Ξεσπά ο πατέρας της Καρολάιν: «Απεχθές πλάσμα» ο Αναγνωστόπουλος - «Σκοπεύω να αλλάξω το επίθετο της Λυδίας»

Τι δήλωσε ο Ντέιβιντ Κράουτς για την απόφαση του διαστηρίου

Με την ανακοίνωση του δικαστηρίου ότι στον Μπάμπη Αναγνωστόπουλο επιβάλεται ποινή ισόβιας κάθειρξης για την δολοφονία της Καρολάιν Κράουτς και επιπλέον 11ετούς κάθειρξης για την θανάτωση της σκυλίτσας Ρόξυ - αλλά και τις δύο πλημμεληματικές κατηγορίες που αντιμετωπίζει - έπεσε η αυλαία για το έγκλημα που πριν έναν χρόνο συγκλόνισε την κοινή γνώμη.

Με την σοκαριστική υπόθεση έχουν ασχοληθεί και βρετανικά Μέσα Ενημέρωσης, αφού ο πατέρας της αδικοχαμένης κοπέλας Ντέιβιντ Κράουτς κατάγεται από το Ηνωμένο Βασίλειο.

Η οικογένεια της Καρολάιν, μετά την απόφαση του διαστηρίου και την ποινή που επιβλήθηκε στον 34χρονο πιλότο, δηλώνει ανακουφισμένη, ωστόσο τίποτα δεν μπορεί να σβήσει τις πληγές.

Παράλληλα η μικρή Λυδία, είναι πλεόν προτεραιότητα για τους παππούδες της, που έχουν στρέψει όλη τους την προσοχή στην ανατροφή του παιδιού.

Σύμφωνα με την Daily Mail ο Ντέιβιντ Κράουτς, μετά την ανακοίνωση του δικαστηρίου, είπε χαρακτηριστικά: «Καμία ποινή φυλάκισης δεν μπορεί να ξαναφέρει πίσω την όμορφη κόρη μου, αλλά είμαι ικανοποιημένος που το δικαστήριο δεν πίστεψε τις χυδαίες ανοησίες που ισχυρίστηκε κατά την κατάθεσή του.

Επιπλέον, με ικανοποιεί η γνώση ότι πρόκειται να εκτίσει την ποινή του στον Κορυδαλλό, την πιο σκληρή φυλακή στην Ελλάδα, που έχει ένα από τα χειρότερα συστήματα φυλακών της Ευρώπης.

 Όταν τελικά ολοκληρώσει την ποινή του - και πολλοί πιστεύουν ότι δεν θα είναι ζωντανός μέχρι τότε - θα είναι ένας άνθρωπος αλλαγμένος, κατεστραμμένος, πολύ μεγαλύτερος από την πραγματική του ηλικία.

Τώρα που η μοίρα του έχει γραφτεί, η Σούζαν (σ.σ. η μητέρα της Καρολάιν) και εγώ μπορούμε να προχωρήσουμε. Σκοπεύω να αλλάξω το επώνυμο της Λυδίας ώστε να πάρει αυτό της μητέρας της και να μην τη συνδέει κανείς με αυτό το απεχθές πλάσμα... Θα διασφαλίσω ότι δεν θα ξαναδεί ποτέ την κόρη του ούτε θα έχει την παραμικρή επαφή μαζί της».

Ο συνήγορος πολιτικής αγωγής Αθανάσιος Χαρμάνης, μετά την ολοκλήρωση του δικαστηρίου έκανε λόγο για μια «ιστορική δίκη», σημειώνοντας ακόμα ότι:

«Η Καρολάιν έγινε γυναίκα σύμβολο στον αγώνα κατά της βίας κατά των γυναικών (...) για την πραγμάτωση του σκοπού του ο κατηγορούμενος για 402 δευτερόλεπτα, -λέγαμε στην αρχή για 5,5 λεπτά, είναι 6 λεπτά και 42 δευτερόλεπτα- που στα χέρια του ψυχορραγούσε η “γυναίκα της ζωής του”, όπως έλεγε, πλην όμως δεν υπαναχώρησε ούτε μία στιγμή».

 «Έγινε μία δίκη υψηλοτάτου επιπέδου» πρόσθεσε και συνέχισε λέγοντας ότι το προεδρείο «δεν επέτρεψε στον κατηγορούμενο να συνεχίσει την παραπλάνηση που επιχειρούσε επί 37 ημέρες συν 5-6 στις συνεδριάσεις του δικαστηρίου».

Την ίδια ώρα η οικογένεια της Καρολάιν, στην πρώτη της αντίδραση μετά την απόφαση του δικαστηρίου, αναφέρει, μέσω του TheNewspaper.gr ότι:  «Η απόφαση αποτελεί σίγουρα μία ικανοποίηση και μία δικαίωση. Όμως θέλουμε το παιδί μας πίσω. Και δυστυχώς, η Κάρολαϊν δε γυρίζει πίσω. Ο πόνος μας παραμένει».

Σημειώνεται ότι με την συγχώνευση των πιθανών πλην των ισοβίων ο πιλότος έχει επιπλέον κάθειρξη 11 ετών και έξι μηνών. Αναφορικά με τη χρηματική ποινή το δικαστήριο αποφάσισε πάλι ομόφωνα ότι θα πρέπει να του επιβληθεί χρηματική ποινή 21.000 ευρώ.

 

 

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ