Η Τζίνα Λολομπριγκίτα έγινε 95 χρονών: Η Ιταλίδα σεξοβόμβα των 60ς σε παλιές φωτογραφίες & βίντεο

Με το παρατσούκλι "Λα Λόλλο" έγινε μια από τις σημαντικότερες Ευρωπαίες ηθοποιούς

Γεννημένη στος 4 Ιουλίου του 1927, η Τζίνα Λολομπριγκίτα (Gina Lollobrigida) έκλεισε χθες τα 95 της χρόνια.

Με αφορμή τα γενέθλια της Ιταλίδας σεξοβόμβας των 60ς, στο Eirinika ψάξαμε φωτογραφίες και βίντεο από το παρελθόν.

Με το παρατσούκλι "Λα Λόλλο", η Λολομπριτζιτά έγινε μια από τις σημαντικότερες Ευρωπαίες ηθοποιούς και σεξ σύμβολο της δεκαετίας του 1950 και του 1960 διεθνώς.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by gab-1808 (@gab18089875)

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by @ginathatsit

Είναι μια από τις λίγες Ιταλίδες ηθοποιούς που έχουν πρωταγωνιστήσει σε πολλές αμερικανικές ταινίες που την έχουν κάνει διάσημη σε όλο τον κόσμο, κάνοντάς την αστέρα στο Χόλυγουντ.

Γεννημένη το 1927 στο Subiaco, μια λοφώδη πόλη κοντά στη Ρώμη, η Τζίνα πέρασε τα εφηβικά της χρόνια αποφεύγοντας τις βόμβες εν καιρώ πολέμου μαζί με τις τρεις αδερφές της, τη μητέρα και τον πατέρα της, που ήταν επιπλοποιός.

Κατά τη διάρκεια της καριέρας της συνεργάστηκε με Ιταλούς σκηνοθέτες μεγάλου καλλιτεχνικού διαμετρήματος όπως οι Βιττόριο ντε Σίκα, Μάριο Μονιτσέλι, Πιέτρο Τζέρμι και Μάριο Σολντάτι. Στη Γαλλία συνεργάστηκε με σκηνοθέτες του διαμετρήματος των Ρενέ Κλαιρ και Κριστιάν-Ζακ.

Από το δεύτερο μισό της δεκαετίας του πενήντα η Lollo, όπως ονομάζεται από τον Τύπο, γίνεται πρωταγωνίστρια διεθνών παραγωγών του Χόλιγουντ, όπως Πιο δυνατός απ' τον Διάβολο του Τζον Χιούστον, με τον Χάμφρεϊ Μπόγκαρτ και την Τζένιφερ Τζόουνς, Διασταυρούμενα σπαθιά με τον Έρολ Φλιν και το Η ωραιότερη γυναίκα του κόσμου, με τον Vittorio Γκασμαν, μια βιογραφική ταινία πάνω στη ζωή της σοπράνο Λίνα Καβαλιέρι.

 

Σ 'αυτό το ρόλο η Λολομπρίτζιτα έδωσε μια καλή ερμηνεία ως τραγουδίστρια όπερας, και κέρδισε το βραβείο David di Donatello Α' Γυναικείου Ρόλου, βραβεία που ίδρυσε η Ιταλική Ακαδημία Κινηματογράφου εκείνη την χρονιά. 

Την επόμενη χρονιά πρωταγωνίστησε στο Βαριετέ του Κάρολ Ριντ , δίπλα στον Burt Lancaster και τον Τόνι Κέρτις, στην ταινία Η Παναγία των Παρισίων (1956), όπου παίζει την όμορφη και αισθησιακή Esmeralda, δίπλα στον Άντονι Κουίν , ο οποίος υποδύεται τον Κουασιμόδο, Η ωραία της Καλκούτας του John Sturges, μαζί με τον Φρανκ Σινάτρα), Ο Σολομών και η βασίλισσα του Σαβά (1959) του King Vidor, με τον Γιουλ Μπρίνερ (που αντικατέστησε τον Τάιρον Πάουερ, ο οποίος πέθανε κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων).

Τον Ιανουάριο του 1949 παντρεύτηκε τον Σλοβάκο γιατρό Milko Skofic  στο όρος Terminillo di Rieti, ο οποίος υπηρέτησε τους πρόσφυγες που στεγάζονταν προσωρινά στο κινηματογραφικό στούντιο «Cinecittà». Τον Ιούλιο του 1957 απέκτησαν έναν γιο, τον Andrea ο οποίος τους χάρισε έναν εγγονό.

 Το 1971 χώρισε τον σύζυγό της, με τον οποίο ζούσε τουλάχιστον 5 χρόνια χωριστά, καθώς εκείνος λέγεται είχε ήδη αρχίσει μια σχέση με αυστριακή τραγουδίστρια της όπερας.

Τον Οκτώβριο του 2006, σε ηλικία 79 ετών, ανακοίνωσε στο ισπανικό περιοδικό Hola! ότι αρραβωνιάστηκε με τον 45χρονο Ισπανό επιχειρηματία, Javier Rigau y Rafols.

Είχαν γνωριστεί σε ένα πάρτι στο Μόντε Κάρλο το 1984 και από τότε είχαν γίνει σύντροφοι. Ο αρραβώνας ακυρώθηκε στις 6 Δεκεμβρίου 2006, σύμφωνα με πληροφορίες λόγω του έντονου ενδιαφέροντος των μέσων ενημέρωσης. Το 2006 η ηθοποιός και ο Rigau υπέγραψαν προγαμιαίο συμβόλαιο και παντρεύτηκαν στην Ισπανία.

Τον Ιανουάριο του 2013 κινήθηκε νομικά εναντίον του Javier Rigau y Rafols, ισχυριζόμενη ότι ο πρώην φίλος της είχε οργανώσει μια μυστική τελετή στην οποία «παντρεύτηκε» μια απατεώνισσα που προσποιήθηκε. Είπε ότι σκόπευε να διεκδικήσει την περιουσία του μετά το θάνατό του.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by DANICK ? (@elreydelglam)

Η τζίνα κατηγόρησε τον  Rigau για απάτη, λέγοντας ότι εκείνος είχε αποκτήσει νωρίτερα το νόμιμο δικαίωμα να ενεργεί για λογαριασμό της,  με πληρεξούσιο και οργάνωσε την απάτη. Τον Μάρτιο του 2017, έχασε τη δικαστική της αγωγή, αλλά είπε ότι θα ασκήσει έφεση.

Αυτοί δεν ήταν όμως οι μόνοι άντρες που πέρασαν από την ζωή της καιιώς στο παρελθόν είχε σχέση με τους: George Kaufman (1969 - 1970), Christiaan Barnard (1968), Yul Brynner (1958 - 1959), Frank Sinatra (1958 - 1959), Eddie Fisher, Fidel Castro, Burt Lancaster and Henry Kissinger.

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ