Υπόθεση Σήφη Βαλυράκη: Προφυλακίστηκαν οι δύο ψαράδες που κατηγορούνται για τον θάνατό του (βίντεο)

Αντιμετωπίζουν την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από πρόθεση

Προφυλακίστηκαν οι δύο ψαράδες που είχαν κατηγορηθεί για τον θάνατο του Σήφη Βαλυράκη.

Οι δύο άντρες, σύμφωνα με το ertnews.gr, αντιμετωπίζουν  την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από πρόθεση κατά συναυτουργία σε βάρος του πρώην υπουργού.

Στις 24 Μαΐου ζήτησαν και έλαβαν προθεσμία για την απολογία τους στον ανακριτή Χαλκίδας. Οι κατηγορούμενοι δεν είχαν τότε αρχικά εμφανιστεί στα δικαστήρια, ενώ οι δικηγόροι τους είχαν υποστηρίξει ότι δεν είχαν καμία εμπλοκή στην υπόθεση.

Υπενθυμίζεται ότι ο Σήφης Βαλυράκης είχε φύγει με το φουσκωτό του σκάφος από την Ερέτρια κατευθυνόμενος στο νησί των Ονείρων, για ψαροντούφεκο, στις 24 ιανουαρίου 2021. Αρκετές ώρες αργότερα εντοπίστηκε νεκρός.

 

 

 

 

Σύμφωνα με πληροφορίες οι δύο ψαράδες κατά την απολογία τους ισχυρίστηκαν ότι δεν βρίσκονταν στο σημείο του θανάτου του πρώην υπουργού αλλά στο σπίτι τους. 

Σημειώνεται ότι μάρτυρας τους είχε κατανομάσει ισχυριζόμενος, ότι βρισκόταν στο Πεζονήσι της Ερέτριας σχεδόν 150 μέτρα μακριά από το σημείο που χάθηκε ο πρώην υπουργός και ότι ήταν παρών την στιγμή που ο Σήφης Βαλυράκης έπεφτε χτυπημένος - όπως είπε - στην θάλασσα, μετά από έναν έντονο διαπληκτισμό με τους δυο ψαράδες που τον είχαν προσεγγίσει με το σκάφος τους.

 

 

Ο μάρτυρας ωστόσο, επιμένει ότι, «δεν υπάρχει δεύτερο σκάφος. Ένα ήταν το σκάφος. Απλώς, πάνε να παρουσιάσουν ότι μοιάζει το σκάφος το δικό τους και πάνε να δώσουν τον άλλον για να την βγάλουν «καθαρή» οι δυο. Από όραση έχω καλή, βλέπω πολύ καλά. Δεν μπορούν να μου πουν οι άλλοι εμένα ότι ήταν ο την στιγμή που ήταν δυο μέσα στο σκάφος. Και το συγκεκριμένο σκάφος δεν λέμε ότι έμοιαζε, άλλο το έμοιαζε και άλλο τι ήτανε. Υπάρχει διαφορά» είχε πει στον ANT1.

 

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ