook» από την ομώνυμη εκπομπή στο MEGA TV, ενώ το ΤHE SEMINAR PROJECT φιλοδοξεί να αποτελέσει μια ξεχωριστή εμπειρία μαγειρικής εκπαίδευσης για όσου συμμετέχουν στα σεμινάρια.

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ