Δημήτρης Σκαρμούτσος: Καλαμαράκια γεμιστά με σάλτσα ντομάτας - ένα εύκολο & πολύ νόστιμο φαγητό

Δείτε βήμα - βήμα την εκτέλεση της συνταγής

ΥΛΙΚΑ

12 καλαμαράκια, καθαρισμένα

1/2 φλ. ελαιόλαδο + 2 κ.σ.

1/4 κ.γ. ρίγανη

2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες

1/2 μικρό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

2 κ.σ. πολτός ντομάτας, Γκρέκα

4 κ.σ. κόκκινο κρασί

1 φύλλο δάφνης

2 κ.σ. κρέμα βαλσάμικου

1/2  κονσέρβα ντοματάκια, ολόκληρα, αποφλοιωμένα με το χυμό τους

1 φλ. ψίχα ψωμιού

1 φλ. πεκορίνο, τριμμένο

3 κ.σ. μαϊντανό, ψιλοκομμένο

2 κ.σ. ρίγανη, τριμμένη

αλάτι

πιπέρι μαύρο, φρεσκοτριμμένο

Ευχαριστούμε τον Δημήτρη Σκαρμούτσο και το dimitrisskarmoutsos.gr για την παραχώρηση της συνταγής.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1 Ζεσταίνουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο σε ένα βαθύ τηγάνι σε μέτρια προς υψηλή φωτιά.

2 Προσθέτουμε τη ρίγανη, το σκόρδο και τα κρεμμύδια και μαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσουν, περίπου 6 λεπτά.

3 Προσθέτουμε τον πελτέ ντομάτας και μαγειρεύουμε μέχρι να καραμελώσει, περίπου 2 λεπτά.

4 Προσθέτουμε 3 κ.σ. κρασί, τα ντοματάκια και το φύλλο δάφνης, χαμηλώνουμε τη φωτιά σε μέτρια προς χαμηλή και μαγειρεύουμε μέχρι να πήξει, περίπου 20 λεπτά.

5 Ανακατεύουμε το υπόλοιπο κρασί με την κρέμα βαλσάμικου ντομάτα και μυρωδικά, το αλάτι και το πιπέρι.

6 Αφήνουμε τη σάλτσα στην άκρη.

7 Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C και ζεσταίνουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά.

8 Κόβουμε τα πλοκάμια και τα προσθέτουμε στο τηγάνι και μαγειρεύουμε για 1 λεπτό. Αφαιρούμε από τη φωτιά και ανακατεύουμε τη ψίχα, το πεκορίνο, το μαϊντανό και τη ρίγανη. Πασπαλίζουμε με αλάτι και πιπέρι.

9 Μισογεμίζουμε το σώμα του κάθε καλαμαριού με το μείγμα που μόλις φτιάξαμε και τα βάζουμε σε ένα ταψί 9x13.

10 Ρίχνουμε τη σάλτσα πάνω από τα καλαμάρια και ψήνουμε περίπου 30 λεπτά.

Who is Who


Ο Δημήτρης Σκαρμούτσος γεννήθηκε στην Αθήνα. Σε ηλικία 18 ετών πήγε στην Αμερική όπου σπούδασε Οικονομικά στο UCLA και κατόπιν φοίτησε στην Culinary Institute of America.

Από το 1993 ξεκίνησε τα πρώτα του επαγγελματικά βήματα και από το 1996 άρχισε να εργάζεται σε μεγάλα ξενοδοχεία και εστιατόρια στην Αμερική.

Από το 2005 είναι σεφ σε κρητικό εστιατόριο που έχει βραβευτεί με Χρυσό Σκούφο και με βραβεία Gourmet

Αγαπημένη του κουζίνα η Ασιατική, αγαπημένο συστατικό τα αγριόχορτα, αγαπημένο λαχανικό η ντομάτα και προτιμά τα αλμυρά από τα γλυκά.

Εκτός από τη μαγειρική μεγάλη του αγάπη είναι ο γιός του και λατρεύει το σκύλο του.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ