Φωτιά - Σάμος: Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες – Ξεκίνησαν ρίψεις τα εναέρια μέσα (βίντεο/φωτό)

Η πυρκαγιά ξέσπασε το μεσημέρι της Τετάρτης 13 Ιουλίου σε δασική έκταση στο Παλαιοχώρι και λόγω των ισχυρών ανέμων έλαβε μεγάλες διαστάσεις

Από τις πρώτες πρωινές ώρες, στη «μάχη» για την κατάσβεση της φωτιάς συνδράμουν και τα εναέρια μέσα.

 

Συνολικά επιχειρούν 78 πυροσβέστες με 6 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, συμπεριλαμβανομένων και 28 πυροσβεστών που μετέβησαν το βράδυ της Τετάρτης 13 Ιουλίου, αεροπορικώς από την Αττική, 15 οχήματα και 2 ελικόπτερα.

Πηγή: samos24

Συνδρομή παρέχει ο στρατός και η Τοπική Αυτοδιοίκηση με μηχανήματα έργου και υδροφόρες, καθώς και μεγάλος αριθμός εθελοντών πυροσβεστών με εθελοντικά πυροσβεστικά οχήματα.

Οι καιρικές συνθήκες σήμερα Πέμπτη 14 Ιουλίου είναι πολύ καλύτερες με τους ανέμους να έχουν στραφεί σε ήπιους ανατολικούς, γεγονός που διευκολύνει το έργο της πυρόσβεσης. Από το πρωί ξεκίνησαν να επιχειρούν και εναέρια μέσα δασοπυρόσβεσης.

Πηγή: samos24

 Σημειώνεται ότι επιστρέφουν στα σπίτια τους οι κάτοικοι στην Αγία Κυριακή που την Τετάρτη 13 Ιουλίου είχε εκκενωθεί προληπτικά.

Σύμφωνα με τον Σταθμό Αιγαίου της ΕΡΤ, συνολικά στη Σάμο επιχειρούν 78 πυροσβέστες με 6 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, συμπεριλαμβανομένων και 28 πυροσβεστών που ήρθαν στη Σάμο από την Αττική, 15 οχήματα και δύο ελικόπτερα.

Πηγη΄: Σαμος24

Συνδρομή παρέχει ο Ελληνικός Στρατός και η Τοπική Αυτοδιοίκηση με μηχανήματα έργου και υδροφόρες, καθώς και μεγάλος αριθμός εθελοντών πυροσβεστών με εθελοντικά πυροσβεστικά οχήματα.

Αρκετά μεγάλο χαρακτήρισε το μέτωπο της φωτιάς, ο δήμαρχος δυτικής Σάμου, Αλέξανδρος Λυμπέρης, μιλώντας το πρωί της Πέμπτης 14 Ιουλίου στο MEGA. Σύμφωνα με τον ίδιο το βράδυ, κόπασε λίγο η ένταση των ανέμων κάτι που επέτρεψε στις πυροσβεστικές δυνάμεις να «κρατήσουν κάπως» τη φωτιά. : «Η φωτιά πηγαίνει ανάλογα με τη διεύθυνση του ανέμου, πηγαίνει προς το Παλαιοχώρι και στους οικισμούς που εκκενώθηκαν Μακριά Πούντα, Λιμνιώνας και Αγία Κυριακή».

Στην ερώτηση από πού ξεκίνησε η φωτιά, ο κ. Λυμπέρης απάντησε ότι «στο σημείο που ξεκίνησε δεν υπήρχε δυνατότητα ανθρώπινης παρέμβασης, εικάζουμε ότι είναι από κολώνα της ΔΕΗ».

Σύμφωνα με πληροφορίες η φωτιά πέρασε από τον Μαραθόκαμπο στις περιοχές Γκιόκα και Μακριά Πούντα, πλέον στην παραλία του Λιμνιώνα. Υπάρχουν αναφορές για ζημιές στο μοναστήρι του Αγίου Γιάννη του Ελεήμονα και σε διάσπαρτα σπίτια κοντά στο Παλαιοχώρι, ενώ εκκενώθηκαν τρεις οικισμοί, το χωριό Λιμνιώνας, η Μακριά Πούντα και η Αγία Κυριακή.
 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ