Η Ντίνα Νικολάου μας έχει μια λαχταριστή πρόταση: Καλαμαράκια γεμιστά με «πράσινο» ρύζι

Τα πολλά μυρωδικά δίνουν χρώμα και απίστευτη γεύση στο ρύζι ενώ τα καλαμαράκια «μελώνουν» μέσα στην πλούσια, ντοματένια σάλτσα τους. Δώστε μόνο προσοχή στους χρόνους μαγειρέματος, γιατί τα καλαμαράκια είναι ευαίσθητα και σκληραίνουν γρήγορα.

Υλικά

Ευχαριστούμε θερμά την Ντίνα Νικολάου και το dinanikolaou.gr για την παραχώρηση αυτής της συνταγής

Εκτέλεση

  1. Καθαρίζω τα καλαμαράκια και ψιλοκόβω τα ποδαράκια. Αφήνω τις κατσούλες ολόκληρες σε ένα σουρωτήρι να στραγγίξουν.

  2. Βάζω στο μπλέντερ το σπανάκι, τα μυρώνια και το μάραθο, ραντίζω με λίγο ελαιόλαδο και τα πολτοποιώ μέχρι να γίνουν κρέμα.

  3. Σε ένα μεγάλο τηγάνι βάζω το μισό ελαιόλαδο να ζεσταθεί. Ρίχνω τα κρεμμύδια (ξερό και φρέσκα) και σοτάρω για 2-3 λεπτά. Προσθέτω τα ψιλοκομμένα πλοκάμια και ανακατεύω. Ρίχνω το ρύζι και σοτάρω σε δυνατή φωτιά. Σβήνω με το κρασί και μετά από 2 λεπτά προσθέτω την πράσινη πάστα των μυρωδικών. Προσθέτω ½ φλιτζάνι νερό, αλατοπιπερώνω και βράζω για 5 λεπτά. Αποσύρω από τη φωτιά, προσθέτω το κουκουνάρι και αφήνω για 15 λεπτά.

  4. Με ένα κουταλάκι γεμίζω τα καλαμαράκια με τη γέμιση και τα κλείνω με οδοντογλυφίδα. Βάζω σε μια κατσαρόλα ρηχή και πλατιά, τις ντομάτες ψιλοκομμένες, το σκόρδο και το υπόλοιπο ελαιόλαδο. Προσθέτω ½ φλιτζάνι νερό αλάτι, πιπέρι και τη δάφνη και και τοποθετώ τα γεμισμένα καλαμαράκια σε μονή στρώση. Σκεπάζω την κατσαρόλα και βράζω για 20 λεπτά. Αν κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος δω ότι το φαγητό στεγνώνει προσθέτω λίγο νερό ακόμη.

Who is Whο

Οι γαστρονομικές μου ανησυχίες ξεκίνησαν σε πολύ μικρή ηλικία. Γεννημένη στην Ελλάδα, σε μια οικογένεια που η μαγειρική και το καλό φαγητό ήταν βασικά συστατικά της έννοιας καλή ζωή, σύντομα άρχισα να πειραματίζομαι με τα υλικά, τις μυρωδιές, τις αναλογίες. Παρόλο που ξεκίνησα την σταδιοδρομία μου σπουδάζοντας οικονομικά και marketing, στο Παρίσι, σύντομα το πάθος μου για την τέχνη της μαγειρικής και την γαστρονομία με έκανε να αλλάξω ρότα στην ζωή μου, να ακολουθήσω την καρδιά και να κυνηγήσω το όνειρό μου.

Ξεκινώντας τις σπουδές μου στην επαγγελματική μαγειρική τέχνη στις Γαστρονομικές σχολές του Παρισιού «Le Cordon Bleu», «Ritz Escoffier», «Alain Ducasse formation», «Lenotre», ήρθα σε επαφή με τους μεγαλύτερους δασκάλους, που με ενέπνευσαν μεταδίδοντάς μου το πάθος για το καινούριο και την δημιουργία.

Στο Παρίσι με τη Μαρία, δημιουργήσαμε το καμάρι μας το EVI EVANΕκαι υπερασπιζόμαστε με μεράκι και πατριωτική φιλοδοξία την ελληνική κουζίνα. Στην Αθήνα, ξεκίνησα το 2006 μέσα από την καθημερινή στήλη μαγειρικής στο πρωινό πρόγραμμα του ΑΝΤ1 (Πρωινός καφές) τη μαγική τηλεοπτική επικοινωνία με όλους εσάς που λατρεύεται τις κατσαρόλες και αφήνεστε στη μαγεία της γεύσης.

Από το 2009 έως το 2011, στην καθημερινή τηλεοπτική εκπομπή μαγειρικής στο κανάλι Star «Νηστικοί πράκτορες» και συνεχίζοντας το 2012, με την εκπομπή «Στην κουζίνα με την Ντίνα», μοιράστηκα με όλους εσάς μυστικά γαστρονομίας και συμβουλές για το οικογενειακό τραπέζι και την οργάνωση της κουζίνας της νέας νοικοκυράς. 

Το 2010 ξεκίνησα στο κανάλι της Γαλλικής τηλεόρασης cuisine TV, την εκπομπή «Ma cuisine grecque» η οποία παρουσίαζε συνταγές και πιάτα απ’ όλη την Ελλάδα. Η εκπομπή λόγω της μεγάλης της επιτυχίας αποτέλεσε μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία προβολής για την Ελληνική κουζίνα και τα Ελληνικά προϊόντα.

Δείτε όλο το «πλούσιο» βιογραφικό της αγαπημένης σεφ Ντίνας Νικολάου στο dinanikolaou.gr. 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ