Έλληνας πολίτης ο βραβευμένος με Όσκαρ σκηνοθέτης Αλεξάντερ Πέιν - η Ελληνίδα σύζυγος, η γνωριμία τους στο Αίγιο (φωτό)

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αμερικη ενώ οι γονείς του είναι ελληνικής καταγωγής

Έλληνας πολίτης είναι πλέον ο βραβευμένος με Όσκαρ σκηνοθέτης, σεναριογράφος και παραγωγός Αλεξάντερ Πέιν (Constantine Alexander Payne). Ο Αλεξάντερ Πέιν ορκίστηκε Έλληνας πολίτης στο γενικό προξενείο της Ελλάδας στη Βοστώνη.

Σε ανάρτησή στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, το γενικό προξενείο της Ελλάδας στη Βοστώνη συγχαίρει τον Αλεξάντερ Πέιν. Αυτό κατέστη δυνατό χάρη στο έργο της Ευγενίας Μπενιάτογλου, γενικού προξένου της Ελλάδας στο Λος Άντζελες, προστίθεται.

 

 

Σε ανάρτησή του στο Twitter, ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας επισημαίνει πως απέδειξε και πάλι ότι δεν ξεχνά τις οικογενειακές του ρίζες.

Το who is who του Αλεξάντερ Πέιν

Ο Αλεξάντερ Πέιν (αγγλικά: Constantine Alexander Payne, 10 Φεβρουαρίου 1961) είναι Αμερικανός σκηνοθέτης ταινιών, σεναριογράφος και παραγωγός, γνωστός για τις ταινίες Πολίτης Ρουθ (1996), Η Εκλογή (1999), Σχετικά με τον Σμιντ (2002), Πλαγίως (2004), Οι Απόγονοι (2011) και Nebraska (2013). Τα έργα του χαρκτηρίζονται για το μαύρο χιούμορ τους και τις σατιρικές απεικονίσεις της αμερικάνικης κοινωνίας.

Ο Πέιν είναι δύο φορές νικητής του βραβείου Όσκαρ για καλύτερο διασκευασμένο σενάριο και τρεις φορές υποψήφιος για το Βραβείο Όσκαρ Καλύτερου Σκηνοθέτη. Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αμερικη ενώ οι γονείς του είναι ελληνικής καταγωγής. 

Ερωτεύτηκε και παντρεύτηκε Ελληνίδα

Η επίσκεψη των λίγων ωρών του σκηνοθέτη στη γενέτειρά του, στο Αίγιο, την άνοιξη του 2015 άλλαξε μια για πάντα τη ζωή της 27χρονης τότε φιλολόγου Μαρίας Κόντου.

Την πήρε μαζί του στην Αμερική, παντρεύτηκαν στο Αίγιο φυσικά, τόπο καταγωγής και των δύο, αλλά και τόπο γνωριμίας τους, ενώ δύο χρόνια αργότερα γεννήθηκε στην Πάτρα η κορούλα τους.

Ο βραβευμένος με δύο Οσκαρ χολιγουντιανός σκηνοθέτης επισκέφθηκε το Αίγιο, έπειτα από πρόσκληση του δήμου. Μαζί με τη μητέρα του, Πέγκι, έδωσαν το «παρών» σε τιμητική εκδήλωση που διοργάνωσε προς τιμήν του ο δήμος, επισκέφθηκε το κατάστημα που διατηρούσε η οικογένειά του στην πόλη πολλές δεκαετίες πριν, ενώ παραχώρησε και συνέντευξη Τύπου.

Εκεί, μια νεαρή ξανθιά κοπέλα που βρίσκεται ανάμεσα στο κοινό, στο αρχοντικό Παναγιωτόπουλου, του τραβά την προσοχή. Κάπως έτσι έγινε το πρώτο κλικ.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ