Παγκόσμια θλίψη για τον 5χρονο Rayan: Ανασύρθηκε νεκρός από πηγάδι μετά από 5 μέρες - αλυσίδα αγάπης στο Twitter (φωτό & βίντεο)

Πέθανε πριν οι διασώστες κατορθώσουν να φθάσουν σε αυτό

Το αγόρι που είχε παγιδευθεί σε πηγάδι στο βόρειο Μαρόκο επί πέντε ημέρες πέθανε πριν οι διασώστες κατορθώσουν να φθάσουν σε αυτό, ανακοίνωσαν δύο κυβερνητικοί αξιωματούχοι.

Ο Rayan Awram 5 ετών, έπεσε στο πηγάδι στο χωριό του στους λόφους του Τσεφτσαουέν. Οι διασώστες άνοιξαν οριζόντιο τούνελ για να φθάσουν στον θύλακα όπου βρισκόταν το αγόρι, αφού αφαίρεσαν μεγάλο μέρος της πλαγιάς.

Ο βασιλιάς Μοχάμεντ απηύθυνε, τα συλλυπητήριά του στους γονείς του, σύμφωνα με ανακοίνωση που εκδόθηκε από το παλάτι και μεταδόθηκε από τα κρατικά μέσα ενημέρωσης.

Αλυσίδα αγάπης στο Twitter για τον 5χρονο Rayan

Χιλιάδες αναρτήσεις έχουν γίνει στο Twitter με τους χρήστες να στέλνουν μηνύματα συμπαράστασης για τον χαμό του μικρού αγοριού. 

 Η είδηση ότι ο μικρός Rayan ανασύρθηκε νεκρός βύθισε στο πένθος ολόκληρο τον πλανήτη, ενώ δεν ήταν λίγοι εκείνοι που παρακολουθούσαν live, με κομμένη την ανάσα, την επιχείρηση διάσωσης.

Ήδη στην παλτφόρμα τα #Rayan και #saveRayan είναι μέσα στα πρώτα Trends. Στην αρχή ήταν μηνύματα χαράς και αισιοδοξίας ότι η επιχείρηση είχε ολοκληρωθεί και ο μικρός επιτέλους «ελευθερώθηκε». Λίγα λεπτά αργότερα η είδηση ότι είναι νεκρός κάνει τον γύρο του κόσμου....

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Το αγοράκι έπεσε κατά λάθος ενώ έπαιζε στο ξεροπήγαδο, που είναι στενό και δύσκολο στην πρόσβασή του, σκαμμένο κοντά στο σπίτι της οικογένειας στο χωριό Ιγράν, όχι μακριά από την τοποθεσία Μπαμπ Μπερέντ, στην επαρχία Σεφσαουέν.

Οι διασώστες είχαν διοχετεύσει οξυγόνο μέσω σωλήνων και κατέβασαν μπουκάλια με νερό, χωρίς να είναι βέβαιοι ότι το παιδί τα χρησιμοποίησε. Οι εργασίες διάνοιξης του οριζόντιου τούνελ μήκους λίγων μέτρων είχαν προχωρήσει με πολύ αργούς ρυθμούς στην απομονωμένη κοινότητα της επαρχίας Τσεφτσαουέν του βόρειου Μαρόκου και όλες οι προσπάθειες ήταν επικεντρωμένες στην αποφυγή κατολισθήσεων.

Σε ένδειξη αλληλεγγύης, πλήθος χιλιάδων ανθρώπων κατασκήνωσει, παρά το κρύο στην ορεινή αυτή περιοχή του Ριφ, που βρίσκεται σε υψόμετρο 700 μέτρων. Μεταλλικά φράγματα τοποθετήθκαν για να εμποδίσουν το πλήθος να πλησιάσει.

Καθώς οι εργασίες προχωρούσαν οι άνθρωποι φώναζαΝ «Αλλάχ Ακμπάρ» (Ο Θεός είναι μεγάλος) και χειροκροτούσαν για να ενθαρρύνουν τους διασώστες. Το δράμα του Ryan προκάλεσε κύμα συγκίνησης στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης από το Μάγρεμπ μέχρι το Ιράν και από την Υεμένη μέχρι τον Καναδά και τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ