Δημήτρης Σκαρμούτσος: Αλμυρές κρέπες με κοτόπουλο, σπανάκι και πανσέτα - το απόλυτο finger food

Δείτε βήμα - βήμα την εκτέλεση της συνταγής

ΥΛΙΚΑ

Για τη γέμιση:

1 κ.σ. ελαιόλαδο + επιπλέον για λάδωμα

1 κρεμμύδι, κομμένο

100 γρ. πανσέτα, κομμένη σε μικρές λωρίδες

200 γρ. μανιτάρια, σε φέτες

1 σκελίδα σκόρδο, κομμένη

400 γρ. μαγειρεμένο κοτόπουλο, θρυμματισμένο

300 ml ζωμός κότας

200 γρ. crème fraîche

100 γρ. baby σπανάκι

75 γρ. γραβιέρα, τριμμένη

Για τις κρέπες:

125 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1 πρέζα αλάτι

2 αβγά

1 ¼ φλ. γάλα

3 κ.σ. βούτυρο, λιωμένο + επιπλέον για λάδωμα

Ευχαριστούμε τον Δημήτρη Σκαρμούτσο και το dimitrisskarmoutsos.gr για την παραχώρηση της συνταγής.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για τη γέμιση: 1 Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200°C.

2 Σε ένα βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο. Ρίχνουμε το κρεμμύδι και την πανσέτα και σωτάρουμε για 3-4 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν. Προσθέτουμε τα μανιτάρια, δυναμώνουμε τη φωτιά και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για 3-4 λεπτά.

3 Ρίχνουμε το σκόρδο και τηγανίζουμε για 1 λεπτό ακόμα. Προσθέτουμε το κοτόπουλο, το ζωμό, την crème fraîche και βράζουμε. Σιγομαγειρεύουμε για 5 λεπτά, μέχρι το μείγμα να δέσει ελαφρώς. Ρίχνουμε το σπανάκι, ανακατεύουμε και αφήνουμε να μαραθεί για 30 δευτερόλεπτα.

Για τις κρέπες: 1 Σε ένα μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι και το αλάτι. Προσθέτουμε τα αβγά και λίγο γάλα και χτυπάμε καλά. Ρίχνουμε το υπόλοιπο γάλα και, τέλος, το λιωμένο βούτυρο.

2 Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε λίγο βούτυρο. Βάζουμε 3-4 κ.σ. μείγμα κρέπας και ψήνουμε για 1 λεπτό. Τη γυρνάμε από την άλλη για 1/2 λεπτό. Αφαιρούμε από το τηγάνι και τοποθετούμε σε αντικολλητικό χαρτί. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία μέχρι να χρησιμοποιήσουμε όλο το μείγμα.

3 Όσες κρέπες αφαιρούμε από το τηγάνι, τοποθετούμε τη μία πάνω στην άλλη με αντικολλητικό χαρτί αναμεταξύ τους.

Για τη σύνθεση: 1 Απλώνουμε γέμιση στο κέντρο κάθε κρέπας. Το μείγμα θα φτάσει για 8 κρέπες. Τις τυλίγουμε σε ρολό και τις βάζουμε σε ένα βουτυρωμένο πυρίμαχο σκεύος.

2 Πασπαλίζουμε τις κρέπες με τη γραβιέρα και ψήνουμε σε μέτρια θερμοκρασία στο φούρνο για 15-20 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν. Σερβίρουμε όσο είναι ακόμη ζεστές.

Who is Who


Ο Δημήτρης Σκαρμούτσος γεννήθηκε στην Αθήνα. Σε ηλικία 18 ετών πήγε στην Αμερική όπου σπούδασε Οικονομικά στο UCLA και κατόπιν φοίτησε στην Culinary Institute of America.

Από το 1993 ξεκίνησε τα πρώτα του επαγγελματικά βήματα και από το 1996 άρχισε να εργάζεται σε μεγάλα ξενοδοχεία και εστιατόρια στην Αμερική.

Από το 2005 είναι σεφ σε κρητικό εστιατόριο που έχει βραβευτεί με Χρυσό Σκούφο και με βραβεία Gourmet

Αγαπημένη του κουζίνα η Ασιατική, αγαπημένο συστατικό τα αγριόχορτα, αγαπημένο λαχανικό η ντομάτα και προτιμά τα αλμυρά από τα γλυκά.

Εκτός από τη μαγειρική μεγάλη του αγάπη είναι ο γιός του και λατρεύει το σκύλο του.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ