Έγκλημα στην Ανδραβίδα: Απολογείται σήμερα ο κατηγορούμενος για το τετραπλό φονικό (βίντεο)

Σοκάρουν τα στοιχεία

Σήμερα απολογείταο ο 60χρονος για το τετραπλό έγκλημα στην Ανδραβίδα, που συγκλόνισε το Πανελλήνιο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, αναμένεται να ζητηθεί νέα προθεσμία, ωστόσο είναι δύσκολο να τη λάβει λόγω της φύσης της υπόθεσης. Ο 60χρονος κρατείται από το μεσημέρι του περασμένου Σαββάτου στα κρατητήρια της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ηλείας, όπου και συνελήφθη, αναφέρει το patrisnews.gr.

Κατά την ομολογία του ο 60χρονος είπε για τις οικονομικές συναλλαγές που είχε με τον 32χρονο και για τις διαφορές σχετικά με την αποπληρωμή των ενοικίων για το σπίτι στο οποίο κατοικούσε με την οικογένειά του, ενώ κατά το παρελθόν ο καθ’ομολογίαν δολοφόνος είχε διακόψει την παροχή νερού και ρεύματος.

«Είχαμε τσακωθεί στο τηλέφωνο, και πήγα στο σπίτι να λύσουμε τις διαφορές. Του ζήτησα να φύγουν από το σπίτι, αλλά αρνήθηκε και μου επιτέθηκε. Τότε αντέδρασα έβγαλα το πιστόλι από το τσαντάκι και τους σκότωσα» φέρεται να είπε ο καθ’ ομολογίαν δολοφόνος στους αστυνομικούς.

Ως ένα ιδιαίτερα ειδεχθές έγκλημα χαρακτήρισε την τετραπλή ανθρωποκτονία στην Ανδραβίδα της Ηλείας ο γενικός περιφερειακός αστυνομικός διευθυντής Δυτικής Ελλάδας, υποστράτηγος Απόστολος Μαρτζάκλης, κατά την διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε την Κυρικαή το μεσημέρι στην Πάτρα, για την εξιχνίαση της υπόθεσης.

Όπως είπε, η εξιχνίαση της υπόθεσης ήταν άμεση με την σύλληψη του 60χρονου στον Πύργο, αφού όμως είχε προηγηθεί ο εντοπισμός του αργά το βράδυ της περασμένης Παρασκευής στην Πάτρα και η προσαγωγή του στην αστυνομία.

Σχετικά με την στάση του 60χρονου κατά την διάρκεια της εξέτασής του στην Ασφάλεια του Πύργου, ο Απόστολος Μαρτζάκλης είπε ότι «ο δράστης υπό το βάρος των αποδεικτικών στοιχείων της προανάκρισης ομολόγησε ότι διέπραξε τις ανθρωποκτονίες του 31χρονου και της 37χρονης και υπέδειξε το σημείο πολυκατοικίας στην Πάτρα όπου είχε κρύψει το όπλο του εγκλήματος.»

Σύμφωνα πάντα με τον υποστράτηγο, «εντοπίσθηκαν μέσα σε τσαντάκι που ήταν επιμελώς κρυμμένο σε λεβητοστάσιο πολυκατοικίας στην Πάτρα ένα πιστόλι των 9mm με γεμιστήρα που έφερε πέντε φυσίγγια, 12 φυσίγγια των 9mm και τρία φυσίγγια διαμετρήματος 0,45».

Δείτε επίσης: Τετραπλό φονικό στην Ανδραβίδα: Μαξιλάρι χρησιμοποίησε ως «σιγαστήρα» ο μακελάρης - νέα στοιχεία για το έγκλημα

Όπως πρόσθεσε ο γενικός αστυνομικός διευθυντής, «έπειτα από βαλλιστική και εργαστηριακή εξέταση το πιστόλι που βρέθηκε ταυτοποιήθηκε ως το πυροβόλο όπλο με το οποίο ο 60χρονος διέπραξε τις δύο ανθρωποκτονίες».

Όσον αφορά στο ερώτημα γιατί δεν ακούστηκαν οι πυροβολισμοί από τους περίοικους, είπε ότι ο δράστης πυροβόλησε σχεδόν εξ επαφής τα θύματά του.

Όσον αφορά τους φόνους των δύο βρεφών της οικογένειας, ηλικίας δύο και τριών ετών αντίστοιχα, ο Απόστολος Μαρτζάκλης είπε ότι «ο 60χρονος δεν τους έχει ομολογήσει», προσθέτοντας ότι «κατά την διάρκεια της προανακριτικής διαδικασίας αναφέρθηκε στην παρουσία των δύο βρεφών στο σπίτι, λέγοντας στην συνέχεια ότι δεν θέλει να θυμηθεί τι έγινε ακριβώς το μόνο που είπε στους αστυνομικούς ήταν ότι “ δεν έχει συγχώρεση για αυτό”».

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Πελοπόννησος», δυο στιγμιότυπα κατά τη διάρκεια της εξέτασής του 60χρονου, φανερώνουν το θράσος και τον κυνισμό του.  Αρχικά, ενοχλήθηκε που οι αστυνομικοί βρήκαν και κατάσχεσαν 15.000 ευρώ στο σπίτι του. «Μου πήρατε τα λεφτά… Γιατί μου τα πήρατε;», φώναζε σε εμβρόντητο αξιωματικό. 

Ακολούθησε η δεύτερη πρόκληση. Απευθυνόμενος στον ίδιο αξιωματικό της Ασφάλειας, του είπε: «Αν μπορείς, βοήθησέ με να πέσω στα μαλακά».

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ