Δημήτρης Σκαρμούτσος: Βελουτέ σούπα τυριού με μπρόκολο - το πιάτο που θα μας «κρατήσει» ζεστούς

Μια εύκολη και λαχταριστή συνταγή

ΥΛΙΚΑ

4 ατομικά καρβέλια στρόγγυλα

1 κ.σ. βούτυρο + λίγο επιπλέον για το βουτύρωμα των καρβελιών

1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

¼ φλ. βούτυρο, λιωμένο

¼ φλ. αλεύρι

2 φλ. γάλα

2 φλ. ζωμό κότας

1 ½ φλ. μπρόκολο, ψιλοκομμένο

1 καρότο, τριμμένο

1 κοτσάνι σέλερι, ψιλοκομμένο

αλάτι, κατά βούληση

πιπέρι, κατά βούληση

½ κ.γ. σκόρδο σε σκόνη

2 φλ. τυρί τσένταρ, τριμμένο + 4 κ.σ. για γαρνιτούρα

½ φλ. παρμεζάνα, τριμμένη

2 κ.σ. μαϊντανό, ψιλοκομμένο

Ευχαριστούμε τον Δημήτρη Σκαρμούτσο και το dimitrisskarmoutsos.gr για την παραχώρηση της συνταγής.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1 Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200°C στο γκριλ. Ανοίγουμε με ένα κοφτερό μαχαίρι το καπάκι κάθε καρβελιού και βγάζουμε όλη την ψίχα.

2 Με ένα πινέλο βουτυρώνουμε το εσωτερικό τους και τα βάζουμε στο φούρνο, στο γκριλ για 10 λεπτά. Βγάζουμε από το φούρνο και αφήνουμε στην άκρη.

3 Σε ένα μικρό τηγάνι βάζουμε το βούτυρο να λιώσει και στη συνέχεια ρίχνουμε το κρεμμύδι, ανακατεύουμε και σοτάρουμε για 5 λεπτά. Αφήνουμε το κρεμμύδι στην άκρη.

4 Σε μία κατσαρόλα ρίχνουμε το λιωμένο βούτυρο και το αλεύρι ταυτόχρονα σε μέτρια φωτιά. Ανακατεύουμε μέχρι το αλεύρι να ρουφήξει όλο το βούτυρο και να αρχίσει λίγο να ψήνεται. Ρίχνουμε σιγά σιγά το γάλα ανακατεύοντας με αβγοδάρτη και μόλις αρχίζει να πήζει ρίχνουμε τον ζωμό κότας.

5 Σιγοβράζουμε για 15 περίπου λεπτά. Προσθέτουμε το μπρόκολο, το καρότο, το σοταρισμένο κρεμμύδι και το σέλερι και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για άλλα 15 λεπτά.

6 Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, το σκόρδο σε σκόνη και τέλος το τυρί τσένταρ και την παρμεζάνα, ανακατεύουμε και συνεχίζουμε το μαγείρεμα μέχρι να λιώσει καλά το τυρί.

7 Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και αφήνουμε στην άκρη. Σερβίρουμε τη σούπα μέσα στα καρβελάκια ψωμιού και γαρνίρουμε με τριμμένο τσένταρ και μαϊντανό.

Who is Who


Ο Δημήτρης Σκαρμούτσος γεννήθηκε στην Αθήνα. Σε ηλικία 18 ετών πήγε στην Αμερική όπου σπούδασε Οικονομικά στο UCLA και κατόπιν φοίτησε στην Culinary Institute of America.

Από το 1993 ξεκίνησε τα πρώτα του επαγγελματικά βήματα και από το 1996 άρχισε να εργάζεται σε μεγάλα ξενοδοχεία και εστιατόρια στην Αμερική.

Από το 2005 είναι σεφ σε κρητικό εστιατόριο που έχει βραβευτεί με Χρυσό Σκούφο και με βραβεία Gourmet

Αγαπημένη του κουζίνα η Ασιατική, αγαπημένο συστατικό τα αγριόχορτα, αγαπημένο λαχανικό η ντομάτα και προτιμά τα αλμυρά από τα γλυκά.

Εκτός από τη μαγειρική μεγάλη του αγάπη είναι ο γιός του και λατρεύει το σκύλο του.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ