Πρίγκιπας Φρειδερίκος της Δανίας: Ο διάδοχος & τα δίδυμα παιδιά του άφησαν λουλούδια έξω από πρεσβεία της Ουκρανίας (φωτό)

Απέτισαν φόρο τιμής στον ουκρανικό λαό

Ο διάδχοος πρίγκιπας Φρειδερίκος της Δανίας μαζί με τα δίδυμα παιδιά του, την πριγκίπισσα Ζοζεφίν και τον πρίγκιπα Βίνσεντ, βρέθηκαν στην πρεσβεία της Ουκρανίας στην Κοπεγχάγη για να καταθέσουν λουλούδια, αποτίοντας φόρο τιμής στον λαό, που βιώνει την φρίκη του πολέμου.

Τα δίδυμα πριγκιπόπουλα, πριν πάνε στο σχολείο, έκαναν μια στάση μαζί με τον μπαμπά τους, ο οποίος υπενθυμίζεται ότι έχει αποκτήσει μαζί με την σύζυγό του πριγκίπισσα Μαίρη, άκομα δύο παιδιά, τον 16χρονο πρίγκιπα Κρίστιαν (ο οποίος είναι δεύτερος στη σειρά διαδοχής μετά τον μπαμπά του) και την 14χρονη πριγκίπισσα Ισαβέλλα.

Ο γιος της βασίλισσας Μαργαρίτας και μελλοντικός βασιλιάς της χώρας, έγραψε σε σχετική ανάρτηση στο Instagram: 

«Είναι απείρως λυπηρό αυτό που βιώνουμε στην Ευρώπη αυτή τη στιγμή και είναι αποκαρδιωτικό να παρακολουθούμε την κατάσταση στην Ουκρανία. Η οικογένειά μου και εγώ συγκινούμαστε βαθιά από τις εικόνες και τις ιστορίες στις οποίες γινόμαστε μάρτυρες καθημερινά.

Κάνει πολύ μεγάλη εντύπωση. Ευτυχώς, μπορούμε επίσης να πούμε στα παιδιά μας για την ενότητα που δείχνει η υπόλοιπη Ευρώπη και η παγκόσμια κοινότητα στον ουκρανικό λαό και για το μεγάλο έργο ανακούφισης που βρίσκεται σε εξέλιξη.

Photo: Instagram Keld Navntoft, Kongehuset ©️

Είναι σημαντικό να διατηρήσουμε την ελπίδα και να μοιραστούμε το καλό που συμβαίνει εν μέσω όλης της σκληρότητας. Πριν ξεκινήσει το σχολείο σήμερα το πρωί, τα μικρότερα παιδιά μου και εγώ περάσαμε από την πρεσβεία της Ουκρανίας. Εκ μέρους της οικογένειάς μου, στέλνω τις θερμότερες σκέψεις μου στον ουκρανικό λαό».

Photo: Instagram Keld Navntoft, Kongehuset ©️

Όπως αναφέρει το royalcentral.co.uk οι γαλαζοαίματοι της Δανίας είναι μόνο μερικοί από τους royals  που έχουν εκφράσει την αλληλεγγύη τους στον ουκρανικό λαό μετά την εισβολή της Ρωσίας στη χώρα στις 24 Φεβρουαρίου.

 

Η πριγκίπισσα Μαντλέν της Σουηδίας δημοσίευσε ένα αφιέρωμα στους Ουκρανούς στον λογαριασμό της στο Instagram. Αρκετά μέλη της βρετανικής βασιλικής οικογένειας εξέδωσαν δηλώσεις κατά της ρωσικής επιθετικότητας και δείχνουν υποστήριξη στην Ουκρανία, όπως ο Δούκας και η Δούκισσα του Κέιμπριτζ και ο Δούκας και η Δούκισσα του Σάσεξ.

 

 

 

 

 

 

Η βασίλισσα Ελισάβετ έκανε επίσης μια «γενναιόδωρη» δωρεά σε μια ουκρανική ανθρωπιστική έκκληση.

Ο βασιλιάς Willem-Alexander και η βασίλισσα Máxima της Ολλανδίας δημοσίευσαν επίσης ένα υποστηρικτικό μήνυμα προς την Ουκρανία στα social media τους. 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ