Γιάννης Λουκάκος: Μας φτιάχνει κοτοπιτάκια με γραβιέρα - Υπέροχη γεύση & νοστιμιά (βίντεο)

Μπορείτε να γαρνίρετε, προαιρετικά, με σιρόπι από κρέμα μπαλσάμικο και επιπλέον εστραγκόν.
 

ΥΛΙΚΑ

Για τη γέμιση

  • 500 γρ. κοτόπουλο, μαγειρεμένο και ξεψαχνισμένο
  • 20 γρ. ελαιόλαδο
  • 2 γρ. εστραγκόν, ψιλοκομμένο
  • 200 γρ. γραβιέρα, τριμμένη
  • αλάτι 
  • πιπέρι, φρεσκοτριμμένο

Για το τύλιγμα

  • 300 γρ. φύλλο κρούστας
  • 120 γρ. βούτυρο, λιωμένο
  • 2 αυγά, χτυπημένα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

  • ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ
  • ΕΣΤΡΑΓΚΟΝ
  • ΦΥΛΛΟ ΚΡΟΥΣΤΑΣ
  • ΓΡΑΒΙΕΡΑ

Ευχαριστούμε τον Γιάννη Λουκάκο και το yiannislucacos.gr για αυτή τη συνταγή

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για τη γέμιση

Σ’ ένα μπολ ανακατεύουμε το εστραγκόν, τη γραβιέρα και το μαγειρεμένο κοτόπουλο. Αλατίζουμε και ανακατεύουμε. 

* Το μαγειρεμένο κοτόπουλο πρέπει να μην είναι ζεστό και να είναι στεγνό.

Για το τύλιγμα

  • Κόβουμε το φύλλο σε 30 λωρίδες πλάτους 12 εκ. περίπου και τοποθετούμε μια λωρίδα στον πάγκο εργασίας, βάζοντας μπροστά μας την κοντή πλευρά.
  • Βουτυρώνουμε με το πινέλο όλο το μήκος της, σκεπάζουμε με ένα δεύτερο φύλλο και βουτυρώνουμε και αυτό.
  • Κρατάμε τις υπόλοιπες λωρίδες σκεπασμένες με ένα πανί.
  • Τοποθετούμε λίγη από τη γέμιση, 40 γρ. περίπου, αριστερά, στο κάτω μέρος του φύλλου. Σηκώνουμε την αριστερή γωνία πάνω από τη γέμιση και τη φέρνουμε να ακουμπήσει την άλλη πλευρά του φύλλου, ώστε να σχηματιστεί ένα τρίγωνο. Στη συνέχεια, σηκώνουμε τη γωνία που βρίσκεται κοντά μας και διπλώνουμε προς τα επάνω, ώστε να σχηματιστεί και πάλι ένα τρίγωνο.  Συνεχίζουμε κατά τον ίδιο τρόπο, μέχρι να φτάσουμε στο τέλος της λωρίδας. Στο τελευταίο κλείσιμο του φύλλου, αλείφουμε με λίγο αυγό για να κλείσει καλύτερα. Αλείφουμε το τρίγωνο με αυγό και το τοποθετούμε σε ένα ταψί στρωμένο με λαδόκολλα. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία μέχρι να τελειώσει η γέμιση και να έχουμε φτιάξει 15 τρίγωνα.
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C περίπου για 15 λεπτά, μέχρι να ροδίσει το φύλλο και να γίνει τραγανό.
  • Γαρνίρουμε, προαιρετικά, με σιρόπι από κρέμα μπαλσάμικο και επιπλέον εστραγκόν.

Who is Who

Ο Γιάννης Λουκάκος γεννήθηκε στη Βιρτζίνια των ΗΠΑ στις 19/11/1973. Σπούδασε μηχανολόγος μηχανικός στο Pennsylvania State University και μετά φοίτησε στην καλύτερη σχολή μαγειρικής του κόσμου, Culinary Institute of America. Αφού εργάστηκε στις κουζίνες μεγάλων ξενοδοχειακών εγκαταστάσεων και εστιατορίων, το 2000 επέστρεψε στην Ελλάδα. Το προσωπικό του στυλ έχει αναγνωρισθεί δύο φορές στα βραβεία Gourmet.

Το 2009 δημιούργησε το δικό του εστιατόριο στο Χαλάνδρι στην πιάτσα του Αγ. Νικολάου στην πλατεία Ελευθερωτών. Από τον Μάρτιο του 2013, ο Γιάννης Λουκάκος πήρε την τηλεοπτική επωνυμία του «Dr Cook» από την ομώνυμη εκπομπή στο MEGA TV, ενώ το ΤHE SEMINAR PROJECT φιλοδοξεί να αποτελέσει μια ξεχωριστή εμπειρία μαγειρικής εκπαίδευσης για όσου συμμετέχουν στα σεμινάρια.

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ