«Μέγας Αλέξανδρος» το ψευδώνυμο του 53χρονου αστυνομικού - προπονητή βόλεϊ: Κατηγορείται για γενετήσιες πράξεις σε βάρος 14χρονης

Σοκάρουν τα στοιχεία

Σε διαθεσιμότητα τέθηκε ο 53χρονος αστυνομικός που κατηγορείται για ασέλγεια σε βάρος 14χρονης, ενώ παράλληλα από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας διατάχθηκε η διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης.

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, της σύλληψης προηγήθηκε καταγγελία 14χρονης κοπέλας και των γονέων της, σύμφωνα με την οποία ο αστυνομικός, εκμεταλλευόμενος την ιδιότητά του ως προπονητής βόλεϊ σε σύλλογο νησιού, προέβη, τουλάχιστον από τον Ιανουάριο του 2022, σε κατ΄ επανάληψη γενετήσιες πράξεις με την ανήλικη.

Παράλληλα, από τον Μάιο του 2022, κάνοντας χρήση προφίλ σε διαδικτυακή εφαρμογή επιχειρούσε συστηματικά να παρασύρει την ανήλικη σε πορνογραφικές παραστάσεις. Πληροφορίες αναφέρουν στον λογαριασμό που είχε δημιουργήσει - με σκοπό να πλησιάζει ανήλικες - χρησιμοποιούσε το όνομα «Μέγας Αλέξανδρος».

Για την υπόθεση σχηματίστηκε σχετική δικογραφία, στο πλαίσιο της οποίας παραγγέλθηκε η εξέταση της ανήλικης από ιατροδικαστή, ενώ, όπως προέκυψε από την προανακριτική διαδικασία ο κατηγορούμενος είχε θωπεύσει ακόμη μία ανήλικη. Να σημειωθεί ότι ο 53χρονος πήρε προθεσμία για να απολογηθεί τη Δευτέρα.


Σύμφωνα με το Mega ο άντρας ανήκει στην Αστυνομική Διεύθυνση Λέσβου. Η μητέρα της ανήλικης φέρεται να ήταν εκείνη που ανακάλυψε ότι κάτι συμβαίνει, μέσα από μηνύματα του αστυνομικού προς το παιδί της. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο αστυνομικός είναι πατέρας δύο ανήλικων παιδιών.

Στη  δικογραφία αναφέρεται μεταξύ άλλων ότι ο 53χρονος οδήγησε την 14χρονη σε απομονωμένη και σκοτεινή τοποθεσία, όπου της ζήτησε να  κατέβει από το αυτοκίνητο και στη συνέχεια την κακοποίησε σεξουαλικά. Το κορίτσι - που δεν είχε προηγούμενη σεξουαλική εμπειρία - «ζητούσε επανειλημμένα από τον αστυνομικό να σταματήσει. Μετά την σεξουαλική πράξη η κοπέλα, την οποία είχε παρενοχλήσει και πριν  προχωρήσει σε ασέλγεια σε βάρος της,  φέρεται να «διέκρινε ίχνη αίματος στο εσώρουχό της, το οποίο ευθύς όταν επέστρεψε στην οικία της απέρριψε στα σκουπίδια».

Η ανάρτηση του Τάκη Θεοοδωρικάκου

Σε ανάρτησή του στα social media ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος ανέφερε για την σύλληψη του αστυνομικού:

«Δεν υπάρχει θέση στην ΕΛ.ΑΣ για επίορκους, για τους ελάχιστους  που δεν τιμούν τη στολή τους. Η Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων των Σωμάτων Ασφαλείας συνέλαβε έναν αστυνομικό για βιασμό ανηλίκου. Συμβάλλει έτσι στη διαφάνεια και την ενίσχυση της αξιοπιστίας της ΕΛ.ΑΣ στην κοινωνία».

Η ανακοίνωση του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη

Από την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας συνελήφθη απογευματινές ώρες χθες, Παρασκευή 29 Ιουλίου 2022, κατόπιν εντάλματος σύλληψης, αστυνομικός κατηγορούμενος για γενετήσιες πράξεις με ανήλικους ή ενώπιον τους που συμπλήρωσαν τα 12 και όχι τα 15 έτη, κατάχρηση ανηλίκων σε γενετήσιες πράξεις και προσέλκυση παιδιών για γενετήσιους λόγους.

Προηγήθηκε καταγγελία ανήλικης και των γονέων αυτής, σύμφωνα με την οποία ο αστυνομικός, εκμεταλλευόμενος την ιδιότητά του ως προπονητής αθλήματος, προέβη τουλάχιστον από τον Ιανουάριο του 2022 σε κατ΄επανάληψη γενετήσιες πράξεις με την ανήλικη ενώ τουλάχιστον από τον Μάιο του 2022, κάνοντας χρήση προφίλ σε διαδικτυακή εφαρμογή επιχειρούσε συστηματικά να παρασύρει την ανήλικη σε πορνογραφικές παραστάσεις.



Για την υπόθεση σχηματίστηκε σχετική δικογραφία, στο πλαίσιο της οποίας παραγγέλθηκε η εξέταση της ανήλικης από ιατροδικαστή ενώ επιπλέον κατά την προανακριτική διαδικασία προέκυψε ότι ο ανωτέρω είχε προβεί σε άσεμνες χειρονομίες (θωπεία) σε βάρος ακόμη μίας ανήλικης.

Ακολούθησαν έρευνες στην οικία και σε οχήματά του, όπου βρέθηκε και κατασχέθηκε πλήθος ψηφιακών πειστηρίων (κινητά τηλέφωνα, ηλεκτρονικοί υπολογιστές, βιντεοκάμερες, tablet, ψηφιακά μέσα αποθήκευσης κ.α.).

Η δικογραφία υποβλήθηκε στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή και η υπόθεση παραπέμφθηκε σε κύρια Ανάκριση, ενώ στη συνέχεια εκδόθηκε σχετικό ένταλμα δυνάμει του οποίου συνελήφθη ο αστυνομικός. Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή.

 

 

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ