Γιάννης Λουκάκος: Ψητά ντοματίνια – Εύκολη, συναρπαστική & καλοκαιρινή συνταγή 

Yλικά για 150 γραμμάρια. 

ΥΛΙΚΑ
Για τα ψητά ντοματίνια

  • 250 γρ. ντοματίνια
  • 20 γρ. ελαιόλαδο
  • 2 γρ. ζάχαρη
  • 10 γρ. σκόρδο, κομμένο σε λεπτές φέτες
  • θυμάρι, κλωνάρια
  • αλάτι

Ευχαριστούμε το Γιάννη Λουκάκο και το yiannislucacos.gr για την παραχώρηση της συνταγής 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για τα ψητά ντοματίνια

Μέθοδος 1

Κόβουμε τα ντοματίνια στη μέση. Στρώνουμε τα ντοματίνια σ’ ένα ταψί με λαδόκολλα σαν στρατιωτάκια, αφήνοντας 3 εκ. απόσταση μεταξύ τους. Ραντίζουμε με ελαιόλαδο, προσθέτουμε το αλάτι, τη ζάχαρη, το θυμάρι και το σκόρδο πάνω από τα ντοματίνια. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 140°C με 150°C περίπου, μέχρι να αφυδατωθούν, αλλά να παραμείνουν ζουμερά. Διατηρούμε στο ψυγείο μέσα σε ελαιόλαδο.

 

Μέθοδος 2 – χωρίς φλούδα

Γεμίζουμε μια κατσαρόλα με νερό και το φέρνουμε σε βρασμό. Μ’ ένα μικρό μαχαίρι, χαράζουμε ένα «Χ» στο κάτω μέρος από κάθε ντοματίνι. Βάζουμε τα ντοματίνια στο νερό και βράζουμε για λίγα μόνο δευτερόλεπτα. Δοκιμάζουμε τραβώντας τη φλούδα στο σημείο που χαράξαμε τα «Χ».  Αν αυτή απομακρύνεται με ευκολία τότε βγάζουμε τα ντοματίνια από το νερό. Βάζουμε τα ντοματίνια σε νερό με πάγο ώστε να κρυώσουν γρήγορα και να σταματήσει το μαγείρεμά τους. Αφαιρούμε τα ντοματίνια από το νερό και τα ξεφλουδίζουμε με τη βοήθεια ενός μικρού μαχαιριού. Συνεχίζουμε τη διαδικασία όπως στη μέθοδο 1.

Who is Who

 

Ο Γιάννης Λουκάκος γεννήθηκε στη Βιρτζίνια των ΗΠΑ στις 19/11/1973. Σπούδασε μηχανολόγος μηχανικός στο Pennsylvania State University και μετά φοίτησε στην καλύτερη σχολή μαγειρικής του κόσμου, Culinary Institute of America. Αφού εργάστηκε στις κουζίνες μεγάλων ξενοδοχειακών εγκαταστάσεων και εστιατορίων, το 2000 επέστρεψε στην Ελλάδα. Το προσωπικό του στυλ έχει αναγνωρισθεί δύο φορές στα βραβεία Gourmet.

Το 2009 δημιούργησε το δικό του εστιατόριο στο Χαλάνδρι στην πιάτσα του Αγ. Νικολάου στην πλατεία Ελευθερωτών. Από τον Μάρτιο του 2013, ο Γιάννης Λουκάκος πήρε την τηλεοπτική επωνυμία του «Dr Cook» από την ομώνυμη εκπομπή στο MEGA TV, ενώ το ΤHE SEMINAR PROJECT φιλοδοξεί να αποτελέσει μια ξεχωριστή εμπειρία μαγειρικής εκπαίδευσης για όσου συμμετέχουν στα σεμινάρια.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ