Μητσοτάκης για προκλητικό χάρτη Μπαχτσελί: «Ο Ερντογάν να ξεκαθαρίσει τη θέση του απέναντι στις γελοιότητες» (φωτό & βίντεο)

Ο χάρτης εμφάνιζε το μισό Αιγαίο και την Κρήτη να ανήκουν στην Τουρκία

Αυστηρή απάντηση δίνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, με ανάρτησή του στο twitter, για τον προκλητικό χάρτη που παρουσίασε ο κυβερνητικός εταίρος του Ταγίπ Ερντογάν, Ντεβλέτ Μπαχτσελί.

Ειδικότερα ο πρωθυπουργός έγραψε στην ανάρτησή του: «Προσέξτε καλά αυτόν τον χάρτη. Η Κρήτη, η Ρόδος, η Λέσβος, η Χίος, η Σάμος, όλα αυτά τα νησιά "απορροφημένα" από την Τουρκία.

Ένα παραλήρημα από τους εξτρεμιστές ή η επίσημη πολιτική της Τουρκίας; Ακόμη μία πρόκληση ή ο πραγματικός στόχος; Ο πρόεδρος Ερντογάν οφείλει να ξεκαθαρίσει τη θέση του απέναντι στις γελοιότητες του μικρότερου κυβερνητικού του εταίρου»,

Υπενθυμίζεται ότι ο Μπαχτσελί επισκέφθηκε πρόσφατα την έδρα της εθνικιστικής οργάνωσης «Γκρίζοι Λύκοι» και φωτογραφήθηκε δίπλα σε χάρτη που εμφάνιζε το μισό Αιγαίο και την Κρήτη να ανήκουν στην Τουρκία.

Η σφορδή αντίδραση της Αθήνας δεν άργησε να έρθει με διπλωματικές πηγές να τονίζουν την Κυριακή ότι: «Η δημόσια ανάρτηση χάρτη από ανώτατα στελέχη του κόμματος που αποτελεί κυβερνητικό εταίρο στην Τουρκία, ο οποίος απεικονίζει ελληνικό έδαφος ως τουρκικό αποτελεί ιδιαίτερα επιθετική και προκλητική ενέργεια και είναι απόλυτα καταδικαστέα.

Δυστυχώς, αποτελεί μέρος της κλιμάκωσης της ακραίας ρητορικής απο την Τουρκια της οποίας είμαστε μάρτυρες σε καθημερινή βάση. Αναμένουμε την άμεση κατηγορηματική και δημόσια αποδοκιμασία της απαράδεκτης αυτής πράξης αμφισβήτησης της εδαφικής κυριαρχίας της χώρας μας».

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ