Η γνώμη σας, είναι πολύτιμη! Μοιραστείτε την μαζί μας!

Υπέροχα λαχταριστά muffins με λεμοντσέλο και φρέσκες φράουλες από τον σεφ μας Κωνσταντίνο Μουζάκη

Λαχταριστα, μοναδικά, πεντανόστιμα!

ΥΛΙΚΑ 

 

·         2 τεμάχια αυγά

·         200 γραμμάρια αλεύρι ζαχαροπλαστικής

·         2 κτγ μπέικιν πάουντερ

·         200 γραμμάρια γιαούρτι

·         200 γραμμάρια άχνη ζάχαρη

·         200 γραμμάρια φρέσκες φράουλες

·         4 κτσ λεμοντσέλο 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

 

1.    Χωρίζουμε τα αυγά σε κρόκους και ασπράδια σε δύο μπολ.

2.    Χτυπάμε στο μιξερ τα ασπράδια να γίνουν μαρέγκα.

3.    Σε άλλο μπολ χτυπάμε το γιαούρτι μαζί με την άχνη ζάχαρη και προσθέτουμε τους κρόκους αυγού.

4.    Ενώνουμε το μείγμα του γιαουρτιού με την μαρέγκα, και ρίχνουμε μέσα το λεμοντσέλο, ανακατεύοντας συνέχεια.

5.    Τέλος προσθέτουμε το αλεύρι και το μπεικιν πάουντερ, ανακατεύοντας ελαφρά και είναι έτοιμο!!!

6.    Έχουμε πλύνει καλά και στεγνώσει τις φράουλες και τις κόβουμε ψιλά κομματάκια.

7.    Ρίχνουμε τις φράουλες στο μείγμα και με ένα κουτάλι το ανακατεύουμε ελαφρά.

8.    Το μείγμα μας το βάζουμε σε ειδικές θήκες για μάφινς και όταν τελειώσουμε με αυτό το στάδιο τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190C για 15 με 20 λεπτά περίπου, πάντα μα την επίβλεψή μας

9.    Τα αφήνουμε να κρυώσουν και μετά τα σερβίρουμε...

 

 

        Who is Who

Ο Κωνσταντίνος Μουζάκης διαθέτει πολύχρονη εμπειρία στην ζαχαροπλαστική και μαγειρική τέχνη. Εργάζεται ως ιδιωτικός chef σε βίλες υψηλών προσώπων, κτήματα δεξιώσεων, θαλαμηγούς και σε σκάφη αναψυχής, έχει παρουσιάσει την Μεσογειακή κι Ελληνική κουζίνα σε διεθνή συνέδρια, τηλεοπτικές εκπομπές, αλλά και σε διεθνείς διαγωνισμούς. Ακόμη, έχει συμμετάσχει σε συγγραφή βιβλίου μαγειρικής με θέμα την υγιεινή διατροφή, σύνταξη συνταγών σε περιοδικά, ιστοσελίδες και εφημερίδες στον διεθνή και ελληνικό τύπο. Έχει ειδικότητα στην Μεσογειακή και Ελληνική Παραδοσιακή κουζίνα, στο ελληνικό πρωινό, και σε είδη ζαχαροπλαστικής και αρτοποιίας.
Είναι  μέλος της Ομοσπονδίας Αρχιμαγείρων Ελλάδος , της Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδας.(Chef Club of Greece), της Παγκόσμιας ‘Ενωσης Αρχιμαγείρων WACS, αλλά και Πιστοποιητής στον ΕΟΤ για το σήμα της ελληνικής κουζίνας. Εισηγητής στο ΤΕΙ και Pastry Chef στο IEK ΞΥΝΗ

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ