Πέθανε ο Νίκος «Paezano» Χατζηκώστας - Ο εκκεντρικός εστιάτορας της Φωκίωνος Νέγρη άφησε εποχή (φωτο)

Έφυγε από τη ζωή ο εκκεντρικός εστιάτορας της δεκαετίας του ΄80 Νίκος Χατζηκώστας, μια από τις πιο cult φιγούρες της Κυψέλης.

Την τελευταία του πνοή άφησε μια θρυλική μορφή της Κυψέλης, ο Νίκος «Paezano» Χατζηκώστας.

Ο Νίκος Χατζηκώστας, που έγινε γνωστός από τα προσωνύμια «Paezano», «Ζντουπ» και «Κροκοδειλάκιας», ήταν από τους ανθρώπους που άφησε το στίγμα του στην νυχτερινή Αθήνα στη δεκαετία του '80’s και του '90.

Η είδηση έγινε γνωστή μέσω του λογαριασμού του στο Facebook. 

 Η μασκότ του ήταν η Πουτσίνο, η μαϊμού, που καθόταν πάντα στον ώμο του. Μια μαϊμού που έκανε ζημιές. Έκλεβε… περουκίνια από άντρες πελάτες, τραβούσε τα μαλλιά και χαλούσε κομμώσεις στις κυρίες.

Ήταν ο άνθρωπος που μετέτρεψε σε «καυτό» σημείο της Αθήνας τη Φωκίωνος Νέγρη, από όπου ξεκίνησε να δομεί τον μύθο του, ο οποίος επεκτάθηκε από την Κυψέλη σε μεγάλο μέρος της Αθήνας.

Ο Νίκος Χατζηκώστας ξεχώρισε για το εκκεντρικό του ντύσιμο, που περιλάμβανε κελεμπίες, γούνες, ψηλά καπέλα, κοκάλινα γυαλιά με χοντρό σκελετό, ενώ στα... αξεσουάρ είχε και ένα μαϊμουδάκι στον ώμο.

Το 1977 άνοιξε το ρεστοράν «Paezano» στην Κυψέλη, επί της οδού Φωκίωνος Νέγρη, στη θέση της Spaggeteria του πατέρα του. Από τα τραπέζια του μαγαζιού του πέρασαν τα πιο γνωστά ονόματα εκείνης της εποχής (πολιτικοί, αθλητές, καλλιτέχνες).

Ο «Paezano» ήταν εκείνος που έφερε τους κροκόδειλους στη Φωκίανος Νέγρη και μάλιστα πολλά παιδιά της εποχής έτρεχαν στο μαγαζί του, περιμένοντας να δουν τα εξωτικά αυτά ζώα.

Οι πελάτες δεν πήγαιναν στο «Paezano» μόνο για να φάνε, αλλά και για να πάρουν μια... γεύση από την αντισυμβατική του προσωπικότητα. 

Δείτε περισσότερες φωτό στο Slide Show

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ