Ο μητροπολίτης Γλυφάδας έξαλλος με τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής που βάπτισε τα παιδιά του γκέι ζευγαριού!

«Ενήργησε αυτοβούλως, αυθαιρέτως και αντικανονικώς!»

O Μητροπολίτης Γλυφάδας, Αντώνιος, εξέφρασε την αντίδρασή του αναφορικά με την βάφτιση παιδιών ενός ομοφυλόφιλου ζευγαριού στη Βουλιαγμένη με προεξάρχοντα τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής, Ελπιδοφόρο.

 

 

Στο υπόμνημά του, ο Μητροπολίτης Γλυφάδας αναφέρει χαρακτηριστικά ότι: «Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής, κ. Ελπιδοφόρος ενήργησε αυτοβούλως, αυθαιρέτως και αντικανονικώς εντός της Μητροπόλεως μου καθ' όσον ενώ γνώριζε καλώς ότι τα παιδιά δεν ανήκουν εις οικογένεια κατά τα θέσμια της εκκλησίας, ουδέν ανέφερε εις εμέ».

Παράλληλα, ο κ. Ελπιδοφόρος ζήτησε εγγράφως άδεια για να τελεστεί το μυστήριο, χωρίς αναφορά ότι πρόκειται για παιδιά ομοφυλόφιλου ζευγαριού.

Αναλυτικά το υπόμνημα του Μητροπολίτη Γλυφάδας προς την Ιερά Σύνοδο και τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο:

Θυμίζουμε ότι πρόκειται για την βάφτιση των παιδιών του Ευάγγελου Μπούση και του συζύγου του Πίτερ Ντούντα, δύο γνωστόν σχεδιαστών μόδας, η οποία έλαβε χώρα στην Αθήνα.

Διαβάστε περισσότερα για την βάφτιση στο άρθρο: "Το ζεύγος Ευάγγελος Μπούσης & Πίτερ Ντούντας βάφτισαν τα παιδιά τους στην Ελλάδα: Νονά η Ευγενία Νιάρχου - οι λαμπερές παρουσίες".

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ