Δημήτρης Σκαρμούτσος: Φάβα με ψητές γλυκοπατάτες & καραμελωμένα κρεμμύδια - θα σας ξετρελάνει

Θα σας πάρει περίπου 45 λεπτά για να φτιάξετε την πεντανόστιμη αυτή συνταγή

ΥΛΙΚΑ

Φάβα, Agrino

2 κρεμμύδια

3 γλυκοπατάτες

ελαιόλαδο

αλάτι

πιπέρι

Για τα καραμελωμένα κρεμμύδια:

1 κρεμμύδι

2 κ.σ. βούτυρο

2 κ.σ. ζάχαρη

Ευχαριστούμε τον Δημήτρη Σκαρμούτσο και το dimitrisskarmoutsos.gr για την παραχώρηση της συνταγής.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1 Σε μια βαθιά κατσαρόλα προσθέτουμε ελαιόλαδο, το 1/2 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο και το σκόρδο. Τσιγαρίζουμε μέχρι να γυαλίσει το κρεμμύδι.

2 Προσθέτουμε τη φάβα. Τσιγαρίζουμε για περίπου 2 λεπτά και προσθέτουμε ζεστό νερό, τόσο όσο να καλύψει τη φάβα και παραπάνω. Βράζουμε μέχρι να αφρίσει. Αφαιρόυμε τους αφρούς και στη συνέχεια αφήνουμε να βράσει για ακόμη 30 περίπου λεπτά. Αν χρειαστεί προσθέτουμε επιπλέον ζεστό νερό κατά τη διάρκεια του βρασμού.

3 Σε ένα ταψί προσθέτουμε τις 2 γλυκοπατάτες, καθαρισμένες και κομμένες σε κύβους καθώς και τα 2 κρεμμύδια σε μεγάλα κομμάτια. Ραντίζουμε με ελαιόλαδο και ψήνουμε για περίπου 35-40 λεπτά ή έως ότου να μαλακώσουν τα λαχανικά μας.

4 Σε ένα μικρό τηγάνι τοποθετούμε το βούτυρο σε χαμηλή φωτιά. Μόλις λιώσει προσθέτουμε το κρεμμύδι, κομμένο σε κύβους και τη ζάχαρη. Μαγειρεύουμε μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και να καραμελώσει η σάλτσα.

5 Μόλις τα λαχανικά μας είναι έτοιμα τα προσθέτουμε στη κατσαρόλα με τη φάβα. Με το ραβδομπλέντερ πολτοποιούμε καλά.

6 Στο ίδιο ταψί προσθέτουμε τη γλυκοπατάτα που έμεινε, καθαρισμένη και κομμένη και ψιλές ροδέλες. Ραντίζουμε με ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι και ψήνουμε για περίπου 20 λεπτά, ανάλογα με το πόσο λεπτές έχουμε κόψει τις ροδέλες.

7 Σερβίρουμε τη φάβα σε βαθύ πιάτο με κρεμμύδι και συνοδεία από τις ψητές γλυκοπατάτες.

Who is Who


Ο Δημήτρης Σκαρμούτσος γεννήθηκε στην Αθήνα. Σε ηλικία 18 ετών πήγε στην Αμερική όπου σπούδασε Οικονομικά στο UCLA και κατόπιν φοίτησε στην Culinary Institute of America.

Από το 1993 ξεκίνησε τα πρώτα του επαγγελματικά βήματα και από το 1996 άρχισε να εργάζεται σε μεγάλα ξενοδοχεία και εστιατόρια στην Αμερική.

Από το 2005 είναι σεφ σε κρητικό εστιατόριο που έχει βραβευτεί με Χρυσό Σκούφο και με βραβεία Gourmet

Αγαπημένη του κουζίνα η Ασιατική, αγαπημένο συστατικό τα αγριόχορτα, αγαπημένο λαχανικό η ντομάτα και προτιμά τα αλμυρά από τα γλυκά.

Εκτός από τη μαγειρική μεγάλη του αγάπη είναι ο γιός του και λατρεύει το σκύλο του.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ