Συγκλονιστικές εικόνες: Η στιγμή που «καλός Σαμαρείτης» σώζει δύο παιδιά από φλεγόμενο κτίριο - δείτε βίντεο

Πήδηξε από το παράθυρο και έσωσε ένα κοριτσάκι 2 ετών και ένα 6χρονο αγοράκι

Σογκονίζει το βίντεο με άντρα να σώζει την τελευταία στιγμή δύο παιδιά από φλεγόμενο κτίριο, στο Mesa της Αριζόνα των ΗΠΑ.

Τα δύο παιδιά νοσηλεύονται στο νοσοκομείο, αφού διασώθηκαν από φωτιά που ξέσπασε σε συγκρότημα διαμερισμάτων, που βρίσκεται στην περιοχή, σύμφωνα με το nbc15.com.

Όταν έφτασαν οι πυροσβέστες, είδαν φλόγες να βγαίνουν από δύο διαμερίσματα καθώς η φωτιά μεταφέρθηκε στη σοφίτα. Το βίντεο από το Family News Chopper της Αριζόνα έδειξε μεγάλα νέφη καπνού να αναβλύζουν καθώς οι πυροσβέστες επιχειρήσουν την κατάσβεστη της πυρκαγιάς από την οροφή του κτιρίου.

Τα πλάνα τραβήχτηκαν από κάμερα σώματος, από το Αστυνομικό Τμήμα του Mesa και σε αυτά φαίνεται ένας άνδρας να πηδά μέσα στο κτίριο από ένα παράθυρο, προσπαθώντας να σώσει ένα 2χρονο κορίτσι που είχε παγιδευτεί.

Τελικά κατάφερε να αρπάξει το παιδί και να το παραδώσει σε έναν αστυνομικό, ο οποίος στη συνέχεια έτρεξε στους παραϊατρικούς για να ζητήσει την βοήθειά τους.

Ο αστυνομικός Jon Forrest ανέφερε ότι ο άντρας «Φώναξε και μου είπε, "είναι κάποιος άλλος εκεί μέσα." Και είπα, "Μπορείς να αρπάξεις αυτό το άτομο και να φέρεις αυτό το κοριτσάκι έξω;" Και το έκανε».

Στη συνέχεια ο "καλός σαμαρείτης" μπήκε πάλι στο φλεγόμενο κτίριο για να βοηθήσει ένα 6χρονο αγόρι να βγει από το διαμέρισμα στο οποίο και είχε εγκλωβιστεί.

«Υπάρχει τόσος καπνός εκεί μέσα που αν λιποθυμήσεις, θα μπορούσε να είναι θανατηφόρο (..) Για να είναι αυτός ο πολίτης τόσο θαρραλέος... πηδήξτε μέσα, έσωσε τη ζωή δύο παιδιών σήμερα» είπε ακόμα ο Forrest.

Τα παιδιά μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο καθώς είχαν τραύματα από σπασμένο γυαλί, ενώ είχαν εισπνεύσει καπνό από την φωτιά. Στο νοσοκομείο, για προληπτικούς λόγους, μεταφέρθηκαν και οι τέσσερις αστυνομικοί που βοήθησαν τον άντρα με τον απεγκλωβισμό της 2χρονης και του 6χρονου. 

Ο αστυνομικός Chad Serchen είπε ότι ο άντρας ήταν στο πλυντήριο αυτοκινήτων, όταν κατάλαβε ότι έχει ξεσπάσει φωτιά με αποτέλεσμα να αφήσει το αυτοκίνητό του εκεί, να πηδήξει έναν τοίχο και να σπεύσει να βοηθήσει. «Πραγματικά έκανε εξαιρετική δουλειά σήμερα και έσωσε πραγματικά δύο ζωές παιδιών».

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ