Μαγειρεύουμε παρέα με τον Άκη Πετρετζίκη - Σήμερα το μενού έχει λαζάνια με κοτόπουλο

Θα το λατρέψετε αυτό το πιάτο! 

Συστατικά

2 κ.σ. ελαιόλαδο

1 κρεμμύδι

1 σκ. σκόρδο

2 κ.σ. μαϊντανό

2 κ.σ. θυμάρι

800 γρ. ντομάτα κονκασέ

αλάτι

πιπέρι

200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό

12 λαζάνια

100 γρ. φέτα

200 γρ. τσένταρ, τριμμένο + 50 γρ. για το πασπάλισμα

50 γρ. ελιές, σε ροδέλες

300 γρ. κοτόπουλο, ψημένο, ξεψαχνισμένο

Ευχαριστούμε θερμά τον Άκη Πετρετζίκη και το akispetretzikis.com για την παραχώρηση της συνταγής

Μέθοδος Εκτέλεσης

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180° C στον αέρα.
  • Ζεσταίνουμε σε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά το ελαιόλαδο.
  • Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, και τα σοτάρουμε για 2 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν ελαφρά. 
  • Ψιλοκόβουμε τον μαϊντανό και το θυμάρι.
  • Προσθέτουμε στην κατσαρόλα τη ντομάτα κονκασέ, αλάτι, πιπέρι, τον μαϊντανό, το θυμάρι, και αφήνουμε να βράσουν για 3-4 λεπτά.
  • Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και αφήνουμε τη σάλτσα να κρυώσει. 
  • Προσθέτουμε το γιαούρτι και ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός.
  • Περιχύνουμε με μια κουτάλα λίγη από τη σάλτσα σε ένα πυρίμαχο ταψί 25x35 εκ. να καλυφθεί ελαφρά ο πάτος του.
  • Απλώνουμε 4 λαζάνια στον πάτο του ταψιού. 
  • Πασπαλίζουμε με λίγη φέτα, λίγο τσένταρ τριμμένο, λίγες από τις ελιές και λίγο από το ψημένο κοτόπουλο. 
  • Καλύπτουμε με λίγη από τη σάλτσα και από πάνω τοποθετούμε άλλα 4 λαζάνια.
  • Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία μέχρι να τελειώσουν τα υλικά. 
  • Πασπαλίζουμε με το έξτρα τριμμένο τσένταρ.
  • Σκεπάζουμε το ταψί με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε στον φούρνο για 30 λεπτά. 
  • Αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για ακόμα 20 λεπτά μέχρι να λιώσει το τσένταρ και να χρυσαφίσει.
  • Αφαιρούμε το ταψί από τον φούρνο και το αφήνουμε για 20 λεπτά να κρυώσει ελαφρά.
  • Πασπαλίζουμε με τον ψιλοκομμένο μαϊντανό, κόβουμε σε κομμάτια, και σερβίρουμε.

WHO IS WHO

Γεννημένος στις 4 Μαρτίου, ο Άκης έδειξε την αγάπη του από τα πρώτα χρόνια της ζωής του. Μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη, δουλεύοντας στην οικογενειακή επιχείρηση από τα 16 του χρόνια. Στα 18 του αποφάσισε να εγκαταλείψει την πόλη όπου μεγάλωσε για να κατέβει στην Αθήνα και να σπουδάσει Λογιστική.

Από εκείνη ακριβώς τη στιγμή συνειδητοποίησε ότι η πραγματική του αγάπη βρισκόταν στη γεύση των φρέσκων φρούτων, στις μυρωδιές των μεσογειακών μπαχαρικών και στους ήχους των ακονισμένων μαχαιριών. Ήταν εκείνη η στιγμή που αποφάσισε να σπουδάσει παράλληλα σεφ στη σχολή μαγειρικής Le Monde.

Μόλις ολοκλήρωσε τις σπουδές του (ολοκλήρωσε και τη Λογιστική!) εργάστηκε σε πληθώρα εστιατορίων και ξενοδοχείων σε όλη την Ελλάδα μέχρι που αναχώρησε για την Αγγλία με σκοπό να εξερευνήσει την διεθνή κουζίνα.Η πενταετής παραμονή του στην Αγγλία ήταν το μεγαλύτερο μαγειρικό «σχολείο» για τον Άκη μιας και είχε την ευκαιρία να συνεργαστεί με διάσημους βραβευμένους σεφ. Η τελευταία του στάση ήταν το φημισμένο ξενοδοχείο «THE GORING».

Το 2010 επέστρεψε στην Ελλάδα, όχι για κάποια επαγγελματική ευκαιρία όπως πολύς κόσμος θα σκεφτόταν, αλλά για να λάβει μέρος στο τηλεπαιχνίδι του Mega, «Master Chef». Έξι μήνες αργότερα, χωρίς καμία αμφιβολία, αναδείχθηκε ο πρώτος Έλληνας «Master Chef» κερδίζοντας τον διαγωνισμό.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ