Halimah Yacob: η πρώτη γυναίκα Πρόεδρος της Σιγκαπούρης - Δικηγόρος με πέντε παιδιά - επιμένει να ζει σε εργατική πολυκατοικία! 

Συναντήθηκε σήμερα με τη Nancy Pelosi στο πλαίσιο της ασιατικής περιοδείας της Πρόεδρου της Βουλής των ΗΠΑ 


 

Οι γυναίκες στην πρώτη γραμμή της εξουσίας δεν είναι μια εύκολη συνθήκη. Όπως γράφει η καθηγήτρια Ψυχολογίας του αμερικανικού πανεπιστημίου Northwestern, Alice Eagley, στο βιβλίο της με τίτλο οι «Γυναίκες και ο Λαβύρινθος της Ηγεσίας», όταν οι γυναίκες είναι υποψήφιες για ένα ανώτατο αξίωμα «πρέπει να προσπαθήσουν πολύ περισσότερο από έναν άνδρα για να το κερδίσουν».

Μια από αυτές που έδωσε μεγάλο αγώνα και τα κατάφερε είναι η Halimah Yacob, η πρώτη γυναίκα Πρόεδρος της Σιγκαπούρης που σήμερα υποδέχτηκε για συνομιλίες στη χώρα της την Πρόεδρο της Βουλής των ΗΠΑ, Nancy Pelosi.

Μητέρα 5 παιδιών η 68χρονη σήμερα δικηγόρος από το Λαϊκό Κόμμα Δράσης ανέλαβε προεδρικά καθήκοντα το 2017 απευθύνοντας στους πολίτες το κάλεσμα να εργαστούν όλοι μαζί για να αντιμετωπιστούν αποτελεσματικά οι εθνικές και οι παγκόσμιες προκλήσεις.

Από την πλευρά της δεσμεύτηκε ότι θα βρίσκεται στο πλευρό του κάθε πολίτη ξεχωριστά με διάθεση και προσήλωση, για την επίλυση των προβλημάτων του. Οπαδός της ταπεινότητας, που θεωρεί βασική αξία τόσο για έναν άνθρωπο όσο και για ένα ολόκληρο έθνος, πρωταγωνίστησε στα πρωτοσέλιδα του διεθνούς Τύπου, επειδή μετά την εκλογή της στην προεδρία της Σιγκαπούρης αρνήθηκε να εγκαταλείψει το διαμέρισμα στο οποίο διέμενε με το σύζυγο και τα παιδιά της στην πρωτεύουσα της χώρας.

Δείτε επίσης: Η σιδηρά Αμερικανίδα Nancy Pelosi αψηφά την Κίνα & πάει Ταϊβάν – δρακόντεια μέτρα ασφαλείας για την τολμηρή Πρόεδρο της Βουλής σε Σιγκαπούρη, Μαλαισία & Ιαπωνία

Επέμεινε στην άρνηση της αυτή για πολλά χρόνια μέχρις ότου εξαναγκάστηκε να μετακομίσει λόγω των απειλών για τη σωματική της ακεραιότητα, τις οποίες δυσκολεύονταν να αντιμετωπίσουν οι άνδρες ασφαλείας της εξαιτίας της απόφασης της να μην αλλάξει σπίτι απλά και μόνο επειδή έγινε πρόεδρος μια ολόκληρης χώρας!

Στα θετικά της πιστώνεται ο αγώνας της για ισότητα των δύο φύλων στους χώρους εργασίας και τα τεράστια χρηματικά ποσά που διέθεσε για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού στο απόγειο της πανδημίας.

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ