«Ρωσικό πολεμικό πλοίο άντε γ@μ…»: Έτσι απάντησε Ουκρανός στρατιώτης στο Φιδονήσι - τους σκότωσαν όλους (ηχητικό)

Το τελευταίο μήνυμα του συνοριοφύλακα

Τον γύρο του κόσμου κάνει τις τελευταίες ώρες ηχητικό ντοκουμέντο, με το τελευταίο μήνυμα Ουκρανού στρατιώτη σε ρωσικό πολεμικό πλοίο, στο Φιδονήσι.

Οι Ουκρανοί συνοριοφύλακες, που σκοτώθηκαν την Πέμπτη ενώ υπερασπίζονταν το στρατηγικό νησί της Μαύρης Θάλασσας έδωσαν ένα δυνατό τελευταίο μήνυμα στον ρωσικό στρατό, σύμφωνα την με ηχητική ηχογράφηση.

Όπως αναφέρει το timesofisrael.com οι 13 στρατιώτες που φρουρούσαν το Φιδονήσι, το οποίο βρίσκεται περίπου 40 χιλιόμετρα από τα σύνορα της Μολδαβίας και της Ρουμανίας, ενημερώθηκαν από ένα ρωσικό πολεμικό πλοίο ότι έπρεπε να παραδοθούν ή «να χτυπηθούν με βόμβα».

Στο ηχητικό ακούγεται ένας Ρώσος στρατιώτης να λέει: «Αυτό είναι πολεμικό σκάφος. Είναι ένα ρωσικό πολεμικό πλοίο. Σας προτείνω να καταθέσετε τα όπλα και να παραδοθείτε για να αποφευχθεί η αιματοχυσία και άσκοπες απώλειες. Ειδάλλως θα βομβαρδιστείτε».

 «Ρωσικό πολεμικό πλοίοι, άντε γ@μ...» είναι η απάντηση Ουκρανού στρατιώτη στις απειλές των Ρώσων.

Η ηχογράφηση, την οποία έλαβε για πρώτη φορά το ουκρανικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Ukrayinska Pravda, επιβεβαιώθηκε έκτοτε ως αυθεντική από το υπουργείο Εσωτερικών της Ουκρανίας, σύμφωνα με το CNN και τον Independent.

Όλοι οι συνοριοφύλακες που υπερασπίζονταν το Φιδονήσι, γνωστό και ως «Λευκή», «έπεσαν ηρωικώς μαχόμενοι», σύμφωνα με τον Ουκρανό Πρόεδρο Volodymyr Zelensky.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ