«Δεν θέλω να δουλεύω & να πληρώνομαι από έναν δολοφόνο» (τον Πούτιν): Έτσι παραιτήθηκε η διευθύντρια του Κρατικού Θεάτρου Μόσχας

Μας μένει μόνο αυτό για να πούμε: «Όχι στον πόλεμο»

Την παραίτησή της από τη θέση της διευθύντριας του Κρατικού Θεάτρου της Μόσχας υπέβαλε η Ελένα Κοβάλσκαγια, διαμαρτυρόμενη για την ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.

Μιλώντας στους συνεργάτες της στο θέατρο και ανακοινώνοντας την παραίτησή της η Κοβαλσκαγια είπε ότι η «επιθετικότητα της Ρωσίας στην Ουκρανία έχει έρθει τώρα σε τραγική σύγκρουση με την αποστολή μας. (…) Δεν μπορούμε να είμαστε σιωπηλοί γι αυτό. Μας μένει μόνο αυτό για να πούμε: «Όχι στον πόλεμο».

Στα social media το Κρατικό Θέατρο Μόσχας έκανε ανάρτηση με το μήνυμά της «όχι στον πόλεμο» σχολιάζοντας πως «ο πόλεμος είναι πολύ περισσότερο από ασέβεια για ένα άτομο, και πολύ πιο φρικιαστικός».

Παράλληλα σε ανάρτησή της στο Facebook στην οποία ανέφερε μεταξύ άλλων ότι δεν μπορεί να πληρώνεται από «έναν δολοφόνο», εννοώντας τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν.

«Φίλες και φίλοι ως ένδειξη διαμαρτυρίας κατά της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία παραιτούμαι από τη θέση της διευθύντριας του κρατικού θεάτρου. Είναι αδύνατον να δουλεύεις για έναν δολοφόνο και να πληρώνεσαι απ’ αυτόν» έγραψε.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ