Δημήτρης Σκαρμούτσος: Τσιπς λαχανικών με χοντρό αλάτι και γουακαμόλε - θα εντυπωσιάσουν την παρέα σας

Θα χρειαστείτε περίπου 40 λεπτά για να εκτελέσετε την συνταγή που προτείνει ο σεφ

ΥΛΙΚΑ

Για τα τσιπς λαχανικών:

3 παντζάρια, πλυμένα και ξεφλουδισμένα

3 καρότα, πλυμένα και ξεφλουδισμένα

3 γλυκοπατάτες, πλυμένες και ξεφλουδισμένες

3 κ.σ. ελαιόλαδο

αλάτι χονδρό, κατά βούληση

πιπέρι, κατά βούληση

Για το γουακαμόλε:

3 αβοκάντο, καθαρισμένα και πολτοποιημένα

1 μοσχολέμονο, χυμός

1 κ.γ. αλάτι

1/3 κ.γ. πιπέρι

2 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα

2 φλ. νεροκάρδαμο, ψιλοκομμένο

2 κ.σ. τυρί κρέμα

1 κ.γ. σκόρδο, πολτοποιημένο

1 φλ. κολοκυθόσποροι, καθαρισμένοι (κρατάμε λίγους για τη γαρνιτούρα)

Ευχαριστούμε τον Δημήτρη Σκαρμούτσο και το dimitrisskarmoutsos.gr για την παραχώρηση της συνταγής.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για τα τσιπς λαχανικών: Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200°C.

Με το ειδικό εργαλείο- μαντολίνο- ή στον πιο χοντρό κόφτη του τρίφτη κόβουμε τα παντζάρια, τα καρότα και τις γλυκοπατάτες σε πολύ λεπτές φέτες.

Βάζουμε τις φέτες των λαχανικών σε ένα μπολ και τις ραντίζουμε με το ελαιόλαδο. Ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε πολύ καλά με τα χέρια.

Στρώνουμε 3 λαμαρίνες με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος. Απλώνουμε στην πρώτη λαμαρίνα ομοιόμορφα τις φέτες παντζαριού, χωρίς να ακουμπούν οι φέτες μεταξύ τους. Συνεχίζουμε την ίδια διαδικασία και με τα υπόλοιπα λαχανικά.

Βάζουμε στο φούρνο και ψήνουμε για 20 περίπου λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσουν.

Πασπαλίζουμε με χοντρό θαλασσινό αλάτι και σερβίρουμε τα τσιπς λαχανικών συνοδεία γουακαμόλε.

Για το γουακαμόλε: Σε ένα μούλτι βάζουμε το αβοκάντο, το χυμό λάιμ, το αλάτι, το πιπέρι, τα φρέσκα κρεμμυδάκια, το νεροκάρδαμο, το τυρί κρέμα, το σκόρδο και τους κολοκυθόσπορους.

Χτυπάμε για αρκετή ώρα μέχρι να γίνει αλοιφή (αν δε μας χωρέσουν όλα μαζί τα υλικά στο μούλτι το κάνουμε σε δόσεις).

Βάζουμε το γουακαμόλε σε ένα μπολ σερβιρίσματος, γαρνίρουμε με κολοκυθόσπορους και βάζουμε στο ψυγείο.

Who is Who


Ο Δημήτρης Σκαρμούτσος γεννήθηκε στην Αθήνα. Σε ηλικία 18 ετών πήγε στην Αμερική όπου σπούδασε Οικονομικά στο UCLA και κατόπιν φοίτησε στην Culinary Institute of America.

Από το 1993 ξεκίνησε τα πρώτα του επαγγελματικά βήματα και από το 1996 άρχισε να εργάζεται σε μεγάλα ξενοδοχεία και εστιατόρια στην Αμερική.

Από το 2005 είναι σεφ σε κρητικό εστιατόριο που έχει βραβευτεί με Χρυσό Σκούφο και με βραβεία Gourmet

Αγαπημένη του κουζίνα η Ασιατική, αγαπημένο συστατικό τα αγριόχορτα, αγαπημένο λαχανικό η ντομάτα και προτιμά τα αλμυρά από τα γλυκά.

Εκτός από τη μαγειρική μεγάλη του αγάπη είναι ο γιός του και λατρεύει το σκύλο του.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ