Η κόρη του δισεκατομμυριούχου Αμπράμοβιτς & η βαφτιστήρα του Πούτιν παίρνουν θέση κατά του πολέμου - τι έγραψαν (φωτό)

«Το μεγαλύτερο και πιο επιτυχημένο ψέμα της προπαγάνδας του Κρεμλίνου»

Θέση κατά του πολέμου στην Ουκρανία πήραν δύο γυναίκες, η κόρη του Ρομάν Αμπράμοβιτς και η φημολογούμενη βαφτιστήρα του Ρώσου προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν.

Ειδικότερα η 27χρονη Σοφία Αμπράμοβιτς, δημοσίευσε στα stories της στο Instagram μια φωτογραφία στην οποία διαβάζουμε την φράση «το μεγαλύτερο και πιο επιτυχημένο ψέμα της προπαγάνδας του Κρεμλίνου είναι ότι οι περισσότεροι Ρώσοι στέκονται στο πλευρό του Πούτιν».

Παράλληλα στην φωτογραφία βλέπουμε μια εικόνα του Πούτιν και το σήμα κινδύνου, ενώ από την από την φράση «Η Ρωσία θέλει πόλεμο με την Ουκρανία» έχει σβηστεί η λέξη «Ρωσία» για να αντικατασταθεί με την λέξη «Πούτιν» (Ο Πούτιν θέλει πόλεμο στη Ρωσία).

Η παρέμβασή της είναι αξιοσημείωτη, αν σκεφτεί κανείς ότι ο πολυεκατομμυριούχος πατέρας της είναι ένας από τους πιο υψηλού προφιλ, Ρώσους ολιγάρχες που ζει στο Λονδίνο.

Η περιουσία του εκτιμάται στα 14.4 διασεκατομμύρια δολάρια, με τον επιχειρηματία, επενδυτή και πολιτικό να είναι ο κύριος ιδιοκτήτης της ιδιωτικής επενδυτικής εταιρείας Millhouse LLC. Είναι ωστόσο περισσότερο γνωστός εκτός Ρωσίας ως ο ιδιοκτήτης της Τσέλσι, ποδοσφαιρικού συλλόγου της Πρέμιερ Λιγκ.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by SA (@sofiaabramovich97)

 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by SA (@sofiaabramovich97)

 

Σύμφωνα με το Forbes, η καθαρή θέση του Αμπράμοβιτς ανερχόταν σε 11,5 δισεκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ το 2018, καθιστώντας τον τον πλουσιότερο άνθρωπο στο Ισραήλ, τον 11ο πλουσιότερο στη Ρωσία και τον 140ο πλουσιότερο στον κόσμο.

Έχει δωρίσει τα περισσότερα χρήματα από οποιονδήποτε άλλο Ρώσο εν ζωή, με δωρεές άνω των 2,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων στα έτη 1999-2013, για τη δημιουργία σχολείων, νοσοκομείων και υποδομών στην Τσουκότκα.

Μια ανάρτηση έκανε όμως και η  Ξένια Σομπτσάκ, πρώην υποψήφια για την προεδρία της Ρωσίας, η οποία φημολογείται ότι είναι βαφτιστήρα του Βλαντιμίρ Πούτιν.

Αν και δεν έχει επιβεβαιωθεί από την ίδια ή τον Ρώσο πρόεδρο το αν όντως την έχει βαφτίσει, τα ρωσικά ΜΜΕ το έχουν σχεδόν βέβαιο.

 

 

 

 

Η Ξένια δημοσίευσε μια εικόνα με μαύρο φόντο και έγραψε στο post: «Σήμερα με ξύπνησαν στις 6 το πρωί, λέγοντας μου “ο πόλεμος άρχισε”. Όχι στον τόπο μας, (αλλά) με τον λαό μας, ναι. Εμείς, οι Ρώσοι, θα βρεθούμε αντιμέτωποι με τις συνέπειες για πολλά χρόνια ακόμα».

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ