Γιορτές στη Σίφνο προς τιμήν του Νικόλαου Τσελεμεντέ, πρωτοπόρου σεφ της ελληνικής κουζίνας

Πόσοι γνωρίζουν ότι ο μεγαλύτερος αρχιμάγειρας του 20ου αιώνα, Νικόλαος Τσελεμεντές (1878 - 1958), γεννήθηκε στη Σίφνο;Μπορεί ο εκσυγχρονιστής της ελληνικής κουζίνας (χάρη στον οποίο οι ελληνικές νοικοκυρές μπόλιασαν την ελληνική κουζίνα με ευρωπαϊκά στοιχεία) να έζησε το μεγαλύτερο μέρος της ζωής του στην Αθήνα, η ιδιαίτερή του πατρίδα, όμως, είναι εκείνη που τον τιμά.

























Πόσοι γνωρίζουν ότι ο μεγαλύτερος αρχιμάγειρας του 20ου αιώνα, Νικόλαος Τσελεμεντές (1878 - 1958), γεννήθηκε στη Σίφνο;



















Μπορεί ο εκσυγχρονιστής της ελληνικής κουζίνας (χάρη στον οποίο οι ελληνικές νοικοκυρές μπόλιασαν την ελληνική κουζίνα με ευρωπαϊκά στοιχεία) να έζησε το μεγαλύτερο μέρος της ζωής του στην Αθήνα, η ιδιαίτερή του πατρίδα, όμως, είναι εκείνη που τον τιμά.

Το 6ο Φεστιβάλ Κυκλαδικής Γαστρονομίας πραγματοποιείται στη Σίφνο από την Πέμπτη 6 έως το Σάββατο 8 Σεπτεμβρίου παντρεύοντας πολλές και διαφορετικού ύφους εκδηλώσεις με κύριο άξονα, όμως, την τέχνη της μαγειρικής.
















Αμοργός, Ανάφη, Άνδρος, Ίος, Κέα, Κίμωλος, Κύθνος, Μήλος, Μύκονος, Νάξος, Πάρος, Σαντορίνη, Σέριφος, Σίκινος, Σίφνος, Σύρος, Σχοινούσα και Φολέγανδρος. Ιδού τα νησιά που συμμετέχουν στο 6ο Φεστιβάλ Κυκλαδικής Γαστρονομίας, που παίρνει τον τίτλο από το όνομα του διάσημου αρχιμάγειρα: «Νικόλαος Τσελεμεντές».

Δείτε ολόκληρο το πρόγραμμα του φεστιβάλ εδώ.

Πηγή: tovima.gr

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ