Σπύρος Χούντας: Η συγκινητική μάτια του Έλληνα φωτογράφου στην Ουκρανία - Το τελευταίο χαμόγελο σε παιδιά & γιαγιάδες την ώρα του πολέμου

Συγκλονιστικές οι φωτογραφίες του...

Εξειδικευμένος σε πολλά διαφορετικά στυλ επαγγελματικής φωτογραφίας και καλλιτεχνικών εικόνων, ο Σπύρος Χούντας, είναι γνωστός για το ταλέντο του αποτυπώνει στον φακό  τη χαρά, τον φόβο και την αγωνία ...

Η σύνθεση, η προοπτική, το φως και το συναίσθημα κάνουν τις εικόνες του ξεχωριστές.

"Μέρα με τη μέρα ασχολούμαι με πολλά διαφορετικά θέματα σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους. Βήμα προς βήμα, αλλάζω τον τρόπο που βλέπω τα πράγματα, προσθέτω ή αφαιρώ πληροφορίες και ανακαλύπτω νέες προσεγγίσεις για να βρω ατελείωτο ενδιαφέρον στο παιχνίδι της φωτογραφίας που παίζω για να ζήσω!

Το "Phos" ("φώς" στα ελληνικά, εξ ου και "φωτογραφία") έχει γίνει η αγαπημένη μου λέξη και η φωτογραφία είναι ένα καθημερινό παιχνίδι κρυφτού.

 

 

O ίδιος αυτή την στιγμή βρίσκεται στην Ουκρανία, όπου αποτυπώνει τον πόλεμο, την μιζέρια, την αγανάκτηση στα μάτια μικρών παιδιών και ηλικιωμένων ανθρώπων...

 

 

 

 

 

 

 

 

Μάλιστα στην τελευταία του ανάρτηση στο Instagram βλέπουμε ένα μικρό αγοράκι να ποζάρει με στρατιωτικά ρούχα και κράνος, ενώ σε μια άλλη φωτό τον βλέπουμε πάνω σε ένα ποδήλατο, αποδεικνύοντας για άλλη μια φορά πως οι παιδικές ψυχές είναι τελικά τα θύματα αυτού του πολέμου. 

 

 

Στην λεζάντα έγραψε: ''Λίγο έξω από την περιοχή της Μπούσα συνάντησα τον νεότερο στρατιώτη που έχω δει ποτέ. Η αθωότητα του αγγελικού του προσώπου ήρθε σε πλήρη αντίθεση με τον πλήρη εξοπλισμό του και με ξάφνιασε.

Μιλώντας μαζί του μάθαμε ότι αυτός και ο μικρός του αδελφός επισκέπτονται καθημερινά τα κατεστραμμένα κτίρια και παίζουν παιχνίδια- φανταστικές μάχες και ένοπλες συγκρούσεις που, μέχρι πριν από λίγες ημέρες, ήταν η πραγματικότητά τους.

Αυτή η συνάντηση με έκανε να αναρωτηθώ, πώς αυτές οι εμπειρίες θα επηρεάσουν παιδιά σαν κι αυτόν στο μέλλον Πώς θα επηρεάσει αυτός ο πόλεμος τη λήψη αποφάσεων και πώς θα εξελιχθεί η ζωή τους Μόνο ο χρόνος θα δείξει''. 

Δείτε επίσης: Spyros Hound-"Στατικές κινήσεις": Ψηφιακή ματιά στον άνθρωπο & στο αστικό τοπίο - Η έκθεση φωτογραφίας ενός καλλιτέχνη με άποψη (φώτο)

Spyros Hound φωτογραφίζει, συνήθως, με ψηφιακή κάμερα. Η παρουσία του ανθρώπου στο αστικό τοπίο πάντα τον συγκινούσε και η ασπρόμαυρη φωτογραφία, όπου η έλλειψη του φωτός είναι καθοριστική για το ύφος που φαντάζεται πως θα αποκτήσει η τελική εικόνα, είναι και η αγαπημένη του μορφή έκφρασης, χωρίς φυσικά να απορρίπτει την έγχρωμη.

Τα φωτογραφικά του «κλικ» δίνουν έμφαση στη σχέση του στατικού με το κινούμενο, εκεί που το ένα δίνει ζωή στο άλλο και το ανθρώπινο στοιχείο εντάσσεται στο αστικό τοπίο με τρόπο αρμονικό, κάνοντας το δημιούργημά του να μοιάζει με πίνακα.

Σύντομο Βιογραφικό του καλλιτέχνη:

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1983. Παράλληλα με τις σπουδές του στο τμήμα Πολιτικών Δομικών Έργων στο Τ.Ε.Ι. Πειραιά, ξεκίνησε ως αυτοδίδακτος φωτογράφος και στη συνέχεια παρακολούθησε το μονοετές σεμινάριο φωτογραφίας του Κίμωνα Αξαόπουλου στον Πειραϊκό Σύνδεσμο.

Άρχισε, επίσης, να δουλεύει ως βοηθός φωτογράφου του Ορφέα  Εμιρζά και μετέπειτα δούλεψε με το φωτογράφο Δημήτρη Λαζάρου. Ταυτόχρονα, έγινε φωτογράφος του δικτύου του MTV στην Ελλάδα.

Επιπρόσθετα, εργάστηκε ως φωτογράφος για λογαριασμό διαφόρων εταιριών παραγωγής και μέχρι τώρα έχει συνεργαστεί με δισκογραφικές εταιρείες, θέατρα, διοργανωτές και τον Τύπο.

Επίσης, έχει κάνει πορτραίτα μουσικών, ηθοποιών και διαφόρων άλλων. Η αρχιτεκτονική είναι ένα από τα κορυφαία θέματα φωτογραφίας και του αρέσει ιδιαιτέρως. Οι κατοικίες, οι αρχιτεκτονικοί σχηματισμοί, οι βιομηχανικές κατασκευές, οι αστικοί χώροι και οι εγκαταστάσεις είναι μερικά από τα καλύτερα του θέματα. Το «φως» έχει γίνει η αγαπημένη του λέξη.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ