Μύθοι του Χόλιγουντ: Το μωρό της Gerber… ήταν ο Χάμφρεϊ Μπόγκαρτ; Οι διαστάσεις στήθους – γοφών της Μέριλιν (Part 1) 

Τα μικρά, λευκά ψέματα της αμερικανικής κινηματογραφικής βιομηχανίας

Στον λαμπερό κόσμο του Χόλιγουντ, όπου οι φτωχές και αδιάφορες κοπέλες της διπλανής πόρτας γνωρίζουν, ερωτεύονται και παντρεύονται με συνοπτικές διαδικασίες τον πιο θελκτικό και πλούσιο άνδρα της καλής κοινωνίας τους, τα πάντα είναι πιθανά. 

Αν το παραμύθι είναι το καταλυτικό συστατικό της μαγείας που εκπέμπει η μεγάλη οθόνη, το ψέμα είναι η βάση πάνω στην οποία δημιουργούνται ταινίες, χτίζονται καριέρες και συντηρούνται μύθοι. Μεταξύ των πιο διάσημων μύθων του Χόλιγουντ είναι, σύμφωνα με σχετική λίστα της ιστοσελίδας listverse, οι ακόλουθοι:

Credits: Instagram - marilynmonroe

Το νούμερο της Μέριλιν: Κάθε φορά που ο διεθνής κόσμος της μόδας αποθεώνει τις γυναικείες καμπύλες σε μια προσπάθεια να αποτινάξει από πάνω του την κατηγορία της προώθησης ανορεξικών προτύπων, η Μέριλιν Μονρόε επιστρέφει στο προσκήνιο. 

Το δίχως άλλο, το πιο μεγάλο ψέμα που έχει ειπωθεί ποτέ για τη σταρ, που κατέκτησε την αιωνιότητα ως το απόλυτο θηλυκό, είναι ότι φορούσε ρούχα νούμερο 48! Φυσικά και δεν χρειάζεται ιδιαίτερη ευφυΐα για να αντιληφθεί ο οποιοσδήποτε θεατής ότι η Μέριλιν Μονρόε δεν είχε σωματότυπο extra large, όπως προσπαθούν να μας πείσουν τα γυναικεία περιοδικά ανά τον κόσμο, κάθε φορά που η διεθνής κοινή γνώμη συγκλονίζεται από το θάνατο ενός νεαρού κοριτσιού λόγω ανορεξίας. 

Credits: Instagram - marilynmonroe

Στην πραγματικότητα, όπως αποδείχτηκε όταν τα ρούχα της βγήκαν σε δημοπρασία, η ωραιότερη ξανθιά του αμερικανικού κινηματογράφου ήταν εξαιρετικά μικρόσωμη, με πολύ λεπτή μέση και μεγαλύτερη περιφέρεια στήθους και γοφών. Για κάποιους οι σωστότερες αναλογίες… 

Credits: Instagram - gerber

Το μωρό Gerber: Ίσως η πιο διάσημη διαφημιστική φωτογραφία όλων των εποχών. Όταν το 1928 η εταιρεία Fremont Canning θέλησε να βρει τη ζωγραφιά ενός πραγματικού μωρού, που θα αποτελούσε το πρόσωπο όλων των παιδικών τροφών της, κήρυξε έναν πανεθνικό διαγωνισμό που έτυχε μεγάλης ανταπόκρισης. 

Παρά τους πολλούς πίνακες που συμμετείχαν επιλέχθηκε τελικά ένα περίπου ατελές σκίτσο της Ντόροθι Χόου Σμιθ, το οποίο έγινε διάσημο μέσα στις επόμενες δεκαετίες, ακριβώς όπως οι παιδικές τροφές που εκπροσώπησε σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης. Για τα 40 χρόνια που κρατήθηκε μυστική η ταυτότητα του μωρού, που πόζαρε για το περιβόητο σκίτσο, στο Χόλιγουντ επικρατούσε η άποψη ότι επρόκειτο για τον Χάμφρει Μπόγκαρτ, αν και κάποιοι έλεγαν ότι τέτοια γλυκύτητα διέθετε μόνο το πρόσωπο της αείμνηστης Ελίζαμπεθ Τέιλορ

Credits: Instagram - elizabethtaylor

Το μυστήριο λύθηκε το 1996, οπότε και αποκαλύφθηκε ότι το μωρό Gerber ήταν στην πραγματικότητα η Ανν Τέρνερ Κουκ, μετέπειτα γνωστή συγγραφέας βιβλίων μυστηρίου.

Credits: Instagram - steven_spielberg_official_ 

Ο Σπίλμπεργκ και τα στούντιο της Universal: Μια από τις αγαπημένες ιστορίες του Στίβεν Σπίλμπεργκ είναι αυτή σχετικά με τα πρώτα του βήματα στο κινηματογράφο. Όπως έχει εξομολογηθεί πολλές φορές σε διάφορα περιοδικά ο διάσημος σκηνοθέτης, όλα ξεκίνησαν όταν μια μέρα αποφασισμένος να αδράξει τη μέρα έβαλε το μοναδικό του κουστούμι και πήγε στα στούντιο της Universal, όπου κατάφερε να μπει χωρίς κανείς να τον πάρει μυρωδιά.

Ήταν μάλιστα τόσο ταιριαστός στο χώρο που άρχισαν αμέσως να του δίνουν μικροδουλειές προς διεκπεραίωση και τα υπόλοιπα αποτελούν απλά τα γνωστά κεφάλαια μιας ένδοξης καριέρας πίσω από τις κάμερες. Σίγουρα για να είναι επιτυχημένος ένας σκηνοθέτης πρέπει να είναι μεγάλος παραμυθάς, απλά ο Στίβεν Σπίλμπεργκ αποδείχτηκε ότι είναι η ανθρώπινη εκδοχή του Πινόκιο!

Credits: Instagram - steven_spielberg_official_

Κι αυτό γιατί όπως αποκαλύφθηκε στη συνέχεια, ναι μεν έκανε τα πρώτα του βήματα στη Universal, ωστόσο προσλήφθηκε κανονικά από τους ιθύνοντες της ως απλήρωτος μαθητευόμενος, αφού πρώτα τους τον σύστησε ο οικογενειακός φίλος και συντάκτης Τσακ Σίλβερς… 

Διαβάστε τη συνέχεια τη Δευτέρα στο β' μέρος. 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ