Δημήτρης Σκαρμούτσος: Μύδια στον ατμό με πικάντικη μουστάρδα και ούζο - ιδανικό πιάτο & για περίοδο νηστείας

Δείτε βήμα - βήμα την εκτέλεση της συνταγής

ΥΛΙΚΑ

450 γρ. μύδια με κέλυφος

½ φλ. ούζο

½ φλ. νερό

1 αστεροειδής γλυκάνισος

¼ φλ. εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο

1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

1 μικρή πράσινη πιπεριά, ψιλοκομμένη με τα σπόρια

1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένο

1 κ.σ. πικάντικη μουστάρδα Kalamata Papadimitriou

1 κ.γ μπούκοβο

1 κ.γ. πάπρικα

1 κ.σ. φρεσκοστυμμένο χυμό λεμονιού, σουρωμένο

2 κ.σ. μαϊντανό, ψιλοκομμένο

νιφάδες θαλασσινό αλάτι, κατά βούληση

μαύρο πιπέρι, φρεσκοτριμμένο

Ευχαριστούμε τον Δημήτρη Σκαρμούτσο και το dimitrisskarmoutsos.gr για την παραχώρηση της συνταγής.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1 Πλένουμε και τρίβουμε σχολαστικά τα μύδια μας, ώστε να φύγουν τυχόν υπολείμματα και αφαιρούμε τα μουστάκια.

2 Ξεπλένουμε με κρύο νερό και τα αφήνουμε στην άκρη.

3 Βάζουμε σε μια μεγάλη βαθιά κατσαρόλα το ούζο, το νερό και το γλυκάνισο. Σκεπάζουμε και βράζουμε σε μέτρια φωτιά.

4 Προσθέτουμε τα μύδια και τα αφήνουμε να αχνίσουν, μέχρι να ανοίξουν τα κελύφη τους. Όταν τα περισσότερα μύδια μας ανοίξουν, αποσύρουμε από τη φωτιά και πετάμε όσα μύδια δεν άνοιξαν.

5 Με μια τρυπητή κουτάλα αφαιρούμε τα ανοιγμένα μύδια και τα αφήνουμε στην άκρη.

6 Στερεώνουμε σε ένα σουρωτήρι μια μουσελίνα και σουρώνουμε τα μύδια μας, διατηρώντας το ζωμό τους για να τον χρησιμοποιήσουμε αργότερα.

7 Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά. Ρίχνουμε το κρεμμύδι και την πιπεριά και μαγειρεύουμε για 7-8 λεπτά, ανακατεύοντας, μέχρι να μαλακώσουν.

8 Προσθέτουμε το σκόρδο και ανακατεύουμε για ακόμη 1 λεπτό. Ρίχνουμε τη πικάντικη μουστάρδα, το μπούκοβο και τη πάπρικα, το χυμό λεμονιού και 1/2 περίπου φλ. ζωμό από τα μύδια και ανακατεύουμε.

9 Όταν το φαγητό μας αρχίσει να βράζει, προσθέτουμε τα μύδια, σκεπάζουμε και τα αφήνουμε να μαγειρευτούν όλα μαζί για λίγα λεπτά ακόμη.

10 Αλατοπιπερώνουμε και αποσύρουμε από τη φωτιά. Γαρνίρουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό και σερβίρουμε.

Who is Who


Ο Δημήτρης Σκαρμούτσος γεννήθηκε στην Αθήνα. Σε ηλικία 18 ετών πήγε στην Αμερική όπου σπούδασε Οικονομικά στο UCLA και κατόπιν φοίτησε στην Culinary Institute of America.

Από το 1993 ξεκίνησε τα πρώτα του επαγγελματικά βήματα και από το 1996 άρχισε να εργάζεται σε μεγάλα ξενοδοχεία και εστιατόρια στην Αμερική.

Από το 2005 είναι σεφ σε κρητικό εστιατόριο που έχει βραβευτεί με Χρυσό Σκούφο και με βραβεία Gourmet

Αγαπημένη του κουζίνα η Ασιατική, αγαπημένο συστατικό τα αγριόχορτα, αγαπημένο λαχανικό η ντομάτα και προτιμά τα αλμυρά από τα γλυκά.

Εκτός από τη μαγειρική μεγάλη του αγάπη είναι ο γιός του και λατρεύει το σκύλο του.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ