Άκης Πετρετζίκης: Έτσι θα φτιάξουμε σούπα παστινάκι - θα γλείφετε τα δάχτυλά σας (βίντεο)

Το παστινάκι μοιάζει πολύ σε όψη με ένα λευκό καρότο και είναι πολύ νόστιμο, πόσο μάλλον όταν θα γίνει μια βελουτέ σούπα

Συστατικά

1 πράσο

1 κρεμμύδι, λευκό

1 σκ. σκόρδο

1 κ.σ. βούτυρο

800 γρ. παστινάκι

1 1/2 λίτρο ζωμό λαχανικών

αλάτι

πιπέρι

1 κ.σ. θυμάρι

Για τη σύνθεση

200 γρ. κρέμα γάλακτος 35%

50 γρ. βούτυρο

2-3 κ.σ. μέλι

Για το σερβίρισμα

ψωμί

θυμάρι

μέλι

Ευχαριστούμε θερμά τον Άκη Πετρετζίκη και το akispetretzikis.com για την παραχώρηση της συνταγής

Μέθοδος Εκτέλεσης

Τοποθετούμε μια κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά και βάζουμε 1 κ.σ. βούτυρο.

Κόβουμε το πράσο σε μικρά κομμάτια και το βάζουμε στην κατσαρόλα.

Κόβουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο σε μικρά κομμάτια και τα βάζουμε στην κατσαρόλα. Σοτάρουμε να αφυδατωθούν αλλά να μην πάρουν χρώμα.

Ξεφλουδίζουμε το παστινάκι και κόβουμε τις άκρες σε μικρά κομμάτια. Κόβουμε το χοντρό κομμάτι σε τέσσερα κομμάτια και αφαιρούμε το κεντρικό κοτσάνι.

Τα βάζουμε στην κατσαρόλα με τα υπόλοιπα λαχανικά και ανακατεύουμε.

Βάζουμε τον ζωμό λαχανικών, αλάτι, πιπέρι και το θυμάρι. Προσθέτουμε το θυμάρι είτε κατευθείαν στην κατσαρόλα είτε μέσα σε τουλπάνι. 

Βράζουμε σε χαμηλή φωτιά για 25-30 λεπτά.

Αφαιρούμε το θυμάρι και βάζουμε την κρέμα γάλακτος. Χτυπάμε με το ραβδομπλέντερ και αφαιρούμε από τη φωτιά.

Προσθέτουμε το βούτυρο και χτυπάμε ξανά για να λιώσει. Βάζουμε το μέλι και χτυπάμε. Αν η σούπα πήξει πολύ αραιώνουμε με λίγο βραστό νερό μέχρι να έχουμε την επιθυμητή σύσταση.

Σερβίρουμε με ψωμί, θυμάρι και μέλι.

WHO IS WHO

Γεννημένος στις 4 Μαρτίου, ο Άκης έδειξε την αγάπη του από τα πρώτα χρόνια της ζωής του. Μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη, δουλεύοντας στην οικογενειακή επιχείρηση από τα 16 του χρόνια. Στα 18 του αποφάσισε να εγκαταλείψει την πόλη όπου μεγάλωσε για να κατέβει στην Αθήνα και να σπουδάσει Λογιστική.

Από εκείνη ακριβώς τη στιγμή συνειδητοποίησε ότι η πραγματική του αγάπη βρισκόταν στη γεύση των φρέσκων φρούτων, στις μυρωδιές των μεσογειακών μπαχαρικών και στους ήχους των ακονισμένων μαχαιριών. Ήταν εκείνη η στιγμή που αποφάσισε να σπουδάσει παράλληλα σεφ στη σχολή μαγειρικής Le Monde.

Μόλις ολοκλήρωσε τις σπουδές του (ολοκλήρωσε και τη Λογιστική!) εργάστηκε σε πληθώρα εστιατορίων και ξενοδοχείων σε όλη την Ελλάδα μέχρι που αναχώρησε για την Αγγλία με σκοπό να εξερευνήσει την διεθνή κουζίνα.Η πενταετής παραμονή του στην Αγγλία ήταν το μεγαλύτερο μαγειρικό «σχολείο» για τον Άκη μιας και είχε την ευκαιρία να συνεργαστεί με διάσημους βραβευμένους σεφ. Η τελευταία του στάση ήταν το φημισμένο ξενοδοχείο «THE GORING».

Το 2010 επέστρεψε στην Ελλάδα, όχι για κάποια επαγγελματική ευκαιρία όπως πολύς κόσμος θα σκεφτόταν, αλλά για να λάβει μέρος στο τηλεπαιχνίδι του Mega, «Master Chef». Έξι μήνες αργότερα, χωρίς καμία αμφιβολία, αναδείχθηκε ο πρώτος Έλληνας «Master Chef» κερδίζοντας τον διαγωνισμό.

 

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ