Γιάννης Λουκάκος: Κεφτέδες λαχανικών για vegan και μη

Υλικά για 6 μερίδες. Χρόνος ετοιμασίας, 60 λεπτά

ΥΛΙΚΑ
Για το μείγμα του νηστίσιμου κεφτέ

  • 30 γρ. ελαιόλαδο
  • 100 γρ. κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 200 γρ. κολοκύθια, τριμμένα
  • 150 γρ. καρότα, τριμμένα
  • 200 γρ. μανιτάρια, ψιλοκομμένα
  • 70 γρ. ψωμί τοστ, αλεσμένο
  • 290 γρ. πλιγούρι, μαγειρεμένο
  • 100 γρ. πατάτες, βρασμένες
  • 65 γρ. ντομάτα, τριμμένη
  • 10 γρ. μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  • 10 γρ. δυόσμο, ψιλοκομμένο
  • 8 γρ. αλάτι
  • πιπέρι
  • αλεύρι και ηλιέλαιο για το τηγάνισμα

Για το πλιγούρι

  • 130 γρ. πλιγούρι
  • 260 γρ. νερό
  • αλάτι

Ευχαριστούμε το Γιάννη Λουκάκο και το yiannislucacos.gr για την παραχώρηση της συνταγής

 

 

 

Για το μείγμα του νηστίσιμου κεφτέ
Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά και ρίχνουμε το ελαιόλαδο. Προσθέτουμε το κρεμμύδι, τα κολοκύθια, τα καρότα και τα μανιτάρια και μαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσουν και να χάσουν την υγρασία τους. Βγάζουμε από το τηγάνι και τα αφήνουμε να κρυώσουν.
Ανακατεύουμε με τα υπόλοιπα υλικά και πλάθουμε κεφτέδες 40 γραμμαρίων. Τοποθετούμε τους κεφτέδες για λίγη ώρα στο ψυγείο.
Ζεσταίνουμε αρκετό ηλιέλαιο σε ένα τηγάνι ώστε όταν τηγανίζονται οι κεφτέδες το λάδι να φτάνει μέχρι τη μέση του ύψους τους. Αλευρώνουμε τους κεφτέδες και τους τηγανίζουμε μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα και από τις δύο πλευρές. Αποσύρουμε σε απορροφητικό χαρτί.

Για το πλιγούρι
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το νερό και αλάτι και αφήνουμε να βράσει. Μόλις έρθει το νερό σε βρασμό προσθέτουμε το πλιγούρι και βράζουμε μέχρι να απορροφηθεί το νερό από το πλιγούρι.

Who is Who

Ο Γιάννης Λουκάκος γεννήθηκε στη Βιρτζίνια των ΗΠΑ στις 19/11/1973. Σπούδασε μηχανολόγος μηχανικός στο Pennsylvania State University και μετά φοίτησε στην καλύτερη σχολή μαγειρικής του κόσμου, Culinary Institute of America. Αφού εργάστηκε στις κουζίνες μεγάλων ξενοδοχειακών εγκαταστάσεων και εστιατορίων, το 2000 επέστρεψε στην Ελλάδα. Το προσωπικό του στυλ έχει αναγνωρισθεί δύο φορές στα βραβεία Gourmet.

Το 2009 δημιούργησε το δικό του εστιατόριο στο Χαλάνδρι στην πιάτσα του Αγ. Νικολάου στην πλατεία Ελευθερωτών. Από τον Μάρτιο του 2013, ο Γιάννης Λουκάκος πήρε την τηλεοπτική επωνυμία του «Dr Cook» από την ομώνυμη εκπομπή στο MEGA TV, ενώ το ΤHE SEMINAR PROJECT φιλοδοξεί να αποτελέσει μια ξεχωριστή εμπειρία μαγειρικής εκπαίδευσης για όσου συμμετέχουν στα σεμινάρια.

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ