Ζελέ ανανά με γιαούρτι και αμύγδαλα από τον Δημήτρη Σκαρμούτσο - ελαφρύ & νόστιμο γλύκισμα

Αφήνουμε το γλυκό στο ψυγείο για 3-4 ώρες, μέχρι να πήξει καλά πριν το σερβίρουμε

ΥΛΙΚΑ

1 γιαούρτι Total 5%

2 κουτιά ζελέ με γεύση ανανά

2, 5 φλιτζ. νερό

1 ανανάς κομμένος σε κυβάκια

150 γρ. ανάλατα αμύγδαλα, ασπρισμένα και κομμένα σε λεπτές φέτες

Ευχαριστούμε τον Δημήτρη Σκαρμούτσο και το dimitrisskarmoutsos.gr για την παραχώρηση της συνταγής.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βήματα Διαλύουμε το ζελέ σε 1,5 φλιτζάνι καυτό νερό και ανακατεύουμε. Όταν διαλυθεί καλά, προσθέτετε 1 φλιτζάνι κρύο νερό.

Ρίχνουμε τον κομμένο ανανά, καλά στραγγισμένο, και τα αμύγδαλα στο μισό ζελέ. Μεταφέρουμε σε μια στρογγυλή φόρμα με τρύπα στη μέση και το βάζετε στο ψυγείο μέχρι να αρχίσει να πήζει.

Χτυπάμε το άλλο μισό ζελέ με το γιαούρτι και το ρίχνουμε πάνω από το μισο-πηγμένο ζελέ με τον ανανά. Αφήνουμε το γλυκό στο ψυγείο για 3-4 ώρες, μέχρι να πήξει καλά πριν το σερβίρουμε.

Who is Who


Ο Δημήτρης Σκαρμούτσος γεννήθηκε στην Αθήνα. Σε ηλικία 18 ετών πήγε στην Αμερική όπου σπούδασε Οικονομικά στο UCLA και κατόπιν φοίτησε στην Culinary Institute of America.

Από το 1993 ξεκίνησε τα πρώτα του επαγγελματικά βήματα και από το 1996 άρχισε να εργάζεται σε μεγάλα ξενοδοχεία και εστιατόρια στην Αμερική.

Από το 2005 είναι σεφ σε κρητικό εστιατόριο που έχει βραβευτεί με Χρυσό Σκούφο και με βραβεία Gourmet

Αγαπημένη του κουζίνα η Ασιατική, αγαπημένο συστατικό τα αγριόχορτα, αγαπημένο λαχανικό η ντομάτα και προτιμά τα αλμυρά από τα γλυκά.

Εκτός από τη μαγειρική μεγάλη του αγάπη είναι ο γιός του και λατρεύει το σκύλο του.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ