Δημήτρης Σκαρμούτσος: Αρνί στο φούρνο με πατάτες και κόκκινη σάλτσα - ότι πρέπει για την Τσικνοπέμπτη

Αγαπημένες παραδοσιακές γεύσεις σε μια πεντανόστιμη συνταγή

ΥΛΙΚΑ

3 κιλά αρνίσιο μπούτι

6 σκελίδες σκόρδο

1 μάτσο ρίγανη

1 λεμόνι ξύσμα και χυμός

αλάτι

6 κ.σ. ελαιόλαδο

1 1/2 κιλό μικρές πατάτες

400γρ ντομάτα κονκασέ

1 μεγάλη χούφτα ελιές Καλαμών, χωρίς κουκούτσι

Ευχαριστούμε τον Δημήτρη Σκαρμούτσο και το dimitrisskarmoutsos.gr για την παραχώρηση της συνταγής.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1 Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 240°C. Με ένα γουδοχέρι λιώνουμε το σκόρδο, τη 1/2 ρίγανη, το ξύσμα λεμονιού και μια πρέζα αλάτι και προσθέτουμε στο μείγμα το χυμό λεμονιού και ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο.

2 Με ένα μαχαίρι κάνουμε χαρακιές στο αρνί και μπήγουμε με τα δάχτυλά μας μπόλικη πάστα μείγματος. Βάζουμε τις πατάτες σε ένα μεγάλο ταψί και τις περιχύνουμε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο και όση πάστα μείγματος έχει περισσέψει.

3 Τοποθετούμε το κρέας ανάμεσα στις πατάτες, ψήνουμε για 20 λεπτά και χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία στους 180°C. Ψήνουμε για 1 ώρα και 30 λεπτά. Στο ενδιάμεσο περιχύνουμε μια-δύο φορές το κρέας με τους χυμούς του και γυρνάμε τις πατάτες.

4 Αφαιρούμε το κρέας από το ταψί και το αφήνουμε να ξεκουραστεί. Ρίχνουμε την υπόλοιπη ρίγανη στις πατάτες και ανακατεύουμε. Αφαιρούμε τις πατάτες από το ταψί και τις κρατάμε ζεστές.

5 Επιστρέφουμε το ταψί σε μέτρια φωτιά, ρίχνουμε την ντομάτα και τις ελιές στους χυμούς από το ταψί και σιγομαγειρεύουμε για λίγα λεπτά. Σερβίρουμε το αρνί με τις πατάτες και τη σάλτσα.

Who is Who


Ο Δημήτρης Σκαρμούτσος γεννήθηκε στην Αθήνα. Σε ηλικία 18 ετών πήγε στην Αμερική όπου σπούδασε Οικονομικά στο UCLA και κατόπιν φοίτησε στην Culinary Institute of America.

Από το 1993 ξεκίνησε τα πρώτα του επαγγελματικά βήματα και από το 1996 άρχισε να εργάζεται σε μεγάλα ξενοδοχεία και εστιατόρια στην Αμερική.

Από το 2005 είναι σεφ σε κρητικό εστιατόριο που έχει βραβευτεί με Χρυσό Σκούφο και με βραβεία Gourmet

Αγαπημένη του κουζίνα η Ασιατική, αγαπημένο συστατικό τα αγριόχορτα, αγαπημένο λαχανικό η ντομάτα και προτιμά τα αλμυρά από τα γλυκά.

Εκτός από τη μαγειρική μεγάλη του αγάπη είναι ο γιός του και λατρεύει το σκύλο του.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ