Πέταξε τελικά στους ουρανούς σαν αγγελάκι ο 8χρονος πρωταθλητής μοτοσυκλέτας Matthis Bellon - ήταν σε κώμα μετά από ατύχημα (φωτό)

Υπέκυψε στα τραύματά του...

Ο 8χρονος πρωταθλητής μοτοσικλέτας Matthis Bellon, άφησε την τελευταία του πνοή, το βράδυ της 28ης Ιουλίου.

Ο νεαρός αθλητής στις 22 Ιουλίου είχε ένα ατύχημα με την μηχανή κατά την διάρκεια αγώνα  στην πίστα Ala Karting, στην Ιταλία.

Όπως αναφέρει το motorcyclesports.net ο μικρός τράκαρε και στη συνέχεια χτυπήθηκε από έναν άλλο οδηγό. Το παιδί μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο όπου  υποβλήθηκε σε δύο επείγουσες χειρουργικές επεμβάσεις.

Σύμφωνα με το TodoCircuito, το οποίο επικαλείται τοπικά μέσα ενημέρωσης, ο Bellon μεταφέρθηκε αργότερα σε άλλο νοσοκομείο στη Γαλλία, στην περιοχή του Μονπελιέ, για να είναι πιο κοντά στην οικογένειά του. 

Ο 8χρονος ήταν σχεδόν μια εβδομάδα σε κώμα και τελικά υπέκυψε, δυστυχώς, στα τραύματά του. 

«Στους γονείς, την οικογένεια, τους φίλους, τους δασκάλους και όλους όσους βρίσκονται κοντά στον νεαρό πρωταθλητή μοτοσικλέτας Matthis Bellon θα ήθελα να στείλω τα πιο ειλικρινή μου συλλυπητήρια», έγραψε στο Twitter ο Ζάν-Φρανσουά Καρένκο, εκπρόσωπος του γαλλικού Υπουργού Εξωτερικών, μετά η ανακοίνωση του θανάτου του παιδιού.

Στην ηλικία των οκτώ ετών, ο Matthis Bellon ήταν μέλος του "Race Experience School" που διοικούσε ο πρώην αθλητής Sebastien Gimbert. Φέτος αγωνίστηκε στο MiniGP στο γαλλικό πρωτάθλημα μίνι ταχύτητας όπου είχε ήδη καταφέρει να κερδίσει αγώνες. Τώρα, η οικογένεια οργανώνει τη μεταφορά της σορού στο νησί Ρεϋνιόν, όπου γεννήθηκε ο 8χρονος. 

«Ήταν πολύ δυνατός, τα κατάφερε χθες και έζησε στα γενέθλια της μικρής του αδερφής που έκλεισε τα τρία. Ήταν τόσο όμορφος. Η δωρεά των οργάνων του μπόρεσε να σώσει πέντε ζωές, πρόσθεσε. Ήταν μεγάλος πρωταθλητής μέχρι το τέλος.» είπε ο νονός του Bellon στην εφημερίδα Le Quotidien de La Réunion.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ