Άκης Πετρετζίκης: Εύκολο παγωτό παρφέ σε τρεις γεύσεις - βανίλια, σοκολάτα και φράουλα (βίντεο)

Το παγωτό δεν είναι ποτέ αρκετό! Οπότε ο Άκης Πετρετζίκης μας δείχνει μια εύκολη συνταγή για παγωτό με ξηρούς καρπούς και αποξηραμένα φρούτα σε τρείς γεύσεις

Συστατικά

Για τους ξηρούς καρπούς

  • 200 γρ. ξηροί καρποί, mix, ψημένοι
  • 100 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική

Για το παγωτό

  • 200 γρ. τυρί κρέμα, κρύο
  • 400 γρ. ζαχαρούχο γάλα, κρύο
  • 500 γρ. κρέμα γάλακτος 35%, κρύο
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 50 γρ. κόντιτα
  • 50 γρ. κεράσια, γλασέ
  • 2 κ.σ. κακάο
  • 2 κ.σ. μαρμελάδα φράουλα

Ευχαριστούμε θερμά τον Άκη Πετρετζίκη και το akispetretzikis.com για την παραχώρηση της συνταγής

Μέθοδος Εκτέλεσης

Βάζουμε τους ξηρούς καρπούς σε ένα μπολ και τους βάζουμε στον φούρνο μικροκυμάτων. Τους αφήνουμε για 1 λεπτό να ζεσταθούν στα 800 Watt.

Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και βάζουμε το ¼ από τη ζάχαρη. Αφήνουμε να λιώσει.

Βάζουμε άλλη μια δόση στο τηγάνι και αφήνουμε να λιώσει. Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία για όλη τη ζάχαρη μέχρι να γίνει καραμέλα. Παράλληλα, ανακατεύουμε απαλά με μια μαρίζ για να λιώσει όλη η ζάχαρη.

Προσθέτουμε στο τηγάνι τους ξηρούς καρπούς και ανακατεύουμε.

Μεταφέρουμε σε ταψί με λαδόκολλα και αφήνουμε στην άκρη να κρυώσουν καλά για 20-30 λεπτά.

Μεταφέρουμε τους ξηρούς καρπούς στον πολυκόφτη και σπάμε σε μικρά κομμάτια.

Αφήνουμε στην άκρη.

Για το παγωτό

Στον κάδο του μίξερ βάζουμε το τυρί κρέμα, το ζαχαρούχο, την κρέμα γάλακτος, το αλάτι, τη βανίλια και χτυπάμε με το σύρμα σε μέτρια προς δυνατή ταχύτητα για 3-5 λεπτά να αφρατέψει και να δέσει το μείγμα.

Αφαιρούμε τον κάδο από το μίξερ και βάζουμε τους σπασμένους ξηρούς καρπούς.

Προσθέτουμε την κόντιτα, τα κεράσια ψιλοκομμένα και ανακατεύουμε απαλά με μια μαρίζ.

Βάζουμε το 1/3 από το μείγμα μας στη μια άκρη μιας φόρμας 10x35 εκ.

Μοιράζουμε το υπόλοιπο μείγμα μας σε 2 μπολ. Στο ένα μπολ προσθέτουμε το κακάο, στο δεύτερο μπολ βάζουμε τη μαρμελάδα φράουλα και ανακατεύουμε καλά.

Βάζουμε δίπλα από το μείγμα της βανίλιας το μείγμα της φράουλας και δίπλα το μείγμα της σοκολάτας και καλύπτουμε με μεμβράνη.

Μεταφέρουμε στην κατάψυξη για ένα βράδυ να παγώσει καλά και σερβίρουμε.

WHO IS WHO

Γεννημένος στις 4 Μαρτίου, ο Άκης έδειξε την αγάπη του από τα πρώτα χρόνια της ζωής του. Μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη, δουλεύοντας στην οικογενειακή επιχείρηση από τα 16 του χρόνια. Στα 18 του αποφάσισε να εγκαταλείψει την πόλη όπου μεγάλωσε για να κατέβει στην Αθήνα και να σπουδάσει Λογιστική.

Από εκείνη ακριβώς τη στιγμή συνειδητοποίησε ότι η πραγματική του αγάπη βρισκόταν στη γεύση των φρέσκων φρούτων, στις μυρωδιές των μεσογειακών μπαχαρικών και στους ήχους των ακονισμένων μαχαιριών. Ήταν εκείνη η στιγμή που αποφάσισε να σπουδάσει παράλληλα σεφ στη σχολή μαγειρικής Le Monde.

Μόλις ολοκλήρωσε τις σπουδές του (ολοκλήρωσε και τη Λογιστική!) εργάστηκε σε πληθώρα εστιατορίων και ξενοδοχείων σε όλη την Ελλάδα μέχρι που αναχώρησε για την Αγγλία με σκοπό να εξερευνήσει την διεθνή κουζίνα.Η πενταετής παραμονή του στην Αγγλία ήταν το μεγαλύτερο μαγειρικό «σχολείο» για τον Άκη μιας και είχε την ευκαιρία να συνεργαστεί με διάσημους βραβευμένους σεφ. Η τελευταία του στάση ήταν το φημισμένο ξενοδοχείο «THE GORING».

Το 2010 επέστρεψε στην Ελλάδα, όχι για κάποια επαγγελματική ευκαιρία όπως πολύς κόσμος θα σκεφτόταν, αλλά για να λάβει μέρος στο τηλεπαιχνίδι του Mega, «Master Chef». Έξι μήνες αργότερα, χωρίς καμία αμφιβολία, αναδείχθηκε ο πρώτος Έλληνας «Master Chef».

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ